MartinMX Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam mam "zwykla" prosta kierownice, zamowilem rogi. Domyslam sie ze bede musial odciac kawalek gripa z kazdej strony. Czy moge zrobic to nozem zwyklym kuchennym? Sorry za takie pytanie ale nigdy czegos takiego nie robilem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Nie lepiej bez odcinania? Wystarczy wszystkie manele jakie masz (gripy, manetki itp.)na kierownicy lekko poodkręcać i poprzesuwać o te 3-4cm w stronę środka, tak aby się rogi zmieściły. Nic chyba nie trzeba ciąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinMX Napisano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Tylko mam koncowke obecnych gripow ze tak powiem zaczopowana, czyli co zrobic z tym czopem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 AAA. No to możesz odciąć. Ale nie wiele jakieś 0.5 cm czy nawet mniej żeby tylko grip wszedł na dalszą część kierownicy. Wiesz o co chodzi. Nie musisz obcinać tyle ile ma szerokości róg. Odetnij jak najmniej ale żeby grip można było przesunąć dalej. Najlepiej mi sie wydaje ściągnąć gripa i nożem albo nożyczkami. Bierzesz ściskasz gripa żeby był płaski i tniesz. Tylko trudno uciąć żeby było prosto. Ja jak kiedyś ciąłem to nożyczkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinMX Napisano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Ok kumam Dzieki! A jeszcze jedno pytanie one sie same na sile przesuna w "gore" po prostu? Czy musze kombinowac ze strzykawkami, woda, iglami itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chaosek Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 jak już odetniesz ten kawałeczek gripa to powinien się przesunąć do środka jak go tam po prostu przeciąniesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 14 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Jeżeli na kierownicy siedziały nieruchomo to bez egzorcyzmów typu woda+płyn do naczyń+strzykawka się nie obejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Płyn do naczyń nie jest dobrym pomysłem bo zatłuści na stałe kierownicę... Najlepiej strzykawka z wodą. Zdejmowałem tak nawet chwyty gumowe, które gościły rok na kierownicy (łatwo nie było, trzeba się trochę pomęczyć). Z piankowymi jest duuużo łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 14 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Płyn do naczyń nie jest dobrym pomysłem bo zatłuści na stałe kierownicę... Najlepiej strzykawka z wodą. Zdejmowałem tak nawet chwyty gumowe, które gościły rok na kierownicy (łatwo nie było, trzeba się trochę pomęczyć). Z piankowymi jest duuużo łatwiej. Płyn do naczyń z założenia służy do zmywania tłuszczu więc nie może zatłuścić kierownicy. Kwestia spłukania/umycia kierownicy i chwytów czystą wodą. Ale jeżeli wystarczy woda to ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Nie lepiej kupić nowe gripy pod rogi/krótsze???? Na pewno będzie ładniej wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 michuuu, no dobra, ale tak czy inaczej chwyty na płynie do naczyń będą się ślizgać/obracać. Do zdejmowanie może by się nadał, ale do zakładania/przesuwania jak dla mnie nie bardzo. Bo jak chcesz wstrzyknąć pod chwyt płyn do naczyń, przesunąć kawałek a następnie go spłukać wodą (płyn będzie pod chwytem)? seker1995, Jeżeli prosto utnie stare chwyty to nie rozumiem dlaczego nowe mają ładniej wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 14 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 michuuu, no dobra, ale tak czy inaczej chwyty na płynie do naczyń będą się ślizgać/obracać. Do zdejmowanie może by się nadał, ale do zakładania/przesuwania jak dla mnie nie bardzo. Bo jak chcesz wstrzyknąć pod chwyt płyn do naczyń, przesunąć kawałek a następnie go spłukać wodą (płyn będzie pod chwytem)? seker1995, Jeżeli prosto utnie stare chwyty to nie rozumiem dlaczego nowe mają ładniej wyglądać. Do demontażu z płynem. Przy zakładaniu masz racje tylko woda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 14 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Do zakładania ja smarowałem kremem nivea Po góra tygodniu nie było śladu, że były na kremie A wchodziły pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konr4d Napisano 15 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 zostaw noże kuchenne w spokoju, nierówno zrobisz i w efekcie kupisz nowe, najlepszym sposobem na odcinanie końcówek gripów jest stuknięcie parę razy lekko młotkiem w bok kierownicy tak żeby ona sama wycieła w gripie idealne koło. Wtedy przesuwasz całość i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.