Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja jutro muszę się uczyć. Ewentualnie około 16 może wcześnie planuje gdzieś terenem pokręcić do zmroku może się uda jak ktoś chętny to się jutro dokładniej dogada.

Tomek jesteś chętny na ten wyścig w Mysłowicach?? :icon_question:

A ile km jest do tego smolenia i jak to czasowo wyjdzie kiedy powrót??

Napisano

Ja jutro muszę się uczyć. Ewentualnie około 16 może wcześnie planuje gdzieś terenem pokręcić do zmroku może się uda jak ktoś chętny to się jutro dokładniej dogada.

Tomek jesteś chętny na ten wyścig w Mysłowicach?? :icon_question:

A ile km jest do tego smolenia i jak to czasowo wyjdzie kiedy powrót??

A jest jakaś oficjalna stronka, ew. rozpiska trasy ? Zapisy gdzie ?

Napisano

50 km ok w jedną strone a jaka trasa to nie wiem ale tu raczej to ja będe hamulcowym

Dobra znikam spać jak ktoś się zdecyduje to piszcie jutro sobie rano sprawdze

Napisano

Ja raczej na 99% pojadę na ten Smoleń rozruszać kości :) 1% to nieprzewidziane sytuacje, np. potrzeba opanowania świata, budzik nie zadzwoni ;) itp.

Napisano

Wybaczcie, zapomniałem wspomnieć o tym wyścigu. Czasu trochę mało bo jeszcze można się zapisywać do poniedziałku włącznie, w sklepie rowerowym w M-ce przy ulicy Bytomskiej 19 lub pod numerem telefonu (podany na plakacie). Ja i Krzychu22 już się zapisaliśmy.

262535_202906896434202_100001446799857_536817_3336557_n.jpg

Napisano

Panowie muszę dziś odzyskać moją mapkę :voodoo: skoro jutro jedziecie w gory to ja sobie skoczę na Jurę dajcie znać gdzie mogę ją odebrać po południu,teraz mykam do roboty :(

Napisano

Sorry panowie. Muszę się trochę pouczyć. Wole w weekend trochę przysiąść niż w tygodniu ogóle nie jeździć. Jak ktoś jest chętny gdzieś po południu wyskoczyć to niech piszę. Pogoda piękna i temperatura także, szkoda że już sobie tak sporo nie pośmigam. POWODZENIA

P.S.

Jak coś to dokleicie mnie na zdjęciach.

Napisano

Sorry panowie. Muszę się trochę pouczyć. Wole w weekend trochę przysiąść niż w tygodniu ogóle nie jeździć. Jak ktoś jest chętny gdzieś po południu wyskoczyć to niech piszę. Pogoda piękna i temperatura także, szkoda że już sobie tak sporo nie pośmigam. POWODZENIA

P.S.

Jak coś to dokleicie mnie na zdjęciach.

To znaczy, że na jutrzejszy wypad się nie wybierasz? Ja też się zastanawiam czy czegoś lżejszego nie zrobić jutro, jednak moje 4 litery po ostatnim jeżdżeniu powiedziały dzisiaj dość. Nie mogę dostosować pozycji siodła w tej sztycy bez setback-a. Andrzej daj znać co na jutro zaplanowałeś i czy wyjazd standardowo spod placu o 6:00 - bo chętnie bym się przyłączył.

Napisano

Ja jutro jadę na Jurę trasa Bukowno-Olkusz-Rabsztyn tu wbijam nie tak jak zawsze na rowerowy tylko na pieszy i cisnę na Ogrodzieniec.Tu wbijam na godzinkę do rodzinki i wracam asfaltem przez Łazy do domku,Jak ktoś chce to zapraszam odpoczniecie godzinke pod zamkiem i wracamy.Czekam na placu papieskim od 7:45 do 8:00.Jak ktoś chętny to niech da znać na GG albo tel. (jak ktoś ma )Na pieszym zapowiada się ciekawie ;)

Napisano

Nie jedziemy jutro?? Ja jestem chętny. Najlepiej zrobi te szczyty i pociągiem do domu. Tomek musisz jechać. Jak Kysu jesteś chętny to jestem skłonny we dwóch jechać.

To znaczy, że na jutrzejszy wypad się nie wybierasz? Ja też się zastanawiam czy czegoś lżejszego nie zrobić jutro, jednak moje 4 litery po ostatnim jeżdżeniu powiedziały dzisiaj dość. Nie mogę dostosować pozycji siodła w tej sztycy bez setback-a. Andrzej daj znać co na jutro zaplanowałeś i czy wyjazd standardowo spod placu o 6:00 - bo chętnie bym się przyłączył.

