Skocz do zawartości

[powodzie] Obecne stany wód

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Byłem nad Wisłą i przynoszę zdjęcia.

http://img696.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=prezprezpict0385.jpg

Szokujące są wiadomości z TV.

Kiedy robiłem fotki zaczepił mnie jakiś rybak (sądząc po kaloszach bo wędki nie miał)mówił bym za dwa dni przyszedł bo wtedy będzie jakaś fala. Potem cos mi tam gadał że te stany wód przybędą tam z Krakowa do Warszawy i będzie koniec świata.

Napisano

U mnie w mieście policja jeździ, straż oraz autokary i zbierają ludzi do pomocy w okolicznych wsiach bo jest podobno bardzo źle i woda przybiera, oczywiście ludzie zbierani do umacnia wałów, od 21:00 jeżdzą i proszą o pomoc - nie myslałem ze mój powiat też tak to dotknie ;)

Napisano

O Sandomierzu już nie będę mówił,bo pewno macie internet i radio,czy telewizję.Śledziłem to wszystko z okien szkoły,bo mam bardzo dobry widok na prawą stronę,to jest jakiś armagedon.U mnie wały są jak gąbki,podsiąkają już.

Napisano

Byłem dziś nad Wisłą. Po wczoraj poziom wody w rzece się podniósł. Jutro piątek, podobno do Warszawy ma dotrzeć fala kulminacyjna. Ponadto są utrudnienia dla rowerzystów. Gapiów tłumy się przygląda w rzekę jakby nigdy takiego czegoś nie widzieli, ale ja raczej to uszanuję.

Dołączam grafikę z dziś, ciekawy jestem co będzie jutro.

http://picasaweb.goo...1/PowodzieWisA#

Napisano

W Krk sytuacja się w miare ustabilizowała. Jest jeszcze kilkanaście zalanych ulic, ale woda opadła do stanu około 700cm (w najbardziej krytycznym momencie stan wody w Wiśle sięgał 950cm), stan alarmowy to 520cm.

Napisano

w Warszawie ciagle przybiera (wiem z tv). Ja mieszkam w okolicach Wroclawia i fala ma u mnie przejsc ok 2-6 w nocy takze dzisiaj nie pospie ;(

• 2 tygodnie później...
Napisano

Po ostatnich opadach, ponownie umacniają własnie wały w moim miescie, ewakuowali już prawie jedno osiedle, bo w nocy wał nie wytrzymał we wsi koło mojego miasta, czesc dróg pozamykana, tylko dla cięzarówek z piaskiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...