Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kraków już był 4 czerwca :)

Ale chętnie wybiore się tam kolejny raz i nie tylko tam.

Tylko niestety weekendy mi nie pasują :(

Napisano

Jak nie będzie ciekawszych propozycji, a pogoda w sobotę dopisze to zamierzam zaatakować Pszczynę. Jeżeli ktoś chętny się przyłączyć to zapraszam.

Napisano

Ja w ten weekend odpadam,chyba ze w sobotę ale tak max do 13.Pewnie gdzieś jeżdzic będe.Teraz wrociłem własnie z przejażdzki po stawikach :icon_cool: tak dla rekreacji :icon_wink: tak wiec w sobote gdzieś wyskoczyć mogę,ale nie daleko. <_<

Napisano

W sobotę planuję wyjazd koło 8:20 z Zagórza, tak żeby na spokojnie na 9:00 być w lasach murckowskich (tam też dołączy kumpel z roboty). W obie strony trasa pewnie koło 100km (do końca jeszcze nie poznana bo ostatnio trochę się pogubiliśmy). Jeżeli chodzi o niedziele też chętnie się wybiorę w jakąś trasę. Tempo jazdy raczej umiarkowane dostosowane do reszty grupy :) Nie wiem ile to czasowo może zająć, bez błądzenia pewnie na 14 dałoby się wrócić.

Napisano

Koszące,w sumie nie daleko.Mógłbyś podać miejsce spotkania,jak padać nie będzie to powinienem się zjawić,chyba ze jutro wycisk w robocie będzie i nie dam rady wstać rano :teehee:

Napisano

Może pod Orionem na Zagórzu o 8:20, albo gdzieś dalej na trasie w kierunku Dańdówka -> Niwka ->Mysłowice. Kwestia dogadania się jak komu pasuje, bo nie wiem z jakiem części S-ca jesteś. Ale to może szczegóły na PRV żeby wątku zanadto nie zaśmiecać.

Napisano

Pogoń.Ok to można pod orionem,jak pogoda będzie taka jak dziś to podziękuje.Ale zobaczymy co pokaże sobotni poranek. :icon_wink:

Napisano

Ostatnio byłem z kumplem na takiej porannej wycieczce niedzielnej :) Szkoda, że się nie zgadaliśmy wcześniej. Zrobiliśmy ponad 100km (Sosnowiec -> Ogrodzieniec, powrót przez Jaroszowiec -> Rabsztyn -> Olkusz -> Bukowno). Jeżeli masz jakąś propozycje trasy na tą niedziele to chętnie się dołącze. Wyjazd 6:00 jak najbardziej mi odpowiada. Tylko ktoś musi jeszcze pogodę zamówić dobrą na weekend:)

Napisano

Jeśli mogę spytać koledzy.... wy na te wypady jedziecie na szosówkach? Pytam, bo w tej chwili mam tylko opony górskie.

Ja mam takie kapcie: Schwalbe Smart Sam 2.1.

Szosówki to nie są ale toczą się całkiem fajnie po asfaltach, w terenie też dają radę.

Napisano

W weekend mnie nie ma, ale jutro najprawdopodobniej wybiorę się nad wspomnianą wcześniej bazę nurkową (link). Dojazd z ominięciem dróg asfaltowych, głównie istniejącymi szlakami rowerowymi. Z Niwki przewiduję około 20km w jedną stronę, ale jeżeli warunki pozwolą chciałbym zrobić trochę dłuższą trasę.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany to proponuję zbiórkę przy rondzie na skrzyżowaniu ulic Wojska Polskiego i Orląt Lwowskich (obok kościoła) o godzinie 16:30. Najlepiej wcześniej wysłać mi PW żebym wiedział, że w razie czego jest jeszcze ktoś na kogo trzeba poczekać.

Napisano

Bros mogę być ale dopiero na 17-17.15 A na niedzielę proponuję Tenczynek.

To może jednak o 17:15? Wtedy dam rade objechać do domu, zjeść jakąś kolację i wrócić na Niwkę.

Tenczynek w niedziele brzmi zachęcająco. Nie zapuszczałem się dalej niż Chrzanów w tę stronę. To gdzie i o której godzinie ustawka?

Napisano

ok. też postaram się zjawić o 17:15 :) a co do soboty i niedzieli to mam rozumieć ze aktualna jest wycieczka w niedzielę do Tenczynka zamiast Pszczyny w sobotę?

Napisano

W takim razie skoro wszyscy zainteresowani są z okolic Zagórza, to może spotkamy się na Orlenie między Zagórzem a Dańdówką? Zaraz obok ronda, po zjeździe z górki. Potem zamiast cisnąć się główną drogą aż do kościoła na Niwce, moglibyśmy pojechać bokiem.

Godzinę spotkania przesuniemy o 10min, tj. na ~17:05, więc z domu i tak wyjdziecie o tej samej godzinie, a może nawet później;)

Napisano

Witajcie, mam okazję się z wami wybrać ponieważ ekipa z siatkówki się wykruszyła. Najłatwiej dla mnie jest dostać się pod Kościół na Niwce, ale tak jak piszesz przyjemniej jest gdzieś bokiem dojechać do Jaworzna, więc nie ma problemu żebym przyjechał na wskazaną stację paliw. Tylko pytanie mam, czy o dobrej stacji paliw myślę?

Napisano

Tak, o dobrej, ale nie ma konieczności żebyś pod nią przyjeżdżał, bo trasa i tak będziemy przejeżdżać obok kościoła na Niwce:) Z Orlenu będziemy jechali bokiem, wyjeżdżając 150m od miejsca w którym będziesz czekał. Podjedziemy po Ciebie, wrócimy 200m i praktycznie od razu, trzymając się brzegu Białej Przemszy, wjedziemy w teren.

Tylko wtedy możemy być odrobinę później. Powiedzmy 17:20-17:25.

Napisano

ok. też postaram się zjawić o 17:15 :) a co do soboty i niedzieli to mam rozumieć ze aktualna jest wycieczka w niedzielę do Tenczynka zamiast Pszczyny w sobotę?

Czemu zamiast? Przecież nie kolidują ze sobą. W sobotę Pszczyna aktualna jak najbardziej :) Ja w każdym bądź razie wyruszam, jak coś to ustawka pod Orionem o 8:20 aktualna.

Napisano

Co do soboty i niedzieli to obgadamy jeszcze na dzisiejszym spotkaniu. To mam rozumiec że jedziemy w czterech dzisiaj :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...