Skocz do zawartości

[do 1500zł] rower crossówka!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej! wiem, że to kolejny nudny wątek na ten temat ,ale cóż...

Oczywiście mam w planach kupno nowego roweru..

To będzie jazda hmmm.. 85% po drodze, 15% las

Dla tego wybrałam crossa ;)

Jazda raczej rekreacyjna, w sezonie :)

Mam zamiar wydac max 1500zł i nie więcej ;D

Rzecz jasna wybieram z tych z 2009 roku ;)

Zastanawiam się nad :

1. Kellys'em Axis'em

2. Author'em Stratos'em

3. Unibike'm Viper'em

Wcześniej rozważałam pare innych rowerków (jakiś Giant, Scott, Kross, Author Classic), ale po przeczytaniu opinii te 3 wyżej przypadły mi najbardziej do gustu ; )

Więc czekam na rady ;)

Aha i która rama by była najbardziej odpowiednia dla wzrosu 162cm, waga 40kg, dziewczyna ^^

Pozdrawiam ;*

Napisano

Najlepszym wyborem będzie Unibike. Rozmiar ramy to jakieś 17. Najlepiej iść do sklepy, usiąść i zobaczyć czy pasuje ;)

Napisano

Najlepszym wyborem będzie Unibike. Rozmiar ramy to jakieś 17. Najlepiej iść do sklepy, usiąść i zobaczyć czy pasuje :)

No tak, tylko mieszkam w mniejszym mieście i do porządnego sklepu z rowerami jest ponad 50km więc chcę się już zorientowac :P

Wcześniej jakoś najbardardziej podobał mi się Kellys ,bo jest i dobry funkcjonalnie (o ile mi wiadomo) i ładny z wyglądu, a Unibike z wyglądu hm, średni..

No ,ale nie wykluczam go ;)

Dzięki za odp., może ktoś się jeszcze wypowie? :)

Napisano

Teraz nadal czyta opinie, porady w innych wątkach i chyba odrzucę Strtosa :D

Zostaje Unibike i Kellys :icon_mrgreen:

A jakbym dorzuciła parę stówek to Author Reflex by był :P

W Kellysie podobają mi się funkcję (nie znam się za dobrze) i wygląd :P

A Unibike mówią wszyscy ,że bardzo dobry tylko ten wygląd mnie zniechęca :P

Moża macie jeszcze jakieś argumenty? Czekam :P

pozdrówka!

Napisano

modele crossowe jakoś znacznie nie różnią się od siebie w tym przedziale cenowym(każdy ma coś lepszego/gorszego, dołóż więcej dostaniesz więcej).

50km to nie jest takiś dystans nie do zrobienia(autobus,pociąg, ew. rower:) rower ma ci się podobać(ale nie możesz przesadzać z tym kryterium) i masz się na nim czuć dobrze(geometria ramy,czy wygodniej, czy bardziej sportowo). Dlatego lepiej jest przymierzyć w sklepie i ew. kupić w necie.

Aż tak cię zniechęca wygląd Viper'a?(jeśli tak to koniec dylematu) takie ładne stonowane kolory w porównaniu ze świecącym kellysem.

Napisano

Muszę przynać, że Authory robią naprawde dobre i solidne rowery. Author Reflex ma dobry osprzęt. Manetki Alivio sam używam i muszę przyznać, że są bardzo dobre. Rame raczej potrzebujesz 17 lub 19(jak jeszcze rośniesz). Tak jak napisał zati61 na rowerze trzeba czuć się dobrze ;). A jak jest to dziewczyna to chyba wygląd jest najważniejszy ;)

Pozdrawiam!

Napisano

Rower ma byc dla dziewczyny - 15 lat, czyli jeszcze rośnie...

Właśnie - wygoda...

Oczywiście ma byc to w miarę wygodny rower :icon_lol:

I tu następne pytanie - Jakie siodełko/manetki itp. będą w miarę wygodne?

Teraz podoba mi się nadal Kellys, już fajniej patrze na Unibike'a i myślę czy by nie poczekac trochę czasu ,żeby uzbierac te kilka stówek na Authora Reflexa - gdzieś widziałam ,że to najlepszy cross o 1800zł.

No to na tyle... :)

Wszystkim wielkie dzięki za odp. ;*

Może jeszcze odpowiecie? ;>>

Napisano

Skoro tak Ci się podoba ten Reflex 2009 to czemu nie. Wyprzedażowa cena dystrybutora to 1699 zł. Myślę, że 99 jest do ugrania w sklepie, więc zostaje Ci już tylko dorzucenie jednej stufki do założonego budżetu :icon_lol:

Napisano

Witam

Pomożecie mi dobrać rowerek ?

Mieszkam w Bydgoszczy, czyli jazda po mieście ale głównie w terenie-wypady nad Wisłę i po okolicznych lasach.Górala potrzeba mi ok 19 cali(180 cm wzr).Mam na ten cel 2000 pln

Proszę o pomoc :icon_lol:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...