Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja bym chętnie pojechał. Tylko muszę stary rower doprowadzić do jakiegoś stanu i można jechać.

Tomek, Kysu też byście pojechali :icon_question:

Napisano

Ja bym chętnie pojechał. Tylko muszę stary rower doprowadzić do jakiegoś stanu i można jechać.

Tomek, Kysu też byście pojechali :icon_question:

Ja też mogę się skoczyć zrobić jakąś lekką traskę. Moje plecy niestety nie pozwolą na jazdę terenem więc taki trip mi odpowiada. Jak będzie mało to można gdzieś dalej pojechać z tego Mirowa :)

Pogoda dzisiaj z wieczora nie zachęca, ale jutro ma być ładnie.

BTW. Poskładałeś już tą meridkę?

Napisano

To się doigrałem właśnie wróciłem z pogori teraz prowadze awaryjne suszenie butów - trzymajcie kciuki

Najwyżej w lekko mokrawych pojedziesz jutro :) Dobry patent to wypchać je ręcznikami papierowymi, dobrze wilgoć chłoną. Za noc powinny już praktycznie być lekko wilgotne, a później jazda na szybkim młynku i zaraz będą suche. Jak się nic nadzwyczajnego nie wydarzy to będę jutro o 8:00 na miejscu spotkania.

Napisano

Dzięki za dzisiejszą wspólną jazdę. Było spokojnie po asfalcikach ale zwiedziliśmy wszystko co było zaplanowane, a nawet więcej :) Krzychu dawał radę na Meridzie, chodź siodło go trochę paliło po takim dystansie. Szczegóły jak zwykle na moim bikestats-ie.

Napisano

Właśnie przeglądam wątek i widzę, że nic się na niedzielę nie szykuje z wycieczek a chętnie bym coś pokręcił. Może jakiś mały wypadzik na jutro? Jest ktoś chętny?

Napisano

hehe

Wyjazd fajny a widok szwagra któremu na pogori nogi się plątały bezcenny :)

Ale szacun że jakoś doczłapał i jeszcze się odgrażał że w następną sobote też jedzie - pożyjemy zobaczymy :)

Pozdro JAcek

Napisano

hehe

Wyjazd fajny a widok szwagra któremu na pogori nogi się plątały bezcenny :)

Ale szacun że jakoś doczłapał i jeszcze się odgrażał że w następną sobote też jedzie - pożyjemy zobaczymy :)

Pozdro JAcek

Dał rade, większość trasy na blacie zrobił (na młynku może by się tak nie zajechał :) ). Jak nie będzie ciekawszych propozycji to też mogę się w podobną lekką traskę wybrać w przyszły weekend.

:icon_arrow: Krzychu22: Śliwki i kefir - zestaw szybkiego powrotu do domu :)

Napisano

Ja bardzo chętnie, myślę że Krzychu22 też będzie miał chęci. Co prawda dysponuję Krosem w konfiguracji single-speed ale mam już dobry patent w głowie jak wskrzesić w nim moc wszystkich przełożeń. Jeśli się nie uda zostaje mi starszy rower który jest w pełni sprawny, wystarczy że przekręcę Cranki do niego i mogę śmigać.

Aha bo jeszcze nie ma propozycji gdzie jechać, mnie nigdy nie było w Krakowie, można uderzyć asfaltami jeśli Kraków wam się jeszcze nie znudził ;)

Napisano

Ja bym proponował inną trasę. Sucha Beskidzki i jak może starczy sił to Żywiec, Szczyrk i Wisła i pewnie powrót pociągiem.

Co o tym sądzicie będzie trzeba przejechać przez Przełęcz Salmopolską może być ciekawy teren i pewnie wyjdzie ok 200km chyba, że weźmiemy światła i uda się objechać to wszystko.

Mniej więcej taka trasa, chyba że jakieś inne propozycje i może jakimiś szlakami żeby duży ruch omijać.

