Skocz do zawartości

[Bębenek] Problem z przepuszczaniem

koziol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!Jestem niemal pewien ze problemem jest właśnie bębenek,ale dla pewności wole zapytać. Sprawa wygląda tak: przy mocnym deptaniu,głownie z przy energicznym przyspieszaniu (najczęściej jeżdżę na 32/14)strzela napęd :/ Kiedyś już miałem problem tego typu,i udało mi się go usunąć zamaczając ów element w benzynie eks i ponownym smarowaniem,lecz tym razem już nie daje ta praktyka rady,samego bębenka nigdy nie rozkręcałem... napęd to full xt a pytanie jest takie: czy na pewno to jest przyczyną?czy istnieje możliwość naprawy?lub czy jest możliwość kupienia samego bębenka?jakie ewentualne koszty?Z góry dzięki za odp ;)

Napisano

Należy wymienić bębenek. Nie jest to jakiś ogromny koszt - nie pamiętam dokładnie, ale poniżej 100zł.

Niestety w shimano tak już jest z bębenkami

Napisano

Jeśli to faktycznie przepuszczające zapadki to tutaj masz nowy bębenek

A czy problemem nie jest jednak zużycie zębów na zębatce kasety lub korby? Przy mocno zużytych zębach łańcuch przeskakuje i łatwo to pomylić z przepuszczaniem bębenka

Napisano

kaseta jeszcze ma pare km przed sobą ;) nie aż tak dawno temu przyjeła nowy łańcuch i ma się dobrze,a przy okazji przeglądania bębenka została podszlifowana w miejscach tego wymagających :) thx za odpowiedzi,temat zamykam

Napisano

Wiadomość wygenerowana automatycznie

Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora.

Powód: problem rozwiązany

Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...