BuyBike Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 Witam, tak się składa, że na dojazdy do pracy używam roweru elektrycznego z silnikiem wplecionym w przednie koło. Dzisiaj postanowiłem sprawdzić jak się na nim jeździ bez trzymanki. Ku mojemu zdziwieniu po puszczeniu kierownicy, rower wpadł w dziwne wibracje. Kierownica "latała" to w prawo to w lewo, a cały rower trząsł się jak galareta. Ma ktoś pomysł, czego to może być wina? Ja stawiam na silnik w przednim kole. Pozdrawiam
Superyaa Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 Dziwne, bo napęd na przód powinien stabilizować koło.
zurawa123 Napisano 21 Maja 2010 Napisano 21 Maja 2010 tak troche nie do tematu Jazda bez trzymanki jest zabroniona ostatnio mnie policja za to złapała:D
Mod Team michuuu Napisano 22 Maja 2010 Mod Team Napisano 22 Maja 2010 Niezrównoważona masa wirująca. Mądrze brzmi ale chyba o to chodzi. Jak trzymasz kierownice to tłumisz te drgania.
Mod Team Puklus Napisano 22 Maja 2010 Mod Team Napisano 22 Maja 2010 Najprościej mówiąc kiera wpadła w shime Częsta przypadłość w wielu motocyklach, (ja ją u siebie dziś zauważyłem (?)) i jest najprawdopodobniej powodowana przez silnik i nic z tym raczej nie zrobisz sprzętami które wpadają w shima po prostu nie jeździ sie bez trzymanki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.