Specjal Napisano 14 Czerwca 2010 Napisano 14 Czerwca 2010 Niedawno rozpocząłem poszukiwania nowej ramy. Jako że jeżdżę w typowych wyścigach xc/maratonach, chodzi mi głównie o wagę, dlatego mój wybór na sztywnego HT, najlepiej z karbonu. Coś takiego wpadło mi w oko: Genesis Evolution Team Czy rama jest godna uwagi i swojej ceny? Waga i wygląd wizualny naprawdę jak dla mnie zachęcający. Nie znam tylko za bardzo tej marki (napisane jest niby, że to kopia Scotta Scale). Ktoś może coś doradzić? A może inne propozycje, np. coś z Simplona (tylko żeby taką ramę można było w ogóle dostać w Polsce ). Budżet oczywiście mam ograniczony, ale nawet coś droższego z rozsądnymi argumentami "za" jestem gotów rozważyć. Dodam, że moja waga to 65 kg, 178 cm wzrostu - jazda dość szybka z tendencją do poprawiania swoich miejsc na wyścigach
ukaniex Napisano 14 Czerwca 2010 Napisano 14 Czerwca 2010 Proponuje No Saint MaxAri R. Będzie na pewno lepszym wyborem i opinii więcej nt. sprzętu.
Specjal Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Napisano 15 Czerwca 2010 Ten MaxAri ciekawy, na pewno wezmę go pod uwagę. Może jeszcze jakieś propozycje? W ogóle czy warto kupować ramę karbonową mającą służyć do treningów w tygodniu oraz do startów w zawodach xc/maratonach? Jak długo taka rama może mi posłużyć?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.