Rulez Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Poszło szybko, w ocenie spawacza mam być ostrożny Tu się nie dziwię, jednak chodziło mu o to, że rama może znowu pękać obok spawu.
wojtekkrakow Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Pęknięcie było dość nie typowe, od dołu, to jakby koło przednie poszło do przodu, przy normalnej jeździe to miejsce jest raczej głównie ściskane, więc w tym upatruje że do czasu zmiany ramy jakoś to wytrzyma. No i dobrze że to górna rura o małej średnicy, dolna znacznie większa nie ruszona.
Rulez Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 A czy nie masz za wysokiego amora?, ta ramka to właściwie XC .
wojtekkrakow Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Rama według Haro jest w kategori trail. Występował w wersji z amorami 100, 120 oraz w wersji LT z U-turnem Rockshox Revelation 426 (ta sama rama) i ja takiego właśnie mam 85-130 z bardzo miękką sprężyną (sag 30mm) więc nawet jakby odrzucić wersje LT które się pojawiały to mam 10mm więcej niż większość sprzedawanych Sonixów.
Rulez Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Widocznie projektujący nie wziął poprawki na użytkowanie z wyższymi amorami, testy trwały zbyt krótko itd , takie rzeczy zdarzają się każdej firmie.
wojtekkrakow Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Sądzisz że 10mm może robić aż taką różnice? To w końcu U-turn, więc skręce na 120.
Rulez Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 To raczej nie jest sprawa różnicy 10 mm tylko braku zapasu wytrzymałości dla 120 mm. i jazdy w nieco trudniejszym terenie, po prostu ktoś zaprojektował za słabą ramę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.