malanel3 Napisano 15 Maja 2010 Napisano 15 Maja 2010 Hej! wiem, że to kolejny nudny wątek na ten temat ,ale cóż... Oczywiście mam w planach kupno nowego roweru.. To będzie jazda hmmm.. 85% po drodze, 15% las Dla tego wybrałam crossa Jazda raczej rekreacyjna, w sezonie Mam zamiar wydac max 1500zł i nie więcej ;D Rzecz jasna wybieram z tych z 2009 roku Zastanawiam się nad : 1. Kellys'em Axis'em 2. Author'em Stratos'em 3. Unibike'm Viper'em Wcześniej rozważałam pare innych rowerków (jakiś Giant, Scott, Kross, Author Classic), ale po przeczytaniu opinii te 3 wyżej przypadły mi najbardziej do gustu ; ) Więc czekam na rady Aha i która rama by była najbardziej odpowiednia dla wzrosu 162cm, waga 40kg, dziewczyna ^^ Pozdrawiam ;*
BUBUs Napisano 15 Maja 2010 Napisano 15 Maja 2010 Najlepszym wyborem będzie Unibike. Rozmiar ramy to jakieś 17. Najlepiej iść do sklepy, usiąść i zobaczyć czy pasuje
malanel3 Napisano 15 Maja 2010 Autor Napisano 15 Maja 2010 Najlepszym wyborem będzie Unibike. Rozmiar ramy to jakieś 17. Najlepiej iść do sklepy, usiąść i zobaczyć czy pasuje No tak, tylko mieszkam w mniejszym mieście i do porządnego sklepu z rowerami jest ponad 50km więc chcę się już zorientowac Wcześniej jakoś najbardardziej podobał mi się Kellys ,bo jest i dobry funkcjonalnie (o ile mi wiadomo) i ładny z wyglądu, a Unibike z wyglądu hm, średni.. No ,ale nie wykluczam go Dzięki za odp., może ktoś się jeszcze wypowie?
malanel3 Napisano 16 Maja 2010 Autor Napisano 16 Maja 2010 Teraz nadal czyta opinie, porady w innych wątkach i chyba odrzucę Strtosa Zostaje Unibike i Kellys A jakbym dorzuciła parę stówek to Author Reflex by był W Kellysie podobają mi się funkcję (nie znam się za dobrze) i wygląd A Unibike mówią wszyscy ,że bardzo dobry tylko ten wygląd mnie zniechęca Moża macie jeszcze jakieś argumenty? Czekam pozdrówka!
zati61 Napisano 18 Maja 2010 Napisano 18 Maja 2010 modele crossowe jakoś znacznie nie różnią się od siebie w tym przedziale cenowym(każdy ma coś lepszego/gorszego, dołóż więcej dostaniesz więcej). 50km to nie jest takiś dystans nie do zrobienia(autobus,pociąg, ew. rower:) rower ma ci się podobać(ale nie możesz przesadzać z tym kryterium) i masz się na nim czuć dobrze(geometria ramy,czy wygodniej, czy bardziej sportowo). Dlatego lepiej jest przymierzyć w sklepie i ew. kupić w necie. Aż tak cię zniechęca wygląd Viper'a?(jeśli tak to koniec dylematu) takie ładne stonowane kolory w porównaniu ze świecącym kellysem.
panda131 Napisano 18 Maja 2010 Napisano 18 Maja 2010 Muszę przynać, że Authory robią naprawde dobre i solidne rowery. Author Reflex ma dobry osprzęt. Manetki Alivio sam używam i muszę przyznać, że są bardzo dobre. Rame raczej potrzebujesz 17 lub 19(jak jeszcze rośniesz). Tak jak napisał zati61 na rowerze trzeba czuć się dobrze . A jak jest to dziewczyna to chyba wygląd jest najważniejszy Pozdrawiam!
malanel3 Napisano 19 Maja 2010 Autor Napisano 19 Maja 2010 Rower ma byc dla dziewczyny - 15 lat, czyli jeszcze rośnie... Właśnie - wygoda... Oczywiście ma byc to w miarę wygodny rower I tu następne pytanie - Jakie siodełko/manetki itp. będą w miarę wygodne? Teraz podoba mi się nadal Kellys, już fajniej patrze na Unibike'a i myślę czy by nie poczekac trochę czasu ,żeby uzbierac te kilka stówek na Authora Reflexa - gdzieś widziałam ,że to najlepszy cross o 1800zł. No to na tyle... Wszystkim wielkie dzięki za odp. ;* Może jeszcze odpowiecie? ;>>
Pitof Napisano 19 Maja 2010 Napisano 19 Maja 2010 Skoro tak Ci się podoba ten Reflex 2009 to czemu nie. Wyprzedażowa cena dystrybutora to 1699 zł. Myślę, że 99 jest do ugrania w sklepie, więc zostaje Ci już tylko dorzucenie jednej stufki do założonego budżetu
mlody007 Napisano 19 Maja 2010 Napisano 19 Maja 2010 Witam Pomożecie mi dobrać rowerek ? Mieszkam w Bydgoszczy, czyli jazda po mieście ale głównie w terenie-wypady nad Wisłę i po okolicznych lasach.Górala potrzeba mi ok 19 cali(180 cm wzr).Mam na ten cel 2000 pln Proszę o pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.