Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Fajną trasę ustaliliście niestety czuje że nie na moje nogi (troszkę odstaje kondycyjnie od waszych możliwości) a i szwagrowi obiecałem wyjazd w sumie to też mamy plan jechać na zamek Tęczyński tyle że to wyjdzie coś koło 100km może mniej. Tomek zgraj trasę do automapy i wgraj na "gpsies" to zobaczymy ile przewyższeń wam wyjdzie.

A tak na marginesie jedziecie w piątek na masę do Katowic?

Nie mam zarejestrowanej :( Ale tam jest spokojnie, jedyne co to korona szczytów Miękińskich w drodze powrotnej (w stronę Tenczyna fajny zjazd za to :) ). Możecie jechać trochę dalej w stronę Krakowa zielonym szlakiem R4 i zahaczyć o Dolinę Mnikowską. Do zamku Tenczyńskiego w Rudnie jest 62km z Zagórza (ostatnio ktoś mi odpisał na bikestats, że jak tam był to widział jak jakaś wycieczka wchodziła do środka - może ta kłódka, która tam wisi otwiera się za drobną opłatą :) ).

Na masę może się wybiorę, jak pojedziesz to przynajmniej będzie z kim pogadać :)

Napisano

miałem na myśli co byś zrobił tracking trasy chyba że masz logger GPS jak nie to poprzez Automape możesz zgrać w zależności od wersji automapy ma ona opcje prze-konwertowania do *.klm jak co moge ci na masie pokazać jak zapisać ślad za pomocą automapy a "gpsies" jest darmowy i ma nawet konwerter tyle że objętość pliku musi być poniżej 10MB a format w którym zapisuje automapa zajmuje sporo miejsca dla przykładu te moje 80km zajęło w oryginale ok 6MB a w *.klm poniżej 100kB.

Odnośnie masy to możemy jechać jak nie będzie padać, może wstępnie umówmy się o 16:30 na orlenie koło rondka na klimontowie

Napisano

Wtedy jeszcze nie zapisywałem tras bo nie miałem trackera :). Chyba że ją wyrysuje jakoś i będzie się dało przekonwertować. Jak możesz to wyślij mi na prv gdzie się to coś włącza w AM bo wczoraj próbowałem z roboty zapisać trasę i niestety nie odnalazłem tej opcji :(.

Apropo masy: Do Katowic jak chcesz jechać? Przez Szopki? Ja chyba pojadę bezpośrednio z roboty bo o 16:30 to jestem na chacie dopiero.

Odnośnie wypadu w niedziele mam trochę ograniczony czas, muszę się max do 17:00 wrócić a wydaje mi się, że będzie to trudne jak chcemy 200km zrobić. Dlatego lepiej dla mnie jakbyśmy jechali w sobotę, chyba że w niedziele krótszą trasa zrobimy.

Napisano

Dokładnie przez szopienice

Możemy się spotkać na miejscu jak wolisz.

Odnośnie GPS wole pokazać na masie bo nie wiem jaką masz wersje automapy a jest to dość istotne

Napisano

Co do jutrzejszego wypadu. Spotykamy się o 6:00 na skrzyżowaniu ulic Wieleńskiej i Minerów (o tutaj: http://maps.google.pl/maps?saddr=Miner%C3%B3w&hl=pl&ie=UTF8&sll=50.271966,19.224637&sspn=0.006857,0.013797&geocode=FWUZ_wIdkVclAQ&vpsrc=0&mra=mr&z=16).

To będzie lepsze miejsce żeby dojechać do Maczek.

Kto chce jechać niech potwierdzi swoją obecność. Kysu gdzie dołączysz. Pewnie pojedziemy przez Szczakową do tego punktu co oznaczyłeś na mapie:

http://maps.google.pl/maps?saddr=Wilkoszyn&daddr=Ksi%C4%99dza+Jana+Skorupki&hl=pl&ie=UTF8&sll=50.146698,19.403186&sspn=0.008374,0.01929&geocode=FXQI_gIdsIwmAQ%3BFbAy_QId1gUoAQ&vpsrc=0&mra=me&mrsp=1,0&sz=16&z=13

Chyba że macie inne pomysły :icon_question:

Napisano

Tomek pisał że w niedziele ma ograniczony czas, ale jak coś się zmieniło to można w niedziele jechać, podobno w niedziele ma trochę popadać.

