Skocz do zawartości

[manetki] slx albo lx z deore

wiktor95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam pytanie czy te manetki Shimano SLX Rapidfire Plus SL - M660 bądź SHIMANO LX

mod: SL-M580. będą współpracowały dobrze z przerzutką DEORE 2010 - rd-m592 sgs SHADOW. Wielu z was na pewno powie mi dlaczego nie założe manetek Deore. A to dlatego że zależy mi nia ściągnieciu monitorka. Prosze o odpowiedź. pozdrawiam :D

• Mod Team
Napisano

Z przerzutką będą na pewno ale czy z kaseta bo to są 9 rzędowe napędy ale zapewne jesteś tego świadom. Jeżeli zależy ci na odkręceniu monitorka to w LX'ie sie nie da i w SLX chyba też.

Napisano

Przerzutka będzie działać nawet sprawniej niż z manetkami Deore :D

Manetki tylko ciągną odpowiednią ilość linki, więc każde manetki 9-rzędowe w systemie Shimano będą kompatybilne.

W manetkach LX które podałeś da się odkręcić monitorki. Co prawda zostaje mały otwór, ale manetka działa normalnie.

• Mod Team
Napisano

W manetkach LX które podałeś da się odkręcić monitorki. Co prawda zostaje mały otwór, ale manetka działa normalnie.

Idąc tym tropem prawie w każdej manetce da sie to odkręcić i jeździć bez, chodzi o to zeby manetka była do tego przystosowana i dało sie ten otwór zaślepić.

Napisano

w LX, SLX i XT da się wymienić monitorki. Zaślepki do nich znajdują się w zestawie z manetkami. W Alivio,Deore itd. można ściągnąć monitorek ale nie ma do nich zaślepek i mogą się łatwo zabrudzić by potem się popsuć.

Pozdrawiam :)

A... ;P i dzięki za pomoc ;)

Napisano

Manetki SLX mają w zestawie eleganckie zaślepki które przykręca się na 1 śrubę po zdjęciu telewizorka. Patent identyczny do tego w XT.

Napisano

Mam takie LX-y i nasuwa się pytanko ignoranta - czemu służy zdjęcie telewizorka?

Niektórzy liczą każdy gram, a odkręcając monitorki można odchudzić trochę manetki :( Dla niektórych zajmują też za dużo miejsca na kierownicy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...