Skocz do zawartości

[5500] Giant Trance x 3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam możliwość zakupu nowego roweru Giant Trance x 3 za 5500zł - model 2010. Na stronie Gianta sugerowana cena to 6999zł.

Pierwsze pytanie: Kupić go, czy może zimą może być jeszcze taniej?

Drugie: Mam 173cm wzrostu - czy rama w rozmiarze M (18") będzie dla mnie idealna?

Z góry dziękuje.

Napisano

17" byłaby najlepsza, co do ceny uważam że można by poszukać czegoś lepszego, to tylko moja sugestia.

Niestety nie ma 17" ram w tym modelu, tylko: XS/15", S/16", M/18", L/20", XL/21".

Uważasz, że za tą cenę znajdę coś nowego i lepszego?

Napisano

Cena nie jest taka zła. Musiałbyś się przymierzyć do 18-ki. Jest spora szansa, że będzie ok.

Uważacie, ze 18-ka jest za duża na 173cm wzrostu?

Napisano

Wracając do ceny. Czy kupie za max 6000zł full'a w lepszej konfiguracji, oczywiście nowego.

Jeśli tak to jakiego i gdzie?

Napisano

Może być taniej ale niekoniecznie dostaniesz ramę w swoim rozmiarze, także oferta jest dobra jak na środek sezonu.

Rozmiar 18" powinien być idealny jak nie masz nieproporcjonalnie krótkich nóg.

Ja mam 176 i rame 20cali tylko że ja śmigam 60%asfalt 40%las.

To masz za dużą ramę. Ja mam 9cm więcej i śmigam na 20" z prostą sztycą bo rama jest minimalnie za duża.

Wracając do ceny. Czy kupie za max 6000zł full'a w lepszej konfiguracji, oczywiście nowego.

Jeśli tak to jakiego i gdzie?

Kupisz tylko mniej znanej firmy i już niekoniecznie z wirtualem w przypadku tej karbonowej ramy:

http://www.bike-arena.pl/index.php?p1262,viper-carbon-pro-fs-xt-slx-2010-na-zamowienie

http://www.bike-arena.pl/index.php?p1055,viper-nitro-xt-slx-fox-2010-na-zamowienie

Poza tym nie określiłeś jaki skok ma być.

Napisano

Może być taniej ale niekoniecznie dostaniesz ramę w swoim rozmiarze, także oferta jest dobra jak na środek sezonu.

Chyba masz rację, gdyż np. także przeceniony tańszy GIANT Trance X 4 jest już dostępny tylko w największym rozmiarze.

Rozmiar 18" powinien być idealny jak nie masz nieproporcjonalnie krótkich nóg.

Nogi mają 77cm, ale czy ich długość jest proporcjonalna to nie mam pojęcia. Gdy pomnożę długość przez 0,226 to wychodzi, że rama dla mnie powinna mieć wielkość 17,4".

Chyba jednak maestro lepsze?

Poza tym nie określiłeś jaki skok ma być.

Giant Trance wydał mi się ciekawą pozycją jak na fulla, którego będę wykorzystywał do jazdy po małych górkach, przede wszystkim lesie i asfalcie. Skok 120mm z naddatkiem wystarczy.

Po prostu jest to rower plasujący się pomiędzy Giant Anthem (skok 100mm) a Giant Reign (160mm).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...