Skocz do zawartości

[amortyzator] damper Fox Triad sztywność na blokadzie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, proszę Was o informację.

Rower: Specu Stumpjumper Comp

Problem: sztywność dampera Fox Triad na blokadzie

Opis: Jeszcze przed końcem sezonu, czyli przy normalnych temperaturach Fox zaczął dziwnie działać. Otóż, kiedy jest zablokowany zaczął mieć minimalne ugięcie. Wydaje mi się, że jak był nowy i włączałem blokadę to był sztywny, ani drgnął.

To ugięcie (o ile nie było go wcześniej) pojawiło się po oddaniu Foxa do serwisu.

Jak powinno być z takim damperem, czy na blokadzie, powinien się minimalnie uginać, czy być sztywny bez ugięcia.

S

Napisano

wydaje sie mi ze delikatnie powinien sie ugiac, nigdy nie sprawdzalem tego na foxie, ale inne tak maja. A jak duze w mm jest to ugiecie?

Napisano

Wczorajsza przejażdżka dała takie oto obserwacje:

Na blokadzie ugina sie ponad 3 mm

Propedal - chyba przestał działać, ugina tak samo jak na Open

Poza tym na tłoku znów więcej oleju niż powinno być.

Zanoszę do serwisu niech się martwią.

• 1 rok później...
Napisano

Witam mam pytanie dotyczące dampera fox triad kupiłem go na allegro od typa który twierdził że bawił się idiotycznie śrubą do spustu ciśnienia w komorze olejowej i upuścił go troche i przez to nie działają dwie regulacje blokada i propedal ale powiedzial że łatwo to dopompowac pompką z igłą. ale gdzie i czy w ogóle można jeżeli ktoś wie proszę o odpowieć pozdrawiam i z góry dzieki

zapomniałem tylko dodać że amortyator działa normalnie plynnie ale bez tych regulacji

Napisano

Zadzwoń do Variobike,magik od damperów powinien udzielić wyczerpującej odp.Moim zdaniem serwis tego dampera będzie kosztował ze 300 pln.Nie bez powodu koleś pogonił go na Allegro.Sorry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...