Pisałem o wyprawie do Smolenia.

Napisano

No to porobiłem przy sprzęcie :wallbash:. Miałem napęd doprowadzić do stanu używalności bo wczoraj łańcuch latał jak chciał, pewnie od zebranego dziadostwa. Poszedłem się na chwilę zdrzemnąć o 19:00 i właśnie wstałem. Raczej nie zdążę się nigdzie zebrać na rano :( Także nie czekajcie na mnie.

Napisano

Wybaczcie, zapomniałem wspomnieć o tym wyścigu. Czasu trochę mało bo jeszcze można się zapisywać do poniedziałku włącznie, w sklepie rowerowym w M-ce przy ulicy Bytomskiej 19 lub pod numerem telefonu (podany na plakacie). Ja i Krzychu22 już się zapisaliśmy.

Też się wybieram.

Napisano

hihi to ci tylko lans na pogorii został :)

Nawet lansu nie będzie dzisiaj :) Jeszcze się nie zabrałem za rower, miałem trochę innych spraw do załatwienia.

Napisano

jak przeczytałem że nie jedziesz to 2x sprawdzałem kto to pisze a już myślałem że ty cyborg jesteś :)

Jednak organizmu się nie oszuka, potrzebował trochę snu i regeneracji :) Sprzęt też potrzebuje regeneracji. Kaseta LX i 3 łańcuchy HG-73 są w gorszym stanie niż moja stara kaseta SRAM PG-950 i HG-53. Zrobiłem podmiankę - jutro testy. Jeśli nie podejdzie pozostaje opcja zwana nowy napęd. Tylko odwieczne pytanie co wybrać.

Napisano

Moje skromne doświadczenie podpowiada sramowski zestaw co prawda mam tylko łańcuch PC971 na Bikestacji mają po 65 zł co do kasety po 6 tyś km jak widziałeś jest nieźle z moją shimano CS-HG50.

Ale pewnie założe jakiegoś srama (970) co by sobie potestować tym bardziej że łańcuch mi imponuje shimano się rozpadł po 1tyś km.

Napisano

Myślałem o 3 opcjach:

a. kaseta XT, łańcuch XTR - eksploatacja aż zacznie skakać.

b. tania kaseta + tani łańcuch jw. (np. SRAM PG-950 i Connex wipermann 900)

c. to co w a) tyle że na 2 łańcuchy XTR zmieniane co 500km.

Tylko co się lepiej kalkuluje :) Sprawdziłem wariant kaseta LX i 3x łańcuchy LX zmieniane co 500km (już do niego nie wrócę, tylko niecałe 6k km) - w ogóle jakaś ta kaseta LX miękka. W SRAM-ie nie zostawał materiał po boku zębatki.

Może ktoś o dłuższym stażu, kto zajechał więcej niż moje skromne 3 napędy doradzi jakąś opcję.

Napisano

pozycja "a" idziesz po bandzie :)

Pozycja "B" bez sensu będziesz za sobą warsztat woził??

Pozycja "c" też troche bez sensu bo w każdym mechanizmie jest coś takiego jak docieranie co powoduje że po każdym ciężkim wyjeździe coś tam się wyciera i dopasowuje jeśli teraz włożysz inny łańcuch to niema już dopasowania i całość zaczyna się na nowo docierać co w efekcie końcowym powoduje szybsze zużycie - ale to moje zdanie

Napisano

Siema, ja mam kasetę XT i do tego 2 łańcuchy i polecam takie rozwiązanie;) Moja kaseta ma już ok 8tyś km i jeszcze jeździ bezproblemowo. Tomas ile już kmów zrobiłeś w tym roku? Trzeba znów kiedyś się gdzieś wybrać i połączyć siły katowicko-sosnowieckie co by lansiarze w Wiśle zobaczyli co to błoto na człowieku;p

Ile na kasecie Kmów nawaliłeś?

Napisano

Hejka.

W tym roku to będzie koło 8k km (bikestats-a zacząłem trochę późno prowadzić). Kaseta LX jw. zrobiła skromne 6k. Ano trzeba coś zorganizować, pogoda jeszcze dopisuje. Można w któryś weekend września zrobić wypad w góry :)

Napisano

Najbliższy weekend jest wyścig, więc nie da rady jechać w góry, ale 20 21 jak najbardziej jak będę miał czas. Więc można planować powoli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...