Skocz do zawartości

[bagażnik] Niezbędny, przydatny czy zbędny?

obelix94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam pytanko, odnośnie bagażnika. W starym rowerze, miałem bagażnik i przydawał mi się on raz na jakiś czas. Z zakupem nowego roweru, zacząłem poważnie zastanawiać się, czy jest on mi aż tak potrzebny. Proszę o opinię w tym temacie.

Pozdrawiam, Mateusz!

Napisano

to zależy ile jeździsz, czy coś wozisz itp.

Dale mnie jest bardzo przydatny, wręcz niezbędny. Zawsze jak mam plecak wrzucam na bagażnik i nie ma problemu.

Napisano

polecam jak wyżej: pojeździć parę km i zobaczyć jak bardzo będzie doskwierał brak bagażnika, jeśli będzie to nie do zniesienia- dokupisz, bagażniki Ci nie uciekną raczej :)

unikniesz w ten sposób kupowania czegoś co okaże się zbędne i poza wyrzuconymi pieniędzmi będzie tylko zajmowało miejsce w garażu/warsztacie/przydomowej stacji utylizacji odpadów radioaktywnych, czy gdzie tam kto składuje takie rzeczy :P

Napisano

polecam jak wyżej: pojeździć parę km i zobaczyć jak bardzo będzie doskwierał brak bagażnika, jeśli będzie to nie do zniesienia- dokupisz, bagażniki Ci nie uciekną raczej :icon_wink:

unikniesz w ten sposób kupowania czegoś co okaże się zbędne i poza wyrzuconymi pieniędzmi będzie tylko zajmowało miejsce w garażu/warsztacie/przydomowej stacji utylizacji odpadów radioaktywnych, czy gdzie tam kto składuje takie rzeczy :rolleyes:

Witam.

Mi osobiście jeszcze nigdy nie przydał się bagażnik, no chyba że zaliczymy czasy dzieciństwa gdzie się woziło kolegów lub koledzy mnie. Dla mnie bagażnik do dodatkowy ciężar który szpeci rower.

Napisano

bagażnik jest ok na wyprawę z sakwami nawet 2 bagażniki :D a na takie trasy jedno dniowe to bez przesady wszystko można schować w torbę podsiodłową/nerkę/koszulkę :icon_wink: bagażnik jest raczej zbędny :rolleyes: ale to każdy ma swoje osobiste upodobania :P

Napisano

Ja mam założony bagażnik do kolarzówki. Głównym argumentem tej decyzji był duży , nie zasłonięty odblask z tyłu. To jest bardziej efektywne niż hiperSuperSnobistyczne lampki za 200 zł.Czasami się przydaje w roli klasycznej (jako bagażnik, a nie tylko stelaż na odblask ) np. świetnie mi się sprawdza do przechowywania 1.5l butli wody mineralnej. Dodatkowo bagażnik w sytuacjach kryzysowych zwiększa pole manewru.

W miejskim rowerze do bagażnika rowerowego przytwierdzam blokadę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...