Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dzięki Panowie za sobotni wypad! wszak niecałe 3/4 drogi ale fajnie było poznać ;) muszę jednak przyznać, że chyba nie ta liga jak dla mnie :D podjazdy w waszym tempie to dla mnie zabójstwo w biały dzień :D

pozdrawiam ;)

Napisano

Jakieś plany na wycieczkę w weekend? Może tym razem w niedzielę co by więcej osób dało radę jechać. Andrzej wrócił z urlopu to pewno coś już zaplanował tylko pochwalić się nie chce na forum :)

Napisano

Nawet jakiś nowy wątek powstał o wypadzie w niedzielę 4 września :) Jak nie będzie innej alternatywy to mogę pojechać na Kraków 5 raz. Chętnie bym to studio filmowe w okolicy zamku tenczyńskiego obejrzał i sfocił. Jacek tam ostatnio się kręcił i spodobały mi się te budowle (prawie jak strefa 51) :)

Napisano

Tomek

To proponuje zaczep jeszcze zamek Lipowiec tylko podjedz od strony skansenu i jak się skończy chodnik asfaltowy to kręć w lewo tam jest fajny podjazd będziesz mógł sprawdzić te swoje nówki oponki :)

Coś wspominałeś o masie w Gliwicach masz zamiar?? tylko czy damy rade ?? o której kończysz robotę??

Ja nie mam nic jeszcze sprecyzowane ale myślę o sobocie tyle że muszę gdzieś o 19.00 być w domu bo brykam z kumplami na piwko.

ja już mam chyba plan i jak nic się nie zmieni to pociągnę na zamek Smoleń ( to jest parę km za Ogrodzieńcem) i raczej w sobotę w niedziele mam obowiązki rodzinne :) a i tak jeszcze jestem w komfortowej sytuacji w przyszłym roku jeśli zobaczycie mnie na szlaku to tylko z przyczepką (dzieciak w drodze - ciągle człowiek w drodze a dzieci przybywa :) )

Napisano

Ja standardowo kończę o 15:30 (trzeba doliczyć postój przed szlabanem PKP to pewnie wyjadę 15:50 :)), wtedy to z pewnością będę musiał od razu po robocie śmigać :) W Gliwicach faktyczny start masy o 18:00 z Placu Krakowskiego. Myślę, że da radę zajechać na czas. Możemy się w Centrum Katowic umówić - to się jeszcze doprecyzuje.

Jeszcze nie wiem jak weekend rozplanuje. Może w sobotę też gdzieś pojadę w lżejszą trasę np. z Tobą na ten Smoleń.

Napisano

Mi Gliwice pasują bo kończę w piątki o 14 to bym z chaty wyjechał ok 15:00 - 15:30 poleciałbym przez Szopki to można by się zgrać albo tam gdzie była masa albo w innym miejscu nie wiem skąd ty startujesz to mi ciężko ocenić gdzie by było optymalne miejsce na spotkanie

Napisano

Już odzyskałem rower. Nie wiem czy byście chcieli, ale w sobotę można by zaliczyć ten Salmopol. Tylko trzeba by uderzyć od drugiej strony najpierw pociąg, a powrót na rowerze. Co o tym sądzicie :icon_question: . Wyprawa pewnie na cały dzień. Pogoda i temperatura ma być lepsza jak ostatnio.

Napisano

Jak dla mnie super pomysł. Jak by starczyło sił i czasu to można by się wdrapać na Skrzyczne, ale jak już będziemy na miejscu to podejmiemy decyzję. Czy są chętni na taką wyprawę.

Napisano

Rowerownik

Gazetka jaką znalazłem u siebie, zapodaję skanami kilku stron gdzie opisana jest ciekawa trasa którą moim zdaniem warto zaatakować.

Nie wygląda na trudną technicznie. A co z drogą powrotną? Też pociąg czy rowerami ? Bo te 34km w górach to trochę mało.

Napisano

Myślę, że możemy po takiej trasie zdecydować, czy jedziemy jeszcze gdzieś na pociąg czy nawet do domu. W każdym razie te 34km mogą być zabójcze i czasochłonne ze względu na teren i to że co chwilę będziemy się zatrzymywać podziwiać widoki.

Napisano

Ok to się faktycznie na miejscu zdecyduje co i jak. A wypad kiedy? Sobota czy niedziela (może Andrzej by z nami w niedziele pojechał i zebrało by się więcej osób ) ?

Napisano

To jak Andrzej nie jedzie to proponował bym w sobotę jechać. Powrót w sumie może być na rowerach, ale pewnie nie wiem co mnie czeka.

Napisano

Dobra a teraz pytanie z innej beczki. Jedzie ktoś z nami jeszcze na gliwicką masę w piątek ? Planujemy zbiórkę na rynku w Katowicach ok. 16:10, potem przejazd jakimiś bokami coby DTŚ ominąć.

Napisano

Ustalcie o której pociąg na Wisłę i napiszcie szczegóły na forum, ja będę dzisiaj dopiero późniejszym wieczorkiem w domu to zobaczę sobie wpisy.

Napisano

Krzychu już wyczaił pociąg przed godziną 7 z Piotrowic. Ja zamieszczam rozpiskę z dokładnymi godzinami odjazdu/przyjazdu

pociag.gif

Napisano

To o której i gdzie się spotykamy? Kurde będę musiał o 5:40 wyjechać co by spokojnie dojechać na dworzec i kupić bilety. Te dzisiejsze Gliwice jednak dały się we znaki, zwłaszcza przy podróży z nawigacją Garmin - Jacek wie o czym mówię :)

Napisano

To w niedziele 5: 40 na Dańdówce było by ok. A bilety można kupić wcześniej? Bo w Piotrowicach nie ma chyba kas biletowych.

Wyścig w Mysłowicach. Kysu ma więcej informacji:

11 Września odbędzie się wyścig/maraton rowerowy. Dystans to 66 km wpisowe 15 zł jakiś bufet ma być na trasie. Według wyliczeń Krzyśka (Kysu) jedna trzecia będzie po asfalcie, a reszta szuter. Chętni niech się spieszą zapisy tylko do 5 Września. ZAPRASZAM

Napisano

To w niedziele 5: 40 na Dańdówce było by ok. A bilety można kupić wcześniej? Bo w Piotrowicach nie ma chyba kas biletowych.

Wyścig w Mysłowicach. Kysu ma więcej informacji:

11 Września odbędzie się wyścig/maraton rowerowy. Dystans to 66 km wpisowe 15 zł jakiś bufet ma być na trasie. Według wyliczeń Krzyśka (Kysu) jedna trzecia będzie po asfalcie, a reszta szuter. Chętni niech się spieszą zapisy tylko do 5 Września. ZAPRASZAM

Faktycznie patrzę, że wypad na niedzielę zaplanowaliście :) A jutro co w takim razie ? Może spokojnie na Smoleń bym pokręcił jeśli nadal Jacek się wybiera i zdradzi miejsce i czas ustawki.

Napisano

zapraszam do smolenia ja wyjade tak koło 9.00 bo musze odespać jak co zaczekam na parkingu koło Balatonu pomiędzy 9.10-9.15 no chyba że już teraz nasmarujecie że nie jedziecie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...