tobo Napisano 5 Stycznia 2010 Napisano 5 Stycznia 2010 nie biore za dwupółke duro. niby jakie przeciązenia mają zabić ramę tego typu uzywaną nadal do jazdy "pseudo" xc? pseudo xc rozumiem uzytkowanie tego roweru do jazdy w terenie, bez grawitacyjnego swirowania, podobnego do mojego. jaka niby siła wtedy może zabić taką ramę? czy zalozyciel tematu powiedzial cokolwiek o zapedach do ekstremy? uzytkowałem dwa widelce dwupółkowe, w tym juniora t ze skokiem 170 mm. ramy ani geometrycznie ani konstrukcyjnie nie były przystosowane do takich widelców. moj styl jazdy - turystyczne kulanie sie na krótszych lub dłuzszych dystansach, waga uzytkownika 75 kilo, przejechany dystans ok 12 tys km. obie ramy sprzedałem w dobrym stanie, obaj nowi wlasciciele nie nawiedzają mnie z zaświatów nękając za swoją śmierc z powodu zgonu na rowerze w niewyjaśnionych okolicznościach. jestem natomiast pewien ze trek z tematu nie podolalby z takim widelcem jezdzie ze względu, hm, na niepraktycznosc takiego rozwiązania, o którym wlasciciel przekonalby się najpozniej po pierwszej przejazdzce na rowerze. albo juz przy wsiadaniu na niego z niemilym uczuciem parcia w kroku
Gość R3surrection Napisano 5 Stycznia 2010 Napisano 5 Stycznia 2010 bardzo fajne ceny ma fox F100 RL z manetką.... 1700zł , sklepowa 3200...co nie znaczy że uważam że warto za kawałek kabla dopłacać 500zł. pozdro! http://www.allegro.pl/item875087037_fox_f_100_rl_remote_jak_sid_r7_reba_wc_new.html#gallery
mati199 Napisano 5 Stycznia 2010 Napisano 5 Stycznia 2010 Do tego ta manetka to jakiś wg. nie porozumienie. By Shimano ? Co jak co, ale taka firma jak Fox mogłaby się bardziej postarać ;] Ciekawe jak wagowo wychodzi w porównaniu do PopLocka ?
turbotrail Napisano 5 Stycznia 2010 Autor Napisano 5 Stycznia 2010 spox ..ja sie już wyłączam..za duzo informacji naraz..muszę wszystko sobie poukładać..Dziękuje jeszcze raz za pomoc i naprawde cenne uwagi..Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.