82koval Napisano 28 Sierpnia 2011 Napisano 28 Sierpnia 2011 dzięki Panowie za sobotni wypad! wszak niecałe 3/4 drogi ale fajnie było poznać muszę jednak przyznać, że chyba nie ta liga jak dla mnie podjazdy w waszym tempie to dla mnie zabójstwo w biały dzień pozdrawiam
t0mas82 Napisano 29 Sierpnia 2011 Napisano 29 Sierpnia 2011 Jakieś plany na wycieczkę w weekend? Może tym razem w niedzielę co by więcej osób dało radę jechać. Andrzej wrócił z urlopu to pewno coś już zaplanował tylko pochwalić się nie chce na forum
andi333 Napisano 30 Sierpnia 2011 Napisano 30 Sierpnia 2011 Na razie nic nie zaplanowałem ale myslę o Krakowie
t0mas82 Napisano 30 Sierpnia 2011 Napisano 30 Sierpnia 2011 Nawet jakiś nowy wątek powstał o wypadzie w niedzielę 4 września Jak nie będzie innej alternatywy to mogę pojechać na Kraków 5 raz. Chętnie bym to studio filmowe w okolicy zamku tenczyńskiego obejrzał i sfocił. Jacek tam ostatnio się kręcił i spodobały mi się te budowle (prawie jak strefa 51)
Accjacek Napisano 30 Sierpnia 2011 Napisano 30 Sierpnia 2011 Tomek To proponuje zaczep jeszcze zamek Lipowiec tylko podjedz od strony skansenu i jak się skończy chodnik asfaltowy to kręć w lewo tam jest fajny podjazd będziesz mógł sprawdzić te swoje nówki oponki Coś wspominałeś o masie w Gliwicach masz zamiar?? tylko czy damy rade ?? o której kończysz robotę?? Ja nie mam nic jeszcze sprecyzowane ale myślę o sobocie tyle że muszę gdzieś o 19.00 być w domu bo brykam z kumplami na piwko. ja już mam chyba plan i jak nic się nie zmieni to pociągnę na zamek Smoleń ( to jest parę km za Ogrodzieńcem) i raczej w sobotę w niedziele mam obowiązki rodzinne a i tak jeszcze jestem w komfortowej sytuacji w przyszłym roku jeśli zobaczycie mnie na szlaku to tylko z przyczepką (dzieciak w drodze - ciągle człowiek w drodze a dzieci przybywa )
t0mas82 Napisano 30 Sierpnia 2011 Napisano 30 Sierpnia 2011 Ja standardowo kończę o 15:30 (trzeba doliczyć postój przed szlabanem PKP to pewnie wyjadę 15:50 ), wtedy to z pewnością będę musiał od razu po robocie śmigać W Gliwicach faktyczny start masy o 18:00 z Placu Krakowskiego. Myślę, że da radę zajechać na czas. Możemy się w Centrum Katowic umówić - to się jeszcze doprecyzuje. Jeszcze nie wiem jak weekend rozplanuje. Może w sobotę też gdzieś pojadę w lżejszą trasę np. z Tobą na ten Smoleń.
Accjacek Napisano 30 Sierpnia 2011 Napisano 30 Sierpnia 2011 Mi Gliwice pasują bo kończę w piątki o 14 to bym z chaty wyjechał ok 15:00 - 15:30 poleciałbym przez Szopki to można by się zgrać albo tam gdzie była masa albo w innym miejscu nie wiem skąd ty startujesz to mi ciężko ocenić gdzie by było optymalne miejsce na spotkanie
krzychu22 Napisano 30 Sierpnia 2011 Napisano 30 Sierpnia 2011 Już odzyskałem rower. Nie wiem czy byście chcieli, ale w sobotę można by zaliczyć ten Salmopol. Tylko trzeba by uderzyć od drugiej strony najpierw pociąg, a powrót na rowerze. Co o tym sądzicie . Wyprawa pewnie na cały dzień. Pogoda i temperatura ma być lepsza jak ostatnio.
