Skocz do zawartości

[mechanizm korbowy] XTR vs XT

MichaLKRK

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

do autora tematu

tak jak wcześniej było napisane popatrz ile kosztują nowe blaty bo orginalny blat xtr 44t kosztuje kolo 600 złotych polskich

i powiem jedno zwykły stalowy blat wytrzyma wiecej niz jakiś tak super wytrzymały z alu wzocmiony o 400%

ja jak zajade blaty to 100% nie kupie orginalnych blatów bo komplet rotorowskich kosztuje 700.....

żeby nie było że ci zazdroszcze bo mam korbe xtr

a jak cie stać na korbę xtr to może lepiej kup mbike evo za 5000 i taniej cie to wyjdzie sam na tym jeżdże i powiem ze jest ok a bedziesz miał tam srama który jest 100 razy lepszy od szitmano

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Osobiście jeżdżę na slx i nie mam żadnych zarzutów. Korba nie ma żadnych luzów ani niczego innego co mogło by sprawiać problemy. Przejechałem na niej dotąd 3000km i jestem zadowolony. Test w Magazynie Rowerowym przeszła bardzo dobrze, także ją polecali. Można powiedzieć, że jest to troszkę uboższa wersja XT tańsza o ok.100zł. Naprawde warto!!!

• 2 tygodnie później...
Napisano

Z tego co gdzieś i kiedyś wyczytałem w jakimś cytacie z pisma niemieckojęzycznego (nazwy nie znam ;) ), w którym było porównanie sztywności korb o zastosowaniu powiedzmy XC, XT było sztywniejsze od XTR o kilka procent. Zresztą to była CHYBA w ogóle najsztywniejsza korba o w tym teście. Niestety, nie mogę sobie przypomnieć źródła :(

http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=60499

Szkoda tylko, że nie na czasie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...