Skocz do zawartości

[Oświetlenie] Dobry/trwały zestaw oświetlenia

endless1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Piszę z prośbą o podanie jakiegoś dobrego zestawu świateł do roweru. Miałem 2 zestawy powiem szczerze dosyć tanie i za każdym razem gubiłem te lampki, szczególnie tył urywał się od zaczepu na wybojach. Polećcie coś trwałego a może ja robię błąd i powinienem te lampki zakładać tylko gdy jest już ciemno i wracam drogą chociaż wydaje mi się to dziwne

Napisano

@endless1, mam taką samą tylko, że z 3 diodami (tl dl 130). O mocowanie się nie martw jest bardzo dobre, trzeba tylko dobrze przykręcić pokrętłem. Lampka ani drgnie. Fajne jest w niej też to że światło z tych 3/5 diod skupiane jest w 1 jasny punkt. Jedyny jej mankament to to, że wspomniane wyżej pokrętło wystaje poza obrys lamki i ja np. dotykam go podczas jazdy co jest denerwujące, mam ją zamontowaną jakieś 2-3 cm przed końcem sztycy. Pewnie jak się zamontuje niżej to problem zniknie, tylko gdzie wtedy chlapacz przyczepić.

Pozdrawiam!

Napisano

CatEye HL-EL530 na przód [...]

W mojej opinii ta lampka ma zbyt wysunięty do przodu środek ciężkości, zacisnąłem najmocniej jak się dało, a po przejechaniu po kocich łbach, lampka obraca się do dołu.

Nic nigdy mi się nie wypięło, ale poprawianie położenia lampki w drodze jest denerwujące.

Napisano

Najwidoczniej musisz zaciskać ją w miejscu gdzie masz spadek średnicy kierownicy albo nie mieć gumki antypoślizgowej w innym wypadku nie widzę możliwości by się ruszała. Mam tą i inną lampkę CatEye, ale nie zdarzyło się mi by "leciała" ona w przód... No może poza sytuacją, że nie dokręciłem - poza tym warto co jakiś czas poprawić skręcenie, bo wiadomo wszystko się może trochę zluzować.

Napisano

Najwidoczniej musisz zaciskać ją w miejscu gdzie masz spadek średnicy kierownicy albo nie mieć gumki antypoślizgowej w innym wypadku nie widzę możliwości by się ruszała. Mam tą i inną lampkę CatEye, ale nie zdarzyło się mi by "leciała" ona w przód...

Ja w trekkingu mam EL530 i EL220 z przodu (530 jest strasznie "wąska"). EL220 nie sprawia mi takich problemów, niezależnie od tego na które mocowanie ją zaczepię. Może część winy jest po stronie chromowanej kierownicy zooma, ma ona znacznie mniejsze tarcie niż matowe aluminium.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...