Marcin1212127 Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 witam chciałbym zakupić sobie przedni hamulec hydrauliczny. W salonie rowerowym sprzedawca polecił mi hamulce avid juicy 7 lecz finansowo nieco przekracza mój budżet. Pokazał mi również avid juicy 5, i nie wiem jakiego wyboru dokonać. Proszę opiszcie mi różnicę między hamulcami avid juicy 7 i avid juicy 5 i czy warto uzbierać trochę więcej pieniędzy na te "siódemki" czy wystarczą "piątki". Chyba że może polecacie mi jeszcze inne hamulce proszę o pomoc.
wojtekkrakow Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 Twój budżet na hamulce? Juicy 7 i 5 hamują tak samo, różnice w regulacjach klamki które są w 7 a nie ma w 5. Pewnie znajdzie się i kosmetyczne różnica w wadze. Konkurencja ze stajni Shimano to SLX tutaj za 245zł http://centrumrowero...u_/Produkt.aspx Tyle że jest to cena bez tarczy. Tarcze od 50zł wzwyż.
Bikercwa Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 Klamki będziesz mieć z 2 różnych parafii. Nie lepiej odczekać i kupić na 2 koła.
Marcin1212127 Napisano 13 Lipca 2010 Autor Napisano 13 Lipca 2010 Wiem ale jak kolor będzie ten sam to raczej nie będzie mi to zbyt przeszkadzało, a tak ogólnie to mam zamiar kupić hydrauliki na oba koła tylko na tył trochę później. Mam jeszcze pytanie czy w ogóle te avidy to dobry wybór czy lepiej wybrać coś innego ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.