Stanleydebik Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 Witam Mam amortyzator jak w temacie i pojawił się na nim wyczuwalny luz, ( na początku myślałem, że to luz na sterach, sprawdzałem na hamulcu i ruszałem kierownicą). Dodam, że amortyzator jest nowy i dopiero go "docieram" Co Wy na to??
Stanleydebik Napisano 21 Marca 2010 Autor Napisano 21 Marca 2010 no właśnie nie, jest wyraźnie na amorku
bikeman1 Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 Powiem Ci ze mam taką samą sytuację. Zamówiłem nowy amortyzator SR Epicon, po zaciśnięciu hamulca przedniego jest wyczuwalny luz na amortyzatorze. Luz na sterach i hamulcu przednim odpada, stwierdzone juz w dwóch serwisach. Takze amortyzator puki nie jeżdzony - odsyłam.
Stanleydebik Napisano 21 Marca 2010 Autor Napisano 21 Marca 2010 Może ktoś jeszcze się wypowie na ten temat ??
Schwefel Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 No i gdzie ten luz jest? Bo, że napiszesz "na amorku" to nic nie mówi. Luz jest pewnie na hamulcu, bo klocki mogą się poruszać i kilka mm.
Patryke Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 Najlepiej wyjmij amora i poruszaj koroną, albo po prostu przyłóż rękę w okolicach uszczelki i ruszaj rowerem. Bardzo możliwe, tak jak pisze Schwefel, że to luz na hamulcu.
Stanleydebik Napisano 25 Marca 2010 Autor Napisano 25 Marca 2010 Sprawdziłem i jest to wyraźny luz na amorze, jest on tym większy im dłużej go przed sprawdzeniem używam.
Stanleydebik Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Napisano 6 Kwietnia 2010 Rozumiem, że nikt się z takim przypadkiem nie spotkał?
Stanleydebik Napisano 5 Maja 2010 Autor Napisano 5 Maja 2010 Czy naprawdę nikt nie może się wypowiedzieć na ten temat?? Jest to aż tak niespotykane zjawisko?
Patryke Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Zazwyczaj dość rzadko taka sytuacja się zdarza, zwłaszcza przy nowym amorze. Z tego co opisujesz to wygląda na wadę fabryczną, bo chyba na początku nikt z Rebą nie miał takich problemów. Na Twoim miejscu bym reklamował.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.