Skocz do zawartości

[do 3000zł] Rower na szosę jak i w teren

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema wszystkim!! Potrzebuje pomocy. Mam do przeznaczenia około 3 tys zł. i chciałbym kupić sobie rower. Głównym celem to żeby sprzęcik dobrze się sprawował na szosie jak i w trudniejszych warunkach (leśne ścieżki z dużymi ilościami wzniesień). Mam 185cm wzrostu i 90kg wagi. Na rowerach niestety się nie znam więc liczę na pomoc z waszej strony. Z góry dzięki.

Napisano

Najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie byłby Cross, myślę, że za 3,000 zł można by wyrwać coś ciekawego. Z tańszych mógłbym Ci polecić np. Kross Crow Rubble [ LINK ] Cena nie jest wygórowana a rower niczego sobie. A coś z wyższej półki to np. taki 29er [ LINK ] I na końcu mój faworyt [ LINK ] A wybór i tak należy do Ciebie :) Jak nie szkoda Ci kasy to kupuj CUBE, ale jak nie wiążesz z tym rowerem jakiejś przyszłości, jesteś kompletnym amatorem i od czasu do czasu wyjdziesz pojeździć to nie ma sensu ładować tyle kasy :)

Napisano

Nie ma co ukrywać, że jestem amatorem, ale właśnie jestem krótko po przeprowadzce i chciałbym wykorzystać jakoś otaczające mnie tereny bo w innym przypadku się zanudzę. Chciałbym zaznaczyć, że te leśne ścieżki w dużym stopniu nie należą do mocno utwardzonych, więc dobrze by było jak rower dawałby radę w takich warunkach. Liczę na kolejne opinie ekspertów:)

Napisano

Jak na moje to znacznie lepszym pomysłem jest 29er. Ten Author z linku kolegi wyżej to świetna propozycja za te pieniądze i nad nim bym się mocno zastanowił lub poszukał innego roweru na 29' kołach.

Napisano

A może zaproponujecie mi coś tańszego jeszcze, żeby nie władować tyle kasy na pierwszy taki rower dla mnie. Chociaż jestem bardzo zmobilizowany;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...