Skocz do zawartości

Giant-the best bikes Club :P

Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Regulują przerzutki i hamulce, sprawdzają dokręcenie śrub np w korbie, dociągają szprychy, przyjmują reklamacje :eek: Wszystko to oczywiście teoretycznie, mój sklep nie robi przeglądów, mówią, że "nie trzeba, my i tak jakby co pomożemy". Rzeczywiście pomagają, ale jednak...

Napisano

dzieki za odpowiedz.mam nadzieje ze mi wyreguluja przednia przerzutke...

a co myslicie o tym ze powinienem miec kierownice alu(tak pisze w katalogu) a mam z metalu??wspomniec im o tym na przegladzie??

Napisano

no własnie juz sprawdzalem i przyciaga jak niewiem co...a wszedzie pisze ze ma miec alu :x juz ja im powiem... :cool:

P.S-a wy jakie macie kierki w swoich Giantach????????????????

Napisano

podajcie dokladny adres giantclubu :?:

aha a gdzie nagłówek strony :D

i jeszcze jedno, rejestrowalem się niedawno jeszcze na tej poprzedniej i teraz nie ma mnie w bazie czyli muszę od nowa się zarejestrować :?:

Napisano
a wszedzie pisze ze ma miec alu juz ja im powiem...

P.S-a wy jakie macie kierki w swoich Giantach????????????????

No właśnie ja też miałem stalową w Yukonie (2004), a pisało, że alu, ale na szceście już ją zmieniłem, ale i tak niespodziewałem sie, że ta stara stalowa może być tak ciężka :-o

Napisano

Hmm ale mnie nastraszyliscie :D ... nie mysalelm wogole o wymianie kiery,a tu takie klocki ;p...trza sprawdzic ,ale pewnie tez jest stalowa :/.

Napisano

Witam!

Przeczytałem cały temat i doszedłem do wniosku, że chciałbym się zapisać do Fan Clubu Gianta. Posiadam dokładnie siedmio dniowy rowerek Giant :wink: model Rincon Disc 2oo5.

Rowerek posiada ramę 19,5'' a moje 'parametry' to ; wzrost 176 centymetrów, waga 54 kilogramy. Czy przyjmiecie mnie do klubu? Mam pytanie [być może nie doczytałem], ale czy organizujecie jakieś spotkania, zloty lub coś w tym rodziaju? I na koniec moja sugestia [to może też przeoczyłem..] myślę, że dobrym pomysłem byłoby organizowanie jakieś aukcji/wymian internetowych, na których członkowie klubu mogliby kupować/wymieniać się między sobą częściami Gianta.. Co wy na to?

Jeszcze raz proszę o przyjęcie, pozdrawiam, Crackunim. :D

Napisano

1. przyjmiemy Cie ;p jak kazdego zarejestrowanego z giantem ;p

2. nie ma sensu robic tej giełdy tylko dla gianta, a na tym 4um jest dział do sprzedazy i kupna przedmiotów.

Napisano

jakie macie kiery w swoich GIANTACH-blue??crackunim????

jak Ci sie sprawuje tarcza crackunim????tez mialem kupic rincona disca..ale sprzedawcy namowili mnie na yukona twierdzac ze hamucle w obu przypadkach hamuja tak samo..

Napisano

kiera gieta chig cheng czy jakos tak :) nei wiem smieszna nazwa[na stronie jest]. Ja nie mam rincona disca tylko na v-kach :D.

Napisano
kiera gieta chig cheng czy jakos tak :D nei wiem smieszna nazwa

krótka, gięta i do dupy,...szybko zmieniłem na amoebe race proven :), ale też dość dawno :D

Napisano

620mm to krótka?????? ... ee ? a model/firma kiery to Yih Cheng blehehe :D. Ja tam na razie nie narzekam ;P... tzn wogole to w tym rowerze nie bylo nic od poczatku dobrego procz moze ramy :), hamulców i przezutek[puki co :D].

Napisano

Witam!

Po pierwszę dziękuję za przyjęcie do klubu. Blue, chyba masz rację, co do mojego pomysłu z auckją. DamianYukon; posidam kierownicę Alu, czarna gięta Aricle, 600/620 mm. Co to hamulca tarczowego, to nie miałem jeszcze zbutnio okazji go dotrzeć, przez te upały [ale dzisiaj na pewno wyjdę sobie pojeździć]. Co do mojego Gianta uważam, że za te pieniądze [rowerek został przeceniony z 1799 złotych na 1399 złotych] jest to dobry sprzęt. Jedyne na co mogę w nim narzekać to amortyzator, [sR Suntour XC-60, 75 mm] który powiedzmy sobie jest... nienajlepszy.. :| Mam ciągle jedno nurtujące mnie pytanie; czy organizujecie jakieś spotkania, czy coś w tym rodzaju? DamianYukon, mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie; jak Ci się sprawuje twój Giant? Czy ktoś z was ma tutaj Gianta Stiletto [mogę się pochwalić, że jeździłem na nim i jestem pod wrażeniem :D]

Pozdrawiam, Crackunim. :)

Napisano

hmm crackunim jak mi sie sprawuje?pisalem o tym w dziale"testy rowerów czy jakos tak" ale moge ci jeszcze raz powiedziec-wiec tak ogolnie to niemam do niczego zarzutow

-amor troche twardy i ten teflon zaczal schodzic..

-nieraz denerwuje mnie przednia przerzutka(acera)

-tylnia sprawuje sie ok(deore)

-hamulce jak najbardziej mnie zadawalaja

-najbardziej zly jestem na ta kierownice :evil:

ja u siebie niemialem zadnych przecen..rincon disc kosztowal 1800...a yukon 1850..

• Mod Team
Napisano

wogle giant cos teraz namieszał z tymi kierowenicami.. wczęsniej wsadzali proste a teraz daja wieśniaki gięte :?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...