Kysu Napisano 9 Lipca 2011 Napisano 9 Lipca 2011 Jeśli chcecie asfalt to jedźcie sobie przez Lędziny, Bojszowy drogą 931. Myślę że przez te Lędziny będzie spokojniej niż Imielin, Chełm śląski i Bieruń Nowy. Będzie krócej więc możecie zajechać na Goczałkowice które są już blisko z Pszczyny.
t0mas82 Napisano 9 Lipca 2011 Napisano 9 Lipca 2011 Ja tam jestem za opcją maksymalnie po lasach pośmigać Jak nie będzie lepszych propozycji na jutro to mogę jechać na Pszczynę (tym razem faktycznie można zrobić Goczałkowice). Zbiórka standard - plac papieski 6:00 i kwadrans akademicki dla spóźnialskich. Jeśli ktoś się zamierza wybrać niech zostawi mi wiadomość na PRV.
t0mas82 Napisano 10 Lipca 2011 Napisano 10 Lipca 2011 Wypad można uznać za udany. Szkoda, że frekwencja taka niska (pojechaliśmy we dwójkę) - pewnie można to tłumaczyć sezonem urlopowym.
krzychu22 Napisano 10 Lipca 2011 Napisano 10 Lipca 2011 Wycieczka super, super. Trasa miodzio i jeszcze było co obejrzeć. Nic tylko żałować kto nie był!!!
novszy Napisano 10 Lipca 2011 Napisano 10 Lipca 2011 Cholera, dopiero wróciłem z "mini urlopu" a wybrałbym się z Wami, bo już raz byłem i trasa super (zakładając że ta sama, którą jechaliśmy ostatnio). Tylko pozazdrościć.
krzychu22 Napisano 11 Lipca 2011 Napisano 11 Lipca 2011 Prawie ta sam co jechaliście wtedy. Była trochę zmieniona jak błądziliśmy.
t0mas82 Napisano 11 Lipca 2011 Napisano 11 Lipca 2011 Cholera, dopiero wróciłem z "mini urlopu" a wybrałbym się z Wami, bo już raz byłem i trasa super (zakładając że ta sama, którą jechaliśmy ostatnio). Tylko pozazdrościć. Jechaliśmy tym czerwonym szlakiem co wtedy ze spotkanym bikerem Andrzejem robiliśmy powrót (ale nie skróciliśmy i o Paprocany zahaczyliśmy). Błądzenia było niewiele jak na standardy uprzednio wypracowane, złapaliśmy szlak rowerowy praktycznie kawałek za Murckami. Sam dojazd do Pszczyny też od całkiem innej strony i nie trzeba było tym dziurawym asfaltem zasuwać i przechodzić przez ekspresówkę.
gozdi89 Napisano 14 Lipca 2011 Napisano 14 Lipca 2011 Witam rowerzystów z Sosnowca i okolic, jadę w najbliższą niedziele tj.17 lipca do Goczałkowic z paroma osobami jeżeli ktoś był by chętny to zapraszam trasa mieszana większości asfaltem ale są też odcinki leśne startujemy ok 8:00 z okolic SP nr 9 na Zagórzu. Zamieściłem jeszcze oferty nowo powstałego Klubu Turystyki Rowerowej przy PTTK w Sosnowcu na forum Zagłębiowskiej Masy Krytycznej,jak ktoś chętny to w imieniu zarządu Klubu zapraszam do udziału w wycieczkach.
krzychu22 Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Na niedziele gdzie jest planowany wypad. Ja bym proponował okolice Złotego Potoku. Przejeżdżałem tam kilka razy i są naprawdę super lasy.
