Skocz do zawartości

[do 1000 zł] miejski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jestem świeżynką w temacie rowerowym, dlatego proszę o radę..

Przymierzałam sie wczoraj do niego : http://www.decathlon.com.pl/PL/elops-3-2009-77639033/#TAILLE

fajny, wygodny, cieszy oko, zwlaszcza koszyk :D

mam zamiar rowerem jezdzic do pracy i z powrotem, czyli dziennie jakies 15km. przez wiekszosc tego dystansu mam ladna odnowiona sciezke rowerowa, prosta, niewyboista powierchnia.

mam 175 wzrostu przy wadze 65kg.

i teraz pojawia sie kwestia wielkosci ramy, sa dwa modele M oraz L

M-ka przeznaczona jest do wzrostu 180 (czyli sie łapie :)

L-ka zaczyna sie od 175 do 200

w sklepie byla tylko M-ka wiec nie mialam porownania, ale siedziało mi sie dobrze.

ok, teraz podstawowe pytanie, czy warto kupowac w decatlonie?

i czy koszyk z przodu to dobry pomysl? wyglada pięknie i od razu sie w nim zakochałam, ale czy wiozac w nim chociazby torebke nie bede miala problemu przy skrecaniu?

potrzebuje cos na poczatek, bo nie wiem ile wytrwam w moim postanowieniu :P

prosze o rady.

Napisano

Witam,

Decathlon to nie to samo co Tesco czy inny Auchan. Ideą tej firmy jest to, że ich własne marki mają oferować korzystny stosunek cena/wartość. Jednak nie należy tego mylić z typową marketową chałą.

Co do koszyka to znając przebogatą zawartość i ciężar damskich torebek to rower faktycznie może jechać tylko na wprost :)

No a tak poważnie to koszyk z przodu jest popularnym rozwiązaniem w tego typu rowerach, więc myślę, że te parę kilo nie zaburzy sterowności.

Chciałbym Ci pokazać jeszcze ten rower: MBIKE Village. Wprawdzie jest droższy, ale może Ci się spodoba.

Napisano

dzięki bardzo :P

juz mam :D wlasnie tego ktorego zalinkowalam, okazalo sie ze musze miec L-ke, ze sklepu dumnie wrocilam do domu przejezdzajac pol warszawy :P

udalo mi sie zalapac na sciezki rowerowe! ktos madry musial je wymyslic :thumbsup:

raz tylko zgubilam torebke podjezdzajac pod kraweznik :voodoo: bo koszyczek byl za luzno skrecony :D upewnilam sie ze hamulce dzialaja bezblednie hehe i wrocilam sie po moj dobytek :D

od jutra smigam do pracy :D

chyba ze bedzie padalo B)

jeszcze raz dzieki!

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...