Kysu Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Ja już wam ustawię trasę jedziecie do Gdańska błahaha Żarcik to był, a na poważnie to nie mam nic przeciwko aby atakować Złoty Potok, a stamtąd już blisko na Olsztyn więc myślę, że podskoczymy na tamten zameczek. Pogoda? analizując pewien portal z zielonymi słupeczkami nie wygląda to na jakikolwiek epizod pod tytułem "Ogrodzieniec"
t0mas82 Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Nawet pasuje tylko pogoda nie rozpieszcza. Prognoza podaje Ogrodzieniec part1 . Ja jak jeździłem palcem po mapie to optymalnie jest asfaltami do Myszkowa zajechać i dalej jakimś szlakiem chyba zielony. Dopiero o 20:00 są burze. Tak to opady praktycznie zerowe (wg. ICM). Będzie ładnie. Możemy się umówić, że jak nie pada rano o 6:00 to wyruszamy. Jakby co to z Myszkowa można wrócić pociągiem (może na taryfę rodzinną się załapiemy ). Myszków to w którym kierunku, jak pojedziemy ? Może jakieś inne miejsce ustawki żebyście nie musieli na plac cisnąć a później wracać.
krzychu22 Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Będziesz miał kolejnego syna. To Kysu jedziesz na 100% i Tomek też? Jak tak to i ja się załapię tylko prowiantu nie mam przygotowanego na jutro.
t0mas82 Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Będziesz miał kolejnego syna. To Kysu jedziesz na 100% i Tomek też? Jak tak to i ja się załapię tylko prowiantu nie mam przygotowanego na jutro. Zmieli się jakiegoś przysłowiowego psa z budą i będzie prowiant. Ja też nie mam nic specjalnego Dobra to jeszcze gdzie się spotykamy? Plac papieski 6:00 czy jakieś inne miejsce ?
Kysu Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Zasadnicze pytanie, mam się podstawić na plac papieski czy jest szansa że gdzieś z drogi mnie zgarniecie?
krzychu22 Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Ja mam fajny skrót przez Strzeszyce itp. więc może bliżej, na balatonie było by ok?
t0mas82 Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Ja mam fajny skrót przez Strzeszyce itp. więc może bliżej, na balatonie było by ok? Ok może być balaton ale to może nieco później 6:15 ?
krzychu22 Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Godzina może być bo nic bliżej Kysa nie znajdzie się bo byśmy musieli drogę nadkładać.
t0mas82 Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Ok to ustalone 6:15 - parking pod Balatonem (Sosnowiec Kazimierz). Jakby się chciał ktoś dołączyć to serdecznie zapraszamy na tripa do Olsztyna k. Częstochowy. Ja tymczasem pomykam spać. Do jutra.
Kysu Napisano 14 Sierpnia 2011 Napisano 14 Sierpnia 2011 Czyli parking przy Balatonie mam rozumieć? Też u mnie licho z prowiantem, zrobi się jakiś chlebek a resztę jak znajdziemy jakiś sklep się dokupi, może gdzieś znajdzie się czynna piekarnia.. kto wie.
mynton Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Jak będziesz jechał przez Lgotę, Nową Górę to czeka Cię super zjazd do Czernej. Dokręć z blata to wyciśniesz pewnie więcej niż moje marne 72 km/h . Fakt zjazd konkretny, ale gdyby nie to że jakoś specjalnie nie pedałowałem i dwa razy hamowałem to byłoby więcej niż marne 59,5 km/h . A potem wjechać to masakra, ale dało rade.
t0mas82 Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Zwiedziłeś może Diabelski Most, tą grotę skalną i Klasztor w Czernej? Noi główna atrakcję - Zakopane (szkoda, że tablicy nie ma bo to tylko dzielnica Czernej - można by ciekawą fotkę cyknąć) BTW. Zasadniczo to dzięki za dzisiejszą wspólną jazdę na Olsztyn k. Cz-wy. Było wesoło, miejscami nawet za bardzo Powstał nowy zestaw bikera gwarantujący szybki powrót do domu - śliwki z kefirem zagryzione kiełbasą . Właściwie to w trasie byliśmy w czwórkę: Krzyśki, moja skromna osoba oraz towarzysząca nam nieustająca tzw. głupawka. Od tego śmiechu kontuzja pleców znów się odnowiła W tygodniu odpuszczam jazdę po robocie - muszę się wykurować. Jak zwykle wpis z tripa na moim bikestats-ie. Zdjęcia dodam jutro.
