Skocz do zawartości

[Rama] Karbonowa - jaka?

Specjal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niedawno rozpocząłem poszukiwania nowej ramy. Jako że jeżdżę w typowych wyścigach xc/maratonach, chodzi mi głównie o wagę, dlatego mój wybór na sztywnego HT, najlepiej z karbonu.

Coś takiego wpadło mi w oko: Genesis Evolution Team

Czy rama jest godna uwagi i swojej ceny? Waga i wygląd wizualny naprawdę jak dla mnie zachęcający. Nie znam tylko za bardzo tej marki (napisane jest niby, że to kopia Scotta Scale). Ktoś może coś doradzić? A może inne propozycje, np. coś z Simplona (tylko żeby taką ramę można było w ogóle dostać w Polsce :) ). Budżet oczywiście mam ograniczony, ale nawet coś droższego z rozsądnymi argumentami "za" jestem gotów rozważyć.

Dodam, że moja waga to 65 kg, 178 cm wzrostu - jazda dość szybka z tendencją do poprawiania swoich miejsc na wyścigach ;)

Napisano

Ten MaxAri ciekawy, na pewno wezmę go pod uwagę. Może jeszcze jakieś propozycje? W ogóle czy warto kupować ramę karbonową mającą służyć do treningów w tygodniu oraz do startów w zawodach xc/maratonach? Jak długo taka rama może mi posłużyć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...