Dizmon Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Na niedziele gdzie jest planowany wypad. Ja bym proponował okolice Złotego Potoku. Przejeżdżałem tam kilka razy i są naprawdę super lasy. Czy ktoś sie orientuje czy do tego złotego potoku można dojechać lasami???? często tam jeżdżę ale zawsze autem a chętnie bym się przejechał rowerem ale nie po asfalcie tylko pola/lasy
t0mas82 Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Na niedziele gdzie jest planowany wypad. Ja bym proponował okolice Złotego Potoku. Przejeżdżałem tam kilka razy i są naprawdę super lasy. Złoty Potok to dobry pomysł. Można Olsztyn k. Cz-wy odwiedzić, ze złotego to rzut kamieniem Lasami się fajnie śmiga, problem jedynie może być z pogodą ale do niedzieli jeszcze daleko. Jak coś to się pisze na takiego tripa. Chyba, że Andrzej ma coś równie lub bardziej interesującego w planach na niedziele.
andi333 Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Jaką trasą chcecie jechać do Złotego i czy powrót też na bikach bo to będzie trochę km ? W niedziele ma być bardzo gorąco i nie bardzo usmiecha mi się zdychać po drodze Ja mam w planach Wadowice jeszcze tam nie byłem
t0mas82 Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Jaką trasą chcecie jechać do Złotego i czy powrót też na bikach bo to będzie trochę km ? W niedziele ma być bardzo gorąco i nie bardzo usmiecha mi się zdychać po drodze Ja mam w planach Wadowice jeszcze tam nie byłem Po drugorzędnych asfaltach gdzie jest mały ruch wyszło 69km w jedną stronę. To chyba nie tak dużo ? Do Wadowic wyznaczyło tyle samo praktycznie.
andi333 Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Byłem już w Złotym i okolicach parę razy więc chyba wybiorę opcję Wadowic,przy okazji zobaczę stan i ruch na drodze nr 28 bo następny wypad planuję do Suchej Beskidzkiej Ale jak mi sie odwidzi to może z Wami bryknę tylko dajcie jakąś mapkę z trasą.
krzychu22 Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Jak dla mnie obojętne gdzie pojedziemy, tylko żeby było jak najwięcej lasów.
t0mas82 Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 Jako że nie byłem w obu miejscach rowerem to jest mi wszystko jedno Ważne jest tylko to, żeby gdzieś wybyć. Wg. mnie nie ma sensu dwóch różnych tripów organizować w niedzielę, lepiej wspólnie wyruszyć a trasę w jakiś demokratyczny sposób się wybierze żeby każdy był zadowolony. Może jest jakiś skrót lasami do Wadowic
novszy Napisano 15 Lipca 2011 Napisano 15 Lipca 2011 To jaka decyzja? Znam troche okolice Złoty Potok, Olsztyn, (Mirów, Kroczyce, Bobolice). Jako, że kiedyś moją bazą wypadową były Żarki Letnisko, to często się jeździło w te miejsca
krzychu22 Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Mnie też to obojętne gdzie pojedziemy. Lepiej jechać większą grupą, tylko wolałbym jechać jak najwięcej lasami.
krzychu22 Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 To jutro gdzie jedziemy? Bo jak na Wadowice to będziecie przejeżdżać koło Balatonu? Jak coś to tam bym się podłączył, tylko o której godzinie miałbym tam być??
t0mas82 Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Czekamy jak Andrzej potwierdzi jutrzejszy wypad na Wadowice. Właśnie skończyłem przegląd roweru robić, jeszcze tylko drobna regulacja i jest gotowy żeby go jutro ubłocić
andi333 Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Dobra to 6 na placu lecimy na Wadowice.Młody przez balaton nie pojedziemy lecimy na Jaworzno Jak by ktoś miał jaką mapkę było by miło.Chcę jechać przez Jaworzno-Chrzanów-Babice-Zator-Wadowice.
krzychu22 Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 To spoko bo jakbyśmy jechali koło Balatonu to mógłbym pospać trochę dłużej. 6:00 będę na placu.
t0mas82 Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Ja też potwierdzam jutrzejszy wypad. Ktoś się jeszcze wybiera, czy znowu w 3 pojedziemy ?
doms Napisano 16 Lipca 2011 Napisano 16 Lipca 2011 Panowie jeśli wstanę to dołączę się do was. Powiem szczerze, że próbowałem dołączyć się już parę razy ale 6 rano to niezbyt dogodna godzina:). Nie dało by rady przesunąć na 7?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.