Skocz do zawartości

[sklep/allegro] labike

kluseczkowaty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałem kupić u nich kierownicę FSA K-Force - mieli ją wystawioną w licytacji od 1zł bez ceny minimalnej. Dodałem aukcję do obserwowanych, z zamiarem zalicytowania w końcówce jeśli cena byłaby akceptowalna. Jeszcze na godzinę przed końcem aukcji aktualna cena wynosiła ok. 150zł czyli była dość atrakcyjna. W pewnym momencie aukcja zniknęła mi z obserwowanych. Pomyślałem, że przegapiłem po prostu godzinę zakończenia. Okazało się że labike wycofał kilkanaście złożonych w aukcji ofert i zakończył ją przed czasem, jako powód podając "Nieosiągnięcie ceny minimalnej." - przypominam: w aukcji nie było ceny minimalnej.

O ile w przypadku osób prywatnych takie praktyki nie dziwią i są powszechne, o tyle w przypadku sklepu spotkałem się z czymś takim po raz pierwszy. Jak dla mnie zespół labike zaprezentował zwykłe "olewnictwo" klienta i dbałość tylko o własny interes. Dzięki takiemu podejściu jednego klienta (mnie) stracili już na dobre. Z czystej ciekawości wysłałem mail z prośbą o wujaśnienie takiego postępowania, zobaczymy co odpiszą.

Link do aukcji: http://www.allegro.pl/item839759032.html (zarchiwizowana: http://www.allegromat.pl/aukcja43169 )

Napisano

Jeśli jest to sklep to może mieli jedną sztukę na stanie którą sprzedali na miejscu w sklepie i automatycznie musieli zakończyc aukcję.

Sytuacja faktycznie dziwna :sweat:

Napisano

Witam!

Faktycznie ta nieelegancka z naszej strony sytuacja miała wczoraj miejsce. Stało się tak, ponieważ osoba wystawiająca aukcję przez pomyłkę nie wprowadziła ceny minimalnej. Niestety cena która w momencie kończenia przez nas aukcji wynosiła 130zł była wiele poniżej naszej ceny oraz kosztów związanych ze sprzedażą. Rozumiem rozczarowanie i złość z Twojej strony. Dołożymy wszelkich starań, aby taka sytuacja już nigdy nie miała miejsca. Ponieważ jesteśmy "raczkującym" sklepem bardzo proszę o wyrozumiałość i nie zrażanie się do Nas. W ramach rekompensaty za aukcję wszystkim licytującym zaproponowaliśmy drobne upominki. Mam nadzieję, że dzięki temu mimo tej nieudanej aukcji możemy liczyć na miłe/neutralne słowo z Waszych ust i że zrekompensuje to licytującym stracony przy aukcji czas.

Pozdrawiamy

Zespół laBike

Napisano

Zorientowaliśmy się wcześniej, niestety jednak po złożeniu pierwszej oferty nie można wprowadzić zmian w aukcji. Dopisaliśmy na dole cenę minimalną, więcej zrobić nie mogliśmy.

Napisano

Na Waszym miejscu sprzedalbym ta kierownice nawet w cenie 200zl ponizej wartosci rzeczywistej, bo teraz sie rozniesie jak to oszukaliscie klientow, zamiast tego, ze macie bardzo niskie ceny i fajnie u was kupowac. Kuleje u was marketing oj kuleje... Za Wasze bledy powinniscie placic sami, a nie ewentualni kupujacy.

Napisano

Dajcie spokój, bardzo możliwa jest pomyłka. Sklep wygląda na profesjonalny - ma dobre ceny, wszystko jest ładