Skocz do zawartości

[koło przednie] wytrzymałe na asfalt i do lasu.

lukasz112

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Potrzebuje przednie, wytrzymałe koło pod V-ki w różny teren. Ważę 90 kg. Mam na to ok 180 zł. Proszę o propozycje poszczególnych podzespołów i całych zestawów .Mile widziane linki do allegro.

Proszę o wyrozumiałość i dobre propozycje.

Napisano

Potrzebuje przednie, wytrzymałe koło pod V-ki w różny teren. Ważę 90 kg. Mam na to ok 180 zł.

Napisz jeszcze czy 26", czy 28".

Ważę nieco mniej od Ciebie (~80); niedawno składałem dla siebie budżetowe koło przednie - wyszło właśnie w okolicach 180zł:

- piasta: Deore M590

- obręcz: ACE-18

- szprychy: Sapim Race

- nyple: alu (Dartmoor)

(wagowo wychodzi w okolicach 750g/26" i 850g/28")

Jeśli nie boisz się używek to znajdziesz pewnie coś ciekawszego na Allegro ;)

Napisano

Koło jakie mnie interesuje to oczywiście 26". Wole coś nowego i ostatecznie naciągnąć budżet.

A co możecie powiedzieć i piastach NOVATEC NT-A751 i obręczy Mavic 117. Taki zestaw + szprychy i nyple z postu wyżej dadzą radę? Znacie jakiś sklep internetowy gdzie mi to złoża i wyślą do mnie? Sprzedawcy na allegro zajmują się składaniem kółek?

Napisano

Sprzedawcy na allegro zajmują się składaniem kółek?

Tak zajmują sie składaniem kółek, szczególnie jeżeli wszystkie ich "podzespoły" kupujesz u nich - musisz tylko ich o to zapytać, kiedy ja szukalem kółek dla siebie to wiem ze jedni robili bezpłatnie kupując u nich obręcz/piaste/szprychy/nyple a inny brali opłate 25zl.

Napisano

doradzi ktoś co wybrać?

Zestaw 1:

- piasta: Deore M590

- obręcz: ACE-18

Zestaw 2:

- piasta: NOVATEC NT-A751

- obręcz: Mavic 117

chyba że jeszcze coś zaproponujecie?

Napisano

zestaw 1 jest lichy, do zestawu 2 daj mavica xm317, szprychy dt champion z dolaczanymi nyplami i bedziesz szczesliwy, w takim przedziale cenowym nie ma miejsca na relatywnie drogie cieniowane szprychy

Napisano

Novateki są na maszynach, więc 2 zestaw jest chyba lepszy,

obręcze są podobnej klasy obie, a alexrims są chyba tańsze więc ja bym brał piastę novatec i obręcz ace-18, czyli zestaw mieszany

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...