Skocz do zawartości

[korba] została przekrzywiona

Asmox

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na początek chciałem powitać wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie, ponieważ jest to mój pierwszy post. No więc witajcie :-)

Jak dziś dzień pamiętam... jechałem rowerem za blisko ławki w parku i bum! uderzyłem pedałem. Skutki bardzo łatwo wyczuć, choć ja się trochę przyzwyczaiłem. Uderzyłem prawą częścią "napędową" i teraz jest taka sprawa, że nie jestem do końca pewien, co trzeba wymienić.

Jedyne, co jest pewne to to, że podczas jazdy prawa noga dziwnie się wygina :)

Jak jechałem do sklepu rowerowego to powiedzieli mi, że cały mechanizm korbowy, razem z zębatkami (:rolleyes:) jest do wymiany. Miałem wrażenie, że koleś coś kręcił, bo po lewej stronie wszystko jest normalnie.

No ale ja nie jestem specem od rowerów i chciałbym Was prosić o pomoc:

1. Które części są do wymiany?

2. Ile to może kosztować?

Dziękuję i pozdrawiam

Asmox

Napisano

może być to suport (oś do której przykręcone są korby) skrzywiony albo właśnie skrzywiona korba, więc tak jak mówił, do wymiany razem z zębatkami :rolleyes:, chyba że masz odkręcane to sobie możesz zostawić na pamiątkę/przyszłą wymianę. Jak kręcisz to zębatki też chodzą krzywo? Koszt wymiany zależy od tego jaką korbę/suport będziesz chciał kupić

• Mod Team
Napisano

W pierwszej kolejności podmieniłbym na próbę pedał bo on też mógł się skrzywić i ta opcja wydaje mi się najbardziej prawdopodobna. W dalszej kolejności suport i korba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...