Skocz do zawartości

Author Racing Club!!

Żbik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W tej cenie deus oferuje obrzydliwie wielką wagę :icon_lol:

A easton jest spoko, ale zaaa króóóótkiiii :P 620 mam teraz i chciałbym minimum 660.

Będę się rozglądał po allegro, bo nie pali mi się tak naprawdę. Już zacząłem się zastanawiać nad odłożeniem kasy i zakupem jakiegoś fajnego "włókna" za miesiąc... :P

Napisano

Easton to kowadło w tej cenie.

Pro ze scandium jeszcze w miarę, do rozważenia. Bo docięta na 660 ca. 200gram czyli niewiele więcej niż droższy odpowiednik z carbonu.

Na razie wygrywa ten controltech oraz ten Race Face. Wadą controltecha jest trochę nijaki wygląd, a RF mocowanie na 25,4. Biorąc pod uwagę ich stosunek cena/waga są to 2 najlepsze kiery.

Jeśli nie wymyślę nic lepszego w cenie około 200 zł to wezmę jedną albo drugą, bo jednak nie widzi mi się wydawać 500 zł na kierownicę kiedy mam do wymiany 3/4 roweru :P A te parę urwanych gramów za cenę 100-150 zł jakoś mnie nie przekonują. Więcej urwę kupując nowe pedały czy siodło...

W każdym razie dzięki za propozycje :) Doceniam je :P

Napisano

Strasznie ciężkie te kiery gięte są. Ten Koryak to w sumie też całkiem fajna propozycja. Ładne mostki mają ;)

siwy a nie myślałeś o takiej kierze PRO XCR ? Wazy mniej niż 200 g.

Napisano

A wiesz dlaczego ona tylko tyle waży? Bo ma tylko 58 cm szerokości ;) Patrze właśnie na noir'a i się zakochałem... :)))

Koryaki fajne, ale ciężkie strasznie - odpadają. Ewentualnie mostek koryaka wezmę, ale to na razie w fazie rozmyślań jest.

Napisano

Sztyca ACP juz zamontowana, wyglada moim zdaniem o wiele lepiej niz KCNC ( fotki dzis wieczorem wrzuce ). Rogow jeszcze nie ma i chyba bede szukal :D Bo formicki shop zaraz po moim zamowieniu zmienil status na niedostepne :P

Napisano
  W dniu 3.07.2010 o 21:34, JuraMałopolska napisał:

Te pierwsze rogi co miałeś carbonowe accenta najbardziej mi sie podobały Malik

lotr16 ta rama author vision którą masz to rocznik 2004 ? Nie mylę się ?

Z tym ze te rogi by teraz nie pasowaly do tego co chce osiagnac :rolleyes:

Napisano
  W dniu 4.07.2010 o 10:26, JuraMałopolska napisał:

Dlaczego nie pasowały ? Te nowe rogi które chcesz kupić to mają być też carbonowe ?

Nowe rogi pokazalem kilka postow wyzej, beda to biale wcs'y. Karbonowe rogi accenta ktore wczesniej mialem sa super, ale to tego projektu juz nie beda pasowaly.

Napisano
  W dniu 4.07.2010 o 12:12, JuraMałopolska napisał:

Ok widze że chcesz aby twój rower był w białych barwach , pamiętaj że karbon nie łapie tak temperatur i dlatego jest bardzo dobry na rogi. A niedługo premiera mojego roweru na łamach forum !!!

Ale ja nie jezdze ... w egpicie czy na pustyni :) Rogi ktore wybralem poprostu lepiej nawiazuja do calosci roweru... sa spojne kolorystycznie. :)

UPDATE:

Obiecane fotki sztycy:

dsc_36730ugo.jpg

dsc_367515ta.jpg

dsc_367805k0.jpg

dsc_3691m5l9.jpg

Zdjecie calosci plus jedna fotka "artystyczna" :)

dsc_366766ty.jpg

dsc_3674m5rp.jpg

Napisano
  W dniu 4.07.2010 o 20:22, Saovine napisał:

No ładny, ładny ;) A jak się na nim jeździ? I czy polecasz zakupienie korby XT?

Powiem Ci ze na tej sztycy jezdzi mi sie o wiele lepiej niz na KCNC. A juz tlumacze dlaczego ... przy takiej konstrukcji jak KCNC podobno nie montuje sie siodelek z karbonowymi pretami. Nie dlatego ze sie moga zlamac, ale dlatego ze w trakcie uzytkowania prety pracuja ( elastycznosc karbonu ). Co skutkuje luzowaniem sie siodla w trakcie jazdy, musisz miec imbus zeby co jakis czas przykrecic siodlo.

Sztyca ACP ma inny typ mocowania przy ktorym ten problem nie wystepuje - stad banan na mojej twarzy ;) Ogolnie jestem bardzo zadowolony z niej, bo ladnie sie prezentuje i "pracuje" idealnie :)

Co do korby XT - zero zastrzezen, porzadny sprzet za przyzwoite pieniadze.

Napisano

W sumie dobrze, że pozbyłeś się KCNC, ja bym się na takim papierku bała jeździć.

Fajny jest ten patent z białym siodłem i rogami takiegoż koloru - chyba zastanowię się czy u siebie nie pójść w stronę białego i tak też zrobić.

PS. Ładna prędkość maksymalna. Ja miałam dwa razy 59,96 km/h, szybciej bałam się jechać :D

Napisano

Czemu bałaś się jechać szybciej ? Na równym asfalcie można by wycisnąć trochę więcej niż 75 km/h (ja akurat jechałem max 72,5 :D ale to asfalt i z górki hehe ). Nie masz za małego bidonu ? Bo przy tej pogodzie co jest to mi pół litra ani na 20 km nie starczy :)

Napisano

Bo ja tchórzliwa jestem i wyobrażałam sobie, że zaraz mi się rower rozpadnie przez tą prędkość :D:) , a na poważnie. Droga była ruchliwa i jak dmuchnęło we mnie kiedy mijała mnie ciężarówka, to zwolniłam trochę. Poza tym straszne dziury koło Cieszyna są w drogach :)

Może resztą bidonów ma w koszulce poupychane :PTen bidon jest fajny :)

Napisano
  W dniu 5.07.2010 o 05:13, Saovine napisał:

Bo ja tchórzliwa jestem i wyobrażałam sobie, że zaraz mi się rower rozpadnie przez tą prędkość :P:icon_mrgreen: , a na poważnie. Droga była ruchliwa i jak dmuchnęło we mnie kiedy mijała mnie ciężarówka, to zwolniłam trochę. Poza tym straszne dziury koło Cieszyna są w drogach ;)

Może resztą bidonów ma w koszulce poupychane ;)Ten bidon jest fajny :)

Spokojnie ... na trasie mam obadane miescja gdzie moge uzupelnic bidon ;) Po co sie dodatkowo obciazac na starcie :P

Napisano

No ale Malika rama waży tylko 1,5 kg, koła też 1,5 kg i amor 1,5 kg, więc te najważniejsze elementy są leciutkie.

Ja np. nie zejdę poniżej 10 kg, bo rama waży około 1,7 kg, koła 1780 g a amor 1600 g.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.