wiktor95 Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam, Mam pytanie czy te manetki Shimano SLX Rapidfire Plus SL - M660 bądź SHIMANO LX mod: SL-M580. będą współpracowały dobrze z przerzutką DEORE 2010 - rd-m592 sgs SHADOW. Wielu z was na pewno powie mi dlaczego nie założe manetek Deore. A to dlatego że zależy mi nia ściągnieciu monitorka. Prosze o odpowiedź. pozdrawiam
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2010 Z przerzutką będą na pewno ale czy z kaseta bo to są 9 rzędowe napędy ale zapewne jesteś tego świadom. Jeżeli zależy ci na odkręceniu monitorka to w LX'ie sie nie da i w SLX chyba też.
c1ach Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 Przerzutka będzie działać nawet sprawniej niż z manetkami Deore Manetki tylko ciągną odpowiednią ilość linki, więc każde manetki 9-rzędowe w systemie Shimano będą kompatybilne. W manetkach LX które podałeś da się odkręcić monitorki. Co prawda zostaje mały otwór, ale manetka działa normalnie.
blair7 Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 Slyszalem ze do manetek XT (bardz XTR) byly takie specjalne zaslepki ktore sie zakladalo po odkreceniu monitorkow. Prawda to?
Mod Team michuuu Napisano 29 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2010 Mam takie LX-y i nasuwa się pytanko ignoranta - czemu służy zdjęcie telewizorka?
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2010 W manetkach LX które podałeś da się odkręcić monitorki. Co prawda zostaje mały otwór, ale manetka działa normalnie. Idąc tym tropem prawie w każdej manetce da sie to odkręcić i jeździć bez, chodzi o to zeby manetka była do tego przystosowana i dało sie ten otwór zaślepić.
nieborak Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 No właśnie. Jest jakiś patent w sprzedaży czym można by ten otwór zaślepić?
wiktor95 Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Napisano 29 Kwietnia 2010 w LX, SLX i XT da się wymienić monitorki. Zaślepki do nich znajdują się w zestawie z manetkami. W Alivio,Deore itd. można ściągnąć monitorek ale nie ma do nich zaślepek i mogą się łatwo zabrudzić by potem się popsuć. Pozdrawiam A... ;P i dzięki za pomoc
Wawrus Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 Manetki SLX mają w zestawie eleganckie zaślepki które przykręca się na 1 śrubę po zdjęciu telewizorka. Patent identyczny do tego w XT.
c1ach Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 Mam takie LX-y i nasuwa się pytanko ignoranta - czemu służy zdjęcie telewizorka? Niektórzy liczą każdy gram, a odkręcając monitorki można odchudzić trochę manetki Dla niektórych zajmują też za dużo miejsca na kierownicy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.