Skocz do zawartości

Leader Fox Team !!

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a mi zostało jakieś 120zł, nie wiem kiedy reszta dostane od mamy, za te 120zł chyba kupie obejme, sztyce, pedały, chwyty i jak starczy to jakieś rogi :P

Napisano

Ja jak sprzedam starą remę będe miał 200zł więc troszkę mi brakuje, jak na razie wsadze wszystko ze starego bike'a a tego będe sukcesywnie ulepszał :P

Napisano
a reszte komponentów póki co ze starego bajka ?

Taa, nie widze sensu w zmienianiu osprzętu STX i STX RC to bym musiał kupic minimum XT :wink: kupuje nowe pedały(zwykłe na razie, może potem spd). Jedyne co jest niskiej jakości(w sumie mi pasuje) to kiera, mostek i rogi Zoom.

Napisano

a no rzeczywiscie nie takie drogie :P , do tego przesyłka to bedzie coś koło 45-50zł, musze sie jeszcze zastanowic, bo mostek i kiere mam Truvativ, to sztyce tez może Truvativa kupie.

Napisano

Ja też myślałem nad Truvativem ale mostki mają drogie... Bo kiera 39 zł a mostek 55 :P rogów z Truvativa nie widziałem więc bym i tak musiał zostać przy swoich lub inne kupić. Jak zważe ile moja kiera i mostek ważą to sie wtedy będę zastanawiał...

Napisano

na allegro nie można dostać wszystkich wyrobów truvativa a dystrybucją od tego roku zajmuje się harfa-harryson ale nie ma jeszcze tego na stronie.

Napisano

ja kupiłem kiere i mostek Truvativ za 85zł, i w sumie taniej to nie ma nic sensownego, kiery jakies po 25zł i mostki zooma albo jakies inne kalloy'e

Napisano

jak dla mnie to mostek czy sztyca to sa takie elementy, ktore ciezko jakos zle wyprodukowac .

Dla mnie marka nie ma tu wielkiego znaczenia.

no ale moze sie myle :P

Napisano

Pewnie że firma ma znacznie ,jakość produktów truvativa jest naprawde wysoka mam sztyce ,oraz kierownicę XR (miałem takze mostek) ,wszystko porządnei wykonane. Truvativa mogę polecić z czystym sumieniem. :P

Napisano

jak dla mnie to mostek czy sztyca to sa takie elementy, ktore ciezko jakos zle wyprodukowac .

Dla mnie marka nie ma tu wielkiego znaczenia.

no ale moze sie myle B)

Ma znaczenie mogę wziąć pręt a nie rurke i sztyca będzie ważyła ok 2kg, wiele zależy od firmy bo wiele firm nie ma możliwości zrobienia sztycy np z karbonu

Napisano

No ok, ale ja nie mowie o roznicy materialow bo to inna kwestia wiadomo ze to ma znaczenie.

Ja mowie o porownywalnych produktach pod tym wzgledem ale wykonanymi przez inne firmy.

Dalej uwazam ze nie ma za bardzo co tam spieprzyc przy produkcji, przeciez wiadomo ze nie produkuja tego w garazu kolo domu, tylko jakies tam zaplecze technologiczne maja.

To nie jest tak spomplikowane jak np produkcja ramy.

Jezeli chodzi o nizsza mase to raczej znikomy zysk przy tym samym materiale jest (wogole jest niewielki przy tych elementach B) ).

Napisano

Dowiedziałem sie dzisiaj że jest możliwe zepsucie pedałów :lol:

Sam nie wiem w jaki sposób to zrobiłem bo gdybym wiedział to bym je naprawił... może jeszcze z nimi powalcze ale po 5 zbieraniu łożysk na razie mi sie odechciało...

Napisano

chetnie bym sobie sprawił sztyce Truvativa, ale razem z przesyłką by wyszło jakieś 60zł, chyba zostane przy sztycy zoom za 29zł, a przynajmniej bedzie 400mm, moze sie kiedys przyda :D

Napisano

Ja jak na razie mam sztyce, kierownice, moste i rogi zooma jak na razie nie nażekam ale wydają mi się ciężkie :D Który model masz na myśli ralf ?

Spike jest też coś takiego jak jakość materiałów nie każde aluminium jest takie same.

Napisano

mam 130zł to tak prawie mi starczy na: kasete SRAM 5.0: http://www.mbike.pl/product_info.php?cPath...products_id=123

sztyce: http://www.mbike.pl/product_info.php?cPath...products_id=227

obejme: http://www.mbike.pl/product_info.php?cPath...products_id=219

i klucz do kasety: http://www.mbike.pl/product_info.php?cPath...products_id=179

Jak sie troche lepiej zrobi na drogach to sobie zrobie wycieczke, i bede miał odbiór osobisty, jakies 36km w obie strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...