Mod Team Puklus Napisano 28 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 28 Kwietnia 2010 Co rajca to racja bo napęd 7 to już archaizm a i od 8 sie już odchodzi niedługo wejdzie powszechnie 10sp.
Vexil Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Napisano 28 Kwietnia 2010 Heh, ale zacisk dobry podałem ? Tylko, że z ośmioma przekładniami może mi kasy nie starczyć :/ Ale jestem otwarty na propozycje, przy takich wymianach dobrze było by jeszcze w nowe linki zainwestować. Prawda?
kubek20 Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 Nie polecam klamko manetek stef-50, złamały się po pierwszym upadku...ja bym wybrał te manetki alivio(na 7 biegów) mam STX RC (a to prawie to samo) i nic się nie dzieje
Vexil Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Napisano 28 Kwietnia 2010 mam STX RC (a to prawie to samo) i nic się nie dzieje I cena też prawie ta sama Teraz już zgłupiałem... Kupować klamkomanetki, czy obydwie rzeczy odzielnie?
Vexil Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Napisano 28 Kwietnia 2010 Ok, to kupie od dzielnie... A napisze mi ktoś czy zacisk dobry wybrałem?
Mod Team Puklus Napisano 28 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 28 Kwietnia 2010 STX RC to klasyk gatunku, niezniszczalny i kultowy jak masz okazje polecam Co do zacisku celuj w BB5 od Avida albo MX2 od Hayes'a.
Vexil Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Napisano 29 Kwietnia 2010 Kurcze... Nigdzie nie mogłem znaleźć samego zacisku, wszędzie sprzedają z tarcza STX RC to klasyk gatunku, niezniszczalny i kultowy jak masz okazje polecam Nie mam takiego dużego budżetu, no chyba że mi dołożysz
kubek20 Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 Stare alivio też dobre, dużo trwalsze i wytzrymalsze od tych klamkomanetek tourney... edit. oglądałem na stronie shimano i sl-mc40 to stx jest
Vexil Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Napisano 29 Kwietnia 2010 Oki... To teraz podsumowanie: - Przerzutka - Łańcuch - Wolnobieg - Manetki - Klamki Co do tego zacisku, to sam nie wiem... Chyba, że może mi rodzice dołożą ;P Ale w tedy kupił bym komplet razem z tarczami (przód i tył) I czy taka używka może być? <KLIK>
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2010 No i wszystko jest OK tylko ten wolnobieg szpeci całą listę
Vexil Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Napisano 29 Kwietnia 2010 wolnobieg szpeci całą listę Dlaczego niby? ;p Hamulce dobre i czy to jest rzeczywiście "okazja"?
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2010 No za 30zł chyba nic lepszego nie najdziesz A czemu szpeci?? Bo do całego osprzętu jak i czasów ten wolnobieg sie ma tak jak byś kupił sobie porsche czy lambo i założył stalowe felgi i opony szerokości 150 Po prostu wolnobiegi to przestarzała nie bojąc sie słowa archaiczna konstrukcja i tylko z nim problemy sa No ale przejście na kasetę jest dosyć drogie wiec sam wybór to ja rozumiem
Vexil Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Napisano 29 Kwietnia 2010 Trudno... Ten sezon jeszcze przejeżdże tym porsche na stalowych felgach W przyszłym sie pomyśli jak kasa będzie Edit; A ile niej więcej będzie kosztowało takie przejście? Chcę już sie zabiezpieczyć Znalazłem coś takiego <KLIK> I do tego jakąś piastę tak?
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2010 W zależności czy tanim kosztem czy dobra jakością ale tak od 150 z kaseta trzeba liczyć za nowe elementy. Kasety srama zamieniłbym na shimano. Chyba ze wymiana samej piasty z kasetą to można sie w 100 zmieścic.
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2010 http://allegro.pl/item1009955692_kolo_26_tyl_mtb_remerx_na_kasete_v7_8_9_nowe.html chyba najtansze nowe koło http://allegro.pl/item1017321893_kola_mtb_deore_lx_26_alexrims_pc19_nowe.html tanio ale to komplet i niewiem czy da sie kupić oddzielnie.
Vexil Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Napisano 29 Kwietnia 2010 Hmmm... Czyli na taka wymianę trzeba by mieć z dwie stówy... To teraz żeby już później nie wydawać kasy kupie manetki z 8 przekładniami i do tego jakiś wolnobieg 8 przełożeń i Git majonez Niestety nie zdążyłem edytować.... ;/ Do tego postu wyżej NP: Manetki lipa trochę, bo używki... I klamiki te co były wcześniej i do tego ten wolnobieg
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2010 Za ten wolnobieg kupisz dobra kasetę. Poza tym wolnobiegi na 8 to jakieś nie porozumienie. Manetki są OK.
Vexil Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Napisano 29 Kwietnia 2010 No niby tak... Ale musiał bym jeszcze pisate wymienic, a to dodatkowy koszt... wolnobiegi na 8 to jakieś nie porozumienie Właśnie? Dlatego, że już wychodzą z mody?
Mod Team Puklus Napisano 29 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2010 Nie, chodzi o to że można nawet zastosować wolnobiegi 10 rzędowe. ALE biorąc pod uwagę konstrukcje ( TUTAJ link do tematu ze zobrazowanym zagadnieniem ) oski sie wygną na pierwszych kilometrach i to bedzie udręka, chyba ze ktoś waży ok 40kg to nie powinno sie nic stać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.