Skocz do zawartości

[napęd] 250-350zł

Vexil

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Heh, ale zacisk dobry podałem ?:P

Tylko, że z ośmioma przekładniami może mi kasy nie starczyć :/ Ale jestem otwarty na propozycje, przy takich wymianach dobrze było by jeszcze w nowe linki zainwestować. Prawda?

Napisano

Nie polecam klamko manetek stef-50, złamały się po pierwszym upadku...ja bym wybrał te manetki alivio(na 7 biegów) mam STX RC (a to prawie to samo) i nic się nie dzieje

Napisano
mam STX RC (a to prawie to samo) i nic się nie dzieje

I cena też prawie ta sama :P

Teraz już zgłupiałem... Kupować klamkomanetki, czy obydwie rzeczy odzielnie?

• Mod Team
Napisano

STX RC to klasyk gatunku, niezniszczalny i kultowy jak masz okazje polecam :icon_wink: Co do zacisku celuj w BB5 od Avida albo MX2 od Hayes'a.

Napisano

Kurcze... Nigdzie nie mogłem znaleźć samego zacisku, wszędzie sprzedają z tarcza :D

STX RC to klasyk gatunku, niezniszczalny i kultowy jak masz okazje polecam

Nie mam takiego dużego budżetu, no chyba że mi dołożysz :D

• Mod Team
Napisano

No za 30zł chyba nic lepszego nie najdziesz :D A czemu szpeci?? Bo do całego osprzętu jak i czasów ten wolnobieg sie ma tak jak byś kupił sobie porsche czy lambo i założył stalowe felgi i opony szerokości 150 :D

Po prostu wolnobiegi to przestarzała nie bojąc sie słowa archaiczna konstrukcja i tylko z nim problemy sa :P

No ale przejście na kasetę jest dosyć drogie wiec sam wybór to ja rozumiem :P

Napisano

Trudno...:D Ten sezon jeszcze przejeżdże tym porsche na stalowych felgach :D

W przyszłym sie pomyśli jak kasa będzie :P

Edit; A ile niej więcej będzie kosztowało takie przejście? Chcę już sie zabiezpieczyć :P

Znalazłem coś takiego <KLIK>

I do tego jakąś piastę tak?

• Mod Team
Napisano

W zależności czy tanim kosztem czy dobra jakością ale tak od 150 z kaseta trzeba liczyć za nowe elementy. Kasety srama zamieniłbym na shimano.

Chyba ze wymiana samej piasty z kasetą to można sie w 100 zmieścic.

Napisano

Hmmm... Czyli na taka wymianę trzeba by mieć z dwie stówy... To teraz żeby już później nie wydawać kasy kupie manetki z 8 przekładniami :P i do tego jakiś wolnobieg 8 przełożeń i Git majonez :)

Niestety nie zdążyłem edytować.... ;/

Do tego postu wyżej

NP:

Manetki lipa trochę, bo używki...

I klamiki te co były wcześniej i do tego ten wolnobieg

Napisano

No niby tak... Ale musiał bym jeszcze pisate wymienic, a to dodatkowy koszt...

wolnobiegi na 8 to jakieś nie porozumienie

Właśnie? Dlatego, że już wychodzą z mody?

• Mod Team
Napisano

Nie, chodzi o to że można nawet zastosować wolnobiegi 10 rzędowe. ALE biorąc pod uwagę konstrukcje ( TUTAJ link do tematu ze zobrazowanym zagadnieniem ) oski sie wygną na pierwszych kilometrach i to bedzie udręka, chyba ze ktoś waży ok 40kg to nie powinno sie nic stać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...