Skocz do zawartości

[1300 zł] mbike czy kross?

aslano

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam na oku dwa rowery za 1300zł:

1. kross Hexagon V6 (administrator zabrania wklejać linka)

2. mbike renegade-03

Na tyle co sie znam to zauważyłem że mbike renegade 03 jest kilogram lżejszy i ma lepszą przednią przerzutkę. W krossie są za to hamulce tarczowe. Amortyzatory w obu sa te same. Na reszcie osprzętu się nie znam. Który polecacie i dlaczego?

Napisano

Zamiast Hexagona V6 2010 lepiej wybrać Kross`a Levela A2 2009 lub Hexagona V6 2008 (na razie brak na allegro.pl)

link do Levela: http://masterbike.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=21&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1&Itemid=1

Zamiast Mbike Renegade 0.3 http://www.allegro.pl/item983521120_rower_mbike_renegade_0_3_wysylka_gratis.html brałbym własnie wyżej wymienionego Levela

Napisano

Dzięki za odpowiedź i poświęcony czas. Wolałbym kupić rower w swoim miescie Częstochowie, żeby w razie czego szybko likwidować usterki w ramach gwarancji. Rozejrze sie czy u mnie nie ma wyprzedaży rowerów starszej produkcji :) Jakbym nic nie znalazł to z tych dwóch który? Jeszcze raz dzieki :down:

Napisano

Nie chce zakłądać nowego tematu więc się dopiszę.

Witam!

Mam dylemat chce kupić rower do 1300zł (maxymalnie), Mtb.

Jeżdżę po lasach-górkach, myślę że będę równierz troche skakał ( mieszkam koło toru), i na pewno będe nim jeździł po ulicy.Jeżdżę dużo i zdarzyło mi się że pękły mi hamulce v-brake ;/, więc trochę się do v-braków zraziłem.

Więc chciałbym się zapytać czy opłąca się kupować rower do 1300zł z hamulcami tarczowymi, do mojej jazdy?

Moje wymiary 172cm ok.50kg jestem w fazie szybkiego wzrostu więc myśle że za rok moge mieć ok 180cm ;D

Rowery

Tutaj mam rowery które wydawały się odpowiednie, ale czytałem tyle sprzecznych porad i odpowiedzi, że nie wiem co wybrać ;/?

-Hexagon v6, ale podobno opłaca się tylko z lat 2008,2007 a mi się te starsze nie podobają.Chyba że kupić 2010

-Level a2, ja rozumiem ,że opłaca się wydać na niego troche więcej, ale powiedzcie to moim starszym ;/

-Scott aspect 50- ten mi się podoba, ale czy się opłaca z tymi parametrami, podobno rama świetna.

-i Gt avalanche V3 z tarczówami---> http://allegro.pl/it...ncji_opole.html - ramka L-20cali będzie dobra?

-Myślalem o giantach ale w tej cenie konkurencja daje więcej

-a może Merida 40V ?

Z góry dziękuję.

Napisano

O swojej jeździe napisałes bardzo niewiele i lakonicznie - sprecyzuj, a co do ramki to maks 19"! O 20" zapomnij. Hexagona V6 2010 odrzuć ponieważ jak pisalem w różnych tematach nie jest warty tych pieniędzy, lepiej zaglądnąc do konkurencji lub na inne modele.

Napisano

Jeżdżę po ulicy i po lesie (codziennie), zamierzam wybierać się w trudniejsze tereny góry-piachy( raz na 3 tyg) i poskakać ( raz na tydzień) nie wiem jaki wybrać ( nie musi być ten które podałem)

Jeżeli źle napisałem o tym jak jeżdżę , prosze jakoś sprecyzować.( jesze jestem zielony w tym ;d)

Napisano

Szukasz roweru uniwersalnego a takiego nie ma, o ile do asfaltu i gór rowerek się znajdzie to do skoków juz nie bardzo, rozglądaja sie za rowerumi do XC, coś typu Kross Level A2 2009

Napisano

Wczoraj odebrałem rowerek i zrobiłem 20km, wsiadłem na rower pierwszy raz po przeszło 5 latach. Tyłek boli niesamowicie. Siodełko bankowo musze wymienic na turystyczne. Rzeczywiście mógłby być ze 2kg lżejszy. Z czasem jak sie bedzie cos psuło to bede wymieniał na lżejsze komponenty. O amortyzatorze czytałem i słyszałem rózne opinie ale w większości raczej pochlebne. Zrobie 500km to bede miał wiecej do powiedzenia.

• Mod Team
Napisano

Siodełka bym nie zmieniał, tyłek po niedługim czasie przyzwyczai się do niego.

Mnie po krótkiej zimie boli często, a co dopiero ciebie po 5 latach nie siedzenia na desce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...