Kysu Napisano 30 Sierpnia 2011 Napisano 30 Sierpnia 2011 Rowerownik Gazetka jaką znalazłem u siebie, zapodaję skanami kilku stron gdzie opisana jest ciekawa trasa którą moim zdaniem warto zaatakować.
krzychu22 Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Jak dla mnie super pomysł. Jak by starczyło sił i czasu to można by się wdrapać na Skrzyczne, ale jak już będziemy na miejscu to podejmiemy decyzję. Czy są chętni na taką wyprawę.
t0mas82 Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Rowerownik Gazetka jaką znalazłem u siebie, zapodaję skanami kilku stron gdzie opisana jest ciekawa trasa którą moim zdaniem warto zaatakować. Nie wygląda na trudną technicznie. A co z drogą powrotną? Też pociąg czy rowerami ? Bo te 34km w górach to trochę mało.
Kysu Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Myślę, że możemy po takiej trasie zdecydować, czy jedziemy jeszcze gdzieś na pociąg czy nawet do domu. W każdym razie te 34km mogą być zabójcze i czasochłonne ze względu na teren i to że co chwilę będziemy się zatrzymywać podziwiać widoki.
t0mas82 Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Ok to się faktycznie na miejscu zdecyduje co i jak. A wypad kiedy? Sobota czy niedziela (może Andrzej by z nami w niedziele pojechał i zebrało by się więcej osób ) ?
andi333 Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Ja tylko w niedzielę ale w góry nie jadę brak kasy i czekam na klocki.
krzychu22 Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 To jak Andrzej nie jedzie to proponował bym w sobotę jechać. Powrót w sumie może być na rowerach, ale pewnie nie wiem co mnie czeka.
t0mas82 Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Dobra a teraz pytanie z innej beczki. Jedzie ktoś z nami jeszcze na gliwicką masę w piątek ? Planujemy zbiórkę na rynku w Katowicach ok. 16:10, potem przejazd jakimiś bokami coby DTŚ ominąć.
krzychu22 Napisano 31 Sierpnia 2011 Napisano 31 Sierpnia 2011 Wybrał bym się, ale szkoła już się zaczyna czasowo nie dam rady.
krzychu22 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Może już zaczniemy ustalać szczegóły naszej wyprawy w góry.
t0mas82 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Ustalcie o której pociąg na Wisłę i napiszcie szczegóły na forum, ja będę dzisiaj dopiero późniejszym wieczorkiem w domu to zobaczę sobie wpisy.
Kysu Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Krzychu już wyczaił pociąg przed godziną 7 z Piotrowic. Ja zamieszczam rozpiskę z dokładnymi godzinami odjazdu/przyjazdu
Accjacek Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 Ci co nie byli na Masie w Gliwicach zaznaczam z nami niech żałują I powodzonka w górach
t0mas82 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 To o której i gdzie się spotykamy? Kurde będę musiał o 5:40 wyjechać co by spokojnie dojechać na dworzec i kupić bilety. Te dzisiejsze Gliwice jednak dały się we znaki, zwłaszcza przy podróży z nawigacją Garmin - Jacek wie o czym mówię
krzychu22 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 To w niedziele 5: 40 na Dańdówce było by ok. A bilety można kupić wcześniej? Bo w Piotrowicach nie ma chyba kas biletowych. Wyścig w Mysłowicach. Kysu ma więcej informacji: 11 Września odbędzie się wyścig/maraton rowerowy. Dystans to 66 km wpisowe 15 zł jakiś bufet ma być na trasie. Według wyliczeń Krzyśka (Kysu) jedna trzecia będzie po asfalcie, a reszta szuter. Chętni niech się spieszą zapisy tylko do 5 Września. ZAPRASZAM
t0mas82 Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 To w niedziele 5: 40 na Dańdówce było by ok. A bilety można kupić wcześniej? Bo w Piotrowicach nie ma chyba kas biletowych. Wyścig w Mysłowicach. Kysu ma więcej informacji: 11 Września odbędzie się wyścig/maraton rowerowy. Dystans to 66 km wpisowe 15 zł jakiś bufet ma być na trasie. Według wyliczeń Krzyśka (Kysu) jedna trzecia będzie po asfalcie, a reszta szuter. Chętni niech się spieszą zapisy tylko do 5 Września. ZAPRASZAM Faktycznie patrzę, że wypad na niedzielę zaplanowaliście A jutro co w takim razie ? Może spokojnie na Smoleń bym pokręcił jeśli nadal Jacek się wybiera i zdradzi miejsce i czas ustawki.
Accjacek Napisano 2 Września 2011 Napisano 2 Września 2011 zapraszam do smolenia ja wyjade tak koło 9.00 bo musze odespać jak co zaczekam na parkingu koło Balatonu pomiędzy 9.10-9.15 no chyba że już teraz nasmarujecie że nie jedziecie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.