Skocz do zawartości

[rowery]- który lepszy?

jelonek3000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, noszę się z kupnem roweru (jestem tak zwaną niedzielną rowerzystką:-)) i proszę o opinię, który zakup będzie lepszy: Merida Juliet 20v czy Scott Contessa Tiki? Oby dwa modele są modelami zaprojektowanymi dla kobiet, tylko nigdzie nie mogłam znaleźć info co takiego jest w Scott Contessa, co czyni go bardziej przyjaznego kobietom... Bo co do Meridy wyczytałam, że jest to rama-kilka długości i nizej osadzona, mniejsza kierownica, wygodniejsze siodełko i koła stawiajace mniejszy opór. A jesli chodzi o Scotta (tylko niższa rama)??? Wiem, że wyposażenie obu rowerów pozostawia wiele do życzenia wybrednemu rowerzyście, ale jak dla mnie to raczej najważniejsze, żeby miał 2 koła i jeździł. Mimo wszystko proszę o radę: czy jest jakaś istotna różnica w osprzecie tych dwóch modeli i jesli taki, to który wypada na korzyść? Będę wdzięczna za pomoc, jesli ktoś jest choc trochę bardziej zorientowany w tym temacie ode mnie.

Napisano

Przymierz je. Niedawno zjeździłem z dziewczyną wszystkie większe rowerowe w mieście i rama ramie nie równa. 17' Krossa było za duże, a kupiliśmy Centurion na ramie 18" i jest ok. Z podanych modeli mierzyliśmy oba i na obu inaczej się jeździło. Scott wydawał się bardziej wycieczkowy, ale wszystko zależy od Twojej anatomii. Jeden i drugi jest "przystosowany" dla kobiet - krótsza rama, inne spręzyny w amorach, inne kierownice i "damskie" malowanie. Także zapraszam do sklepu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...