Napisano

Czyli jednak sobota :confused: to lipa, mnie raczej nie będzie

W niedziele tylko do 17 mogę kręcić :( Ale pewnie gdzieś pojedziemy także możesz się z nami zabrać.

Odnośnie miejsca spotkania to jakoś trafię :) To chyba po drodze na Balataon jest z tego co widzę :) A padać to ma już dzisiaj wieczorem, tak mówią magicy synoptycy.

Napisano

No widzisz, właśnie miałem pisać :D Jasne, że się wybiorę, ale chyba tylko do Wisły, powrót pociągiem zapewne ;) To ja bym był w tym miejscy http://maps.google.pl/maps?saddr=Wilkoszyn&daddr=Ksi%C4%99dza+Jana+Skorupki&hl=pl&ie=UTF8&sll=50.146698,19.403186&sspn=0.008374,0.01929&geocode=FXQI_gIdsIwmAQ%3BFbAy_QId1gUoAQ&vpsrc=0&mra=me&mrsp=1,0&sz=16&z=13 na początku. I jakie Wy tam macie tempo ? ;) bo na rowerze śmigam w miarę regularnie ale też nie zapierniczam ile fabryka dała :P

i kto jest kierownikiem ekipy z Sosnowca? niech poda numer na PW to ewentualnie na zbiórkę bym dzwonił jakby był jakiś problem ;) a i jeszcze jedno ;) 0 6 startujecie, to ile Wam zejdzie dojechanie?

Napisano

Tomek jest kierownikiem. Do punktu A pewnie 40 nim zejdzie tak sądzę. Tępo będzie słabe średnia około 21 km/h z powodu braków sprzętowych.

Kysu rozumie że też jedziesz :icon_question:

Napisano

Ja teraz śmigam na starym rowerze. W krossie zmęczyłem ramę i pękła. Kysu jeździł na singiel speedzie, ale podobno coś wykombinował.

Napisano

Zostałem kierownikiem ekipy z Sosnowca bo jedyny jestem z Sosnowca :) Może się Jacek ze szwagrem dołączą jak tempo ma nie być wyśrubowane.

Napisano

Coś sypiecie Mi się na jesień :D W niedzielę wracam to może gdzieś ktoś w poniedziałek wyskoczy pośmigać,bo mnie już stopy swędzą do jakiego tripa :icon_lol:

Napisano

To ja dołączę się na Szczakowej przy rozebranym mostku kolejowym - Krzysiek wie co to za miejsce.

A kolegę 82koval zbieramy z Wilkoszyn

Napisano

ok. t0 będę na tym skrzyżowaniu co jest na mapce narysowane. w razie jakbyśmy się nie znaleźli to będziemy się kontaktować ;) do jutra zatem ;)

Napisano

Dzięki panowie za wspólny wypad. Szkoda za nie udało się osiągnąć obranych celów. Może następnym razem zaczniemy od drugiej strony najpierw pociąg a później powrót na rowerze. Mimo wszystko ładny dystans wyszedł.

Napisano

Ja również dziękuję za wspólną jazdę. Byłoby całkiem fajnie gdyby nie ten żar z nieba :( Andrzej wrócił to można coś zmontować na przyszły weekend :teehee: Dystans mniej więcej policzyłem ale tak pokaźny, moje 4 litery też go poczuły i przekonałem się, że jednak muszę mieć sztycę z seatback-iem bo mnie nadgarstki bolą od wczorajszej jazdy co się nigdy nie zdarzało :)

Napisano

Są jacyś chętni do popołudniowego kręcenia. Małe kółko około 50 km. Wstępny plan to okolice Płoków tylko więcej jazdy terenem.

Napisano

Są jacyś chętni do popołudniowego kręcenia. Małe kółko około 50 km. Wstępny plan to okolice Płoków tylko więcej jazdy terenem.

Ja dzisiaj odpuszczam, bo się nieźle załatwiłem ale to chyba wcześniej w robocie przez nieszczęsną klimatyzację. Teraz cieknie mi z nosa jak z kranu, co chwilę musiałbym stawać żeby się glutów pozbyć :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...