Skocz do zawartości

[Sosnowiec] Pobudka,Sosnowiec sie budzi ze snu.

Sokol91

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Napisano

Coś cicho w tym wątku, Sosnowiec chyba dalej pogrążony w letargu. Ja również z naszego miasta. Poszukuje chętnych na wspólne wypady weekendowe w dłuższe trasy.

Może zna ktoś jakieś ciekawe miejsca w okolicy gdzie można pośmigać z dala od ruchu ulicznego?

Napisano

Rok temu byłem z koleżanką z forum w kamieniołomie w Jaworznie (znajduje się tam szkółka nurkowania) wspaniałe miejsce, jeżeli ktoś jest chętny pojechać tam w jakiś ładny dzień to dajcie znać :D

Napisano

No jest tutaj w okolicach sporo do jeżdżenia i oglądania - dla chcącego zawsze coś się znajdzie :)

A o tym kamieniołomie cos słyszałem tylko nie wiem gdzie się znajduje...

Napisano

Jworzno, ul. Płetwonurków

Można dojechać asfaltem, lub ścieżkami rowerowymi (chyba czerwonym, zielonym i czarnym).

W sumie dawno tam nie byłem. Jeżeli ktoś byłby chętny to w przyszłym tygodniu po godzinie 16 mogę poprowadzić "wycieczkę". Preferuję dojazd ścieżkami. Z tego co pamiętam to z Niwki wychodzi jakieś 20km w jedną stronę.

Napisano

Jeśli pogoda dopisze i plan się nie zmieni to w sobote do południa można gdzies wyskoczyć,jesli ktoś chętny to można pomyśleś nad jakąs trasą spokojna :thumbsup:

Napisano

Ja już się na to Jaworzno umówiłem na piątek i do południa :)

A w sobotę planuję Kraków - ktoś może chciałby jeszcze dołączyć?

Napisano

Ja nie wiem czy będę w sobotę, powinienem wiedzieć tak w piątek na 100% więc jak coś to chętnie się do Krakowa z kolegą wybrał, jaka trasą jedziecie? Jeszcze dam znać czy będę w sobotę jak wspominałem do piątku. Ja z DG Centrum jestem ale do Sc mam rzut beretem to można w razie czego się umawiać spokojnie :)

Napisano

No ja to w sobotę do południa mam czas,bo potem to sprawy rodzinne jak to weekend :teehee: .A jakaś w miarę wycieczka by sie przydała,co prawda formy na 200km nie mam,ale pomęczyć sie można <_< .No i nie wiadomo jaka pogoda bd,ale można by umówić sie pod placem papieskim.Jak ta barka czy cos tam.

Napisano

Jasny gwint w sobotę z Wami nie pojadę do Krk. Mam nadzieję że kiedyś się skusi na Krk?? Bo ja chętnie bym pojechał ale jakąś fajną trasą, bo ja znam tylko trasę z DG drogą nr 94 :P a ona nie do końca jest przyjemna jeżeli chodzi o rower.

Napisano

200 km to nie będzie ale jakies 80 - 90 km A trasa bardzo miła i przyjemna, kto był ten wie.

A trasa przez Jaworzno - Trzebinię i dalej zielonym szlakiem Greenways aż do Krakowa - powrót pociągiem (bo jestem leń ;) )

Napisano

Mógłbyś kolego nakreślić jak wygląda ta trasa na mapie? Choćby mniej więcej, bo najpewniej w ten weekend nie będę mógł jechać aż tak daleko...a z chęcią bym się tam wybrał.

Napisano

No to trasa widzę spoko jak nie 94. Ja na pewno w tym roku ją będę chciał zaliczyć bo chciałbym poznać i jeździć sobie parę razy w roku nią. Lenistwo jak w jedną stronę, ale pewnie dlatego że początek sezonu- rozumiem, sam nie wiem czy bym dał rade teraz. Dam znać jak będe miał okazję mieć wolne i jechać tam to może ktoś się ze mną zabierze, a tak poza tematem; Czemu tu tak mało dziewczyn hehe:P no kurde coś te laski mało jeżdżą widzę, Dziewczyny w pedały i machać :D

Napisano

Ja jeżdę taką trasą:

Sosnowiec Klimontów - Maczki - Jaworzno, i albo przez centrum albo przez Ciężkowice - dalej Balin - Luszowice - Trzebinia - Młoszowa i dalej to już zielony szlak Greenway aż do Krakowa na Błonia :)

Jak ktoś chciałby się wybrać - ale w jedną stronę - to dajcie znać, chętnie pokażę tą trasę.

No lenistwo lenistwo - ale ja nie "połykam" kilometrów...

A dlaczeo tak mało dziewczyn to nie wie chyba nikt ;)

Może sie wstydzą

Napisano

Jak jeżdżę to spotykam wiele kobiet na rowerze,kwestia tego jak traktują jazdę na rowerze i czy wiedza ze takowe forum istnieje.Wracając do tematu,ja w sobotę mam czas do południa,jak ktoś chętny wyskoczyć gdzieś nie daleko to dawać propozycje.

Napisano

To ja chce jeździć twoimi ścieżkami :)

Ja w Sosnowcu widziałem niewiele - no chyba że na Masie widziałeś ich dużo...

Napisano

Planuje może ktoś jakąś ciekawą trasę w ten weekend? Zanim forum miało awarię był tu wątek wyjazdu do Krakowa. Chętnie bym się przyłączył.

Napisano

Witam wszystkoich Sosnowiczan :) Gdyby była jakaś wycieczka w planach to też jestem chętny, nie koniecznie Kraków, można by gdzieś bliżej wyskoczyć jak na początek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...