http://maps.google.pl/maps?saddr=Marsza%C5%82ka+Edwarda+Rydza-%C5%9Amig%C5%82ego&daddr=50.27666,19.25523+to:50.22103,19.27637+to:50.188002,19.28342+to:50.1486518,19.3769669+to:50.1384,19.40661+to:50.097137,19.391679+to:Sucha+Beskidzka+to:%C5%BBywiec+to:Szczyrk+to:wis%C5%82a&hl=pl&ie=UTF8&ll=49.956521,19.237061&spn=0.883536,1.766052&sll=49.98783,19.3155&sspn=0.882953,1.766052&geocode=FbZH_wId_LAkAQ%3BFTQp_wIdvs8lASlrTMQXhNwWRzHvbpuPqkqlZQ%3BFeZP_gIdUiImASlPzKu728IWRzG8Fk3Etttv6w%3BFeLO_QId3D0mASlnhKOBY8IWRzHm_97JIrnY3A%3BFSs1_QIdRqsnASmNNv88QukWRzHpEqP-eslDOg%3BFSAN_QIdEh8oASlNOYjdre4WRzHu0P5JpsSDhQ%3BFfFr_AIdv-QnASlfGzp9b-wWRzHM8392FeI4Tg%3BFdb99gIdON0qASktiicPlX4WRzGIcfWAeEvxLA%3BFaQ69gIdPrMkASm7pG3HIyYURzEX8NOIU9yphQ%3BFTmX9gId8EYiASlBGTVQhSEURzE_Al2sYykAsg%3BFdqO9QIdG-YfASk11gSRCxgURzHFKwCFKCREZQ&vpsrc=0&mra=ls&via=1,2,3,4,5,6&z=9

Trasa fajna,a powrót można przez Pszczynę i Tychy. Tak żeby do 300km dobić :) Zresztą zawsze można w pociąg wsiąść (możliwości wiele Ustroń, Skoczów, Pszczyna, Tychy). Chciałbym jeszcze w tym sezonie zaatakować dziennego maksa i zrobić 300km. Ale to trzeba wyruszyć 6:00 rano najpóźniej.

Napisano

Nie da raty tyle ja mam stary rower. Z naprawy mój wróci około 3 Września więc wtedy można zaatakować 300. To widzę że trasa się przyjęła. Tylko teraz chętnych do jazdy potrzeba.

Napisano

Po przemyśleniu przystaję na tą propozycję którą zamieścił Krzysiek, jedynie na Chrzanów zajechałbym przez Balin ponieważ jest tam spokojniejsza droga, DK79 wydaje mi się troszkę ruchliwa i nieprzyjemna dla nas. Jeśli będą siły można jeszcze z Wisły zajechać do Skoczowa bo mam ochotę na 200km jednego dnia :whistling:

Napisano

W Skoczowie mamy znajomości z konduktorem, więc to będzie się bardziej opłacało. Widzie że ktoś się zabierze z nami :icon_question:. Dojazd do Chrzanowa właśnie miałem zostawić tobie Kysu znasz lepiej tamte ścieżki. To teraz trzeba jakieś szczegóły. Kiedy i o której godzinie i gdzie się spotkamy.

:icon_arrow: 82koval Jak chcesz jechać z nami to pisz do Kysa on lepiej zna Jaworzno i pewnie po nazwach dzielnic się dogadacie. A tempo będzie raczej spokojne z racji braków sprzętowych w naszej ekipie.

Napisano

W Skoczowie mamy znajomości z konduktorem, więc to będzie się bardziej opłacało. Widzie że ktoś się zabierze z nami :icon_question:. Dojazd do Chrzanowa właśnie miałem zostawić tobie Kysu znasz lepiej tamte ścieżki. To teraz trzeba jakieś szczegóły. Kiedy i o której godzinie i gdzie się spotkamy.

:icon_arrow: 82koval Jak chcesz jechać z nami to pisz do Kysa on lepiej zna Jaworzno i pewnie po nazwach dzielnic się dogadacie. A tempo będzie raczej spokojne z racji braków sprzętowych w naszej ekipie.

Ok to trasa ustalona, a my gdzie się zbieramy ? Niwka Kościół czy plac papieski i o której wyjazd? IMHO lepiej z rańca uderzyć o 6:00 (mniejszy ruch i nie trzeba będzie w nocy wracać). I zasadnicze pytanie - sobota czy niedziela?

Napisano

Jeśli nic się nie zmieni to też się wybiorę.

Proponowałbym jednak bardziej niedzielę ze względu na pogodę. Z tego co widzę to w niedziele ochłodzenie i temp. w okolicach 20 stopni :)

Napisano

To widzę że będzie spoko ekipa w sumie w sobotę można jakieś lajtowe kółko walnąć, a w niedziele tą większą trasę.

Miejsce spotkania ustalimy jak Kysu nam napisze jak chce jechać do Chrzanowa.

Napisano

Fajną trasę ustaliliście niestety czuje że nie na moje nogi (troszkę odstaje kondycyjnie od waszych możliwości) a i szwagrowi obiecałem wyjazd w sumie to też mamy plan jechać na zamek Tęczyński tyle że to wyjdzie coś koło 100km może mniej. Tomek zgraj trasę do automapy i wgraj na "gpsies" to zobaczymy ile przewyższeń wam wyjdzie.

A tak na marginesie jedziecie w piątek na masę do Katowic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...