Kysu Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Dziękuje, bo jestem zadowolony z tego tripa, choć nie szybki to bardzo konkretny on był. Poza tym przy was się nie da nudzić "W Raju Poraju ... "
mynton Napisano 15 Sierpnia 2011 Napisano 15 Sierpnia 2011 Zwiedziłeś może Diabelski Most, tą grotę skalną i Klasztor w Czernej? Noi główna atrakcję - Zakopane (szkoda, że tablicy nie ma bo to tylko dzielnica Czernej - można by ciekawą fotkę cyknąć) Tylko diabelski Most i klasztor, a o reszcie nic nie wiedziałem . A w drodze powrotnej scentrowałem sobie lekko tylnie koło, wjeżdżając na wielkiego kamienia, a kolega z którym jechałem akurat w tym samym czasie złapał flaka i trzeba było co kilkanaście minut pompować jego dętkę. Ale najważniejsze, że nie padało .
krzychu22 Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 "W kinie Olszynie..." Naprawdę super wypad. Tereny jeszcze lepsze. Ten konkretny zjazd gdzie naprawdę było po czym jechać. Teraz wypadało by zorganizować sobotni wypad w góry.
Accjacek Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Witam Jestem tu nowy na rowerku śmigam do roku można mnie na Bikestat-sie spotkać Pozdrawiam Jacek
kanciak Napisano 16 Sierpnia 2011 Napisano 16 Sierpnia 2011 Pozdrawiam Sosnowiecką Grupę Rowerową Wracam na szlak po dłuuugiej przerwie. Na razie łapę formę, jak wróci podczepię się pod wasze trasy. Myślałem w sumie że będzie gorzej na początku. Nie wiem tylko czy na wasze trasy będzie się nadawał mój bike: Kellys Exqusite.
bros Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 W takim razie i ja melduje swój powrót;) Widzę, że dużo się tu działo w czasie mojej nieobecności. Aktualnie nie mam ani formy ani wystarczającej ilości czasu, ale może kiedyś uda się podpiąć pod jakąś luźną wycieczkę
andi333 Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 No witajcie fajnie bedzie jak się ekipa powiększy Ja dziś z rana na szybko 65km a wieczorkiem spadam nad morze :D Nie martwcie się będę was miał na oku
krzychu22 Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 Tylko żeby pogoda nie była jak w Ogrodzieńcu. Dobrze że będziesz daleko od nas to może nie będziemy przynosić pecha. Udanego urlopu.
t0mas82 Napisano 17 Sierpnia 2011 Napisano 17 Sierpnia 2011 No witajcie fajnie bedzie jak się ekipa powiększy Ja dziś z rana na szybko 65km a wieczorkiem spadam nad morze :D Nie martwcie się będę was miał na oku Wypoczywaj, a jak wrócisz to zrobimy planowaną trasę jednodniową na dystansie 300km we wrześniu Tylko odpowiednio długi kawałek w miarę płaskiego asfaltu trzeba znaleźć.
andi333 Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Wypoczywam piszę z Gdańska Narzekając że u nas dużo rowerzystów niedzielnych to to co się tu wyrabia to jest masakra, na ścieżkach rowerowych (a jest tu ich całe mnóstwo na ulicach nie widziałem żadnego bikera ) rower na rowerze A co zaskakuje mnie tu niezmiernie to że żaden pieszy nie wchodzi na ścieżkę rowerową.W sobotę będę miał tu rowerek dopiero i zobaczymy jak będzie.
bros Napisano 18 Sierpnia 2011 Napisano 18 Sierpnia 2011 Z Gdańska obowiązkowo wybrałbym się na Hel Z tego co kojarzę jest ścieżka rowerowa poprowadzona wzdłuż zatoki. Powrót tą samą trasą lub tramwajem wodnym, który kosztuje grosze.
Accjacek Napisano 19 Sierpnia 2011 Napisano 19 Sierpnia 2011 Mam Propozycje Jutro rano wyjazd na Zamek w Mirowie a potem się zobaczy z map24 wychodzi 42 km z plaży na PogoriIII. Tempo spacerowe bo ja będę jechał a nie jestem jeszcze harpaganem, trasy asfaltowe (raczej). Miejsce spotkania o 8.00 koło molo na Pogori + 10min na spóźnialskich jeśli będą w ogóle chętni ) Pozdro Jacek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.