Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki za wspólną jazdę. Mnie się udało uniknąć małego deszczyku. Jak oglądałem filmik to rozmowa o kole mnie niesamowicie rozbawiła, dobrze że się nagrało.

Ja też się uśmiałem jak przeglądałem ten materiał po kompresji :). Jeszcze spróbuje trasę z endomondo wrzucić tylko wifi skonfiguruje w telefonie.

Lepiej słony, niż zielony.

Kwintesencja reklamy kebaba w Bukownie :D

Napisano

Jakieś plany na weekend? Może Złoty Potok i Olsztyn k. Cz-wy tym razem zrobimy? Jak ma ktoś jakąś trasę to dawać propozycje na forum (najlepiej żeby były też odcinki w terenie lub lasami).

Napisano

Na wekeend mam w planie założyć nowy napęd jutro powinien dojść :D Dziś chyba wyskoczę na Bukowno.

No to musisz go dotrzeć na trasie :icon_mrgreen:

Ja niestety nie dam rady zrobić dzisiaj dodatkowego dystansu. Muszę pozałatwiać parę spraw przed urlopem i koło oddać do zaplecenia w centrum Katowic w rowerowym. Mogę zapytać o ten adapter PM/PM 180mm na przód pod Avida Elixira.

Napisano

Blisko jest to można się wybrać, jeszcze jakiegoś rolkarza/rolkarkę dokoptować do składu żeby team stworzyć :) Start warty rozważenia, opłata startowa też niewygórowana.

Napisano

To jak z niedzielną jazdą, ktoś chętny? Zbiórka standard - plac papieski g. 6:00. Trasę jeszcze Andrzej wyznacza, właściwie to 2 bo jedna między drzewami dla Krzyśka :)

PS.

W poniedziałek wyjeżdżam rowerem na urlop. Będę śmigał przez Kraków - mogę zabrać ze sobą osoby chętne do zwiedzenia. Przejazd przez Jaworzno-Sosinę, Bukowno,Płoki,Lgota, Krzeszowice, Tenczyn, Rudno a potem spod ruin zielonym szlakiem R4 (tu trochę leśnych asfaltów i szutrów typu droga pożarowa) do samego Krakowa. Z Krakowa dalej podrzędnymi asfaltami ruszam do Nowego Sącza (jak ktoś rozważa zrobienie ok. 200km i powrót pociągiem to również zapraszam - przyda się jakieś koło z przodu żeby trochu dychnąć).

Napisano

to jaką trasą? ile km do zrobienia będzie?

Gdzieś około 65km w jedną stronę wyjdzie. Trasa jeszcze jest w fazie ustalania (na razie w planach asfalty, ale szukamy jakiś leśnych i terenowych odcinków)

Napisano

a gdzie jest plac papieski w S-ce?

Zaraz za rondem na skrzyżowaniu Braci Mieroszewskich z Rydza Śmigłego. Zbiórka przy barierkach od strony Rydza Śmigłego (mniej więcej na wysokości ul. Lubelskiej)

:icon_arrow:Plac papieski

Napisano

dzięki jak nie zapomnę to się zjawię i o ile was tam znajdę.

Jak coś to od strony Niwki będę jechał

O równej 6.00 czy coś czekacie jakieś 5min dla spóźnialskich

Napisano

dzięki jak nie zapomnę to się zjawię i o ile was tam znajdę.

Jak coś to od strony Niwki będę jechał

O równej 6.00 czy coś czekacie jakieś 5min dla spóźnialskich

Kwadrans akademicki obowiązuje. Poczekamy te 15 min. Będziemy widoczni z daleka, barierki są przy samej ulicy Rydza Śmigłego.

Napisano

Panowie jutro z Wami nie pojadę jednak. Będę co prawda jutro jechał na Jurę ale tylko do Ogrodzieńca w sprawach rodzinnych,jak jedziecie w tamtą stronę to mogę się z wami zabrać :D

Napisano

Panowie jutro z Wami nie pojadę jednak. Będę co prawda jutro jechał na Jurę ale tylko do Ogrodzieńca w sprawach rodzinnych,jak jedziecie w tamtą stronę to mogę się z wami zabrać :D

W sumie to do rozważenia, przez Ogrodzieniec tylko ok. 10km się nadrobi :) Jak pogoda się zepsuje to można na Ogrodzieńcu poprzestać, byle rano nie lało :) chociaż Ogrodzieniec i deszcz mi się źle kojarzą (starte klocki, zajechany suport i 3 dni grzebania przy rowerze :D ). Andi jaka trasą uderzasz na Ogrodzieniec ?

Napisano

Pogoda ICM wskazuje możliwe niewielkie opady od około 14 myślę że nie ma się czego bać. Jeśli chodzi o Ogrodzieniec, nie mam nic przeciwko by przez.

Napisano

Pogoda ICM wskazuje możliwe niewielkie opady od około 14 myślę że nie ma się czego bać. Jeśli chodzi o Ogrodzieniec, nie mam nic przeciwko by przez.

Mamy jechać na Ogrodzieniec jak ostatnio co nas dopadły deszcze. Przez Sosinę, Bukowno, szutrówka na Olkusz, Rabsztyn. Później lasami i szlakami na Ogrodzieniec.

Resztę trasy od Ogrodzieńca się w trasie ustali, niech tylko ktoś weźmie mapę.

PS. Całkiem niedawno skończyłem grzebać przy rowerze - trochę późno zacząłem.

Napisano

Sorry chłopaki zaspałem patrze, a tu już prawie 6. Kurde a po drugie pogoda nie chyba zbyt dobra na jazdę i coś do tego jeszcze mój suport zaczął wydawać po wczorajszej wycieczce dziwne dźwięki-chyba do wymiany jest

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...