Skocz do zawartości

[piasta] z zacisku na nakrętki

Puxa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam pytanie mam takie jak w temacie. Mocowanie tylnego koła mam na zacisku i chciałbym zmienić je na śruby/nakrętki ponieważ czasami koło samo mi się przestawi. Proszę o pomoc.

Napisano

Aha. Jednak nie będę kombinował z nakrętkami. Kupie jakieś porządne zaciski i koło nie będzie się przemieszczać.

Napisano

Wg mnie te zaciski dartmoora to nie najlepszy pomysl konstrukcyjnie. Jak juz przykrecac to raczej powinna byc podkladka, bo te naciecia na nakretce beda rysowac rame. IMO nieporozumienie kompletne. Lepiej kupic dobry QR i tyle.

OK mozliwe ze sie myle, z opisu wynika ze dokreca sie kluczem imbusowym wiec mozliwe ze jest to inny element niz ten kolorowy zewnetrzny i podczas dokrecania pozostaja nieruchome te dociski.

• Mod Team
Napisano

Wiec tak, chcesz przejść na nakrętki?? Nie ma problemu, kupujesz zwykłą oś odpowiednią do koła (przód/tył) przekładasz konusy i działa. Jeżeli masz łożyska maszynowe to juz trochę trudniej.

Te zaciski darmoora są dobre ale ja raz kupiłem i jeden był fabrycznie krzywy (koła nie trzymał). Ja sie do nich zraziłem. Dociski sie nie kręcą wiec ramy nie porysują(kręci sie oś a racześ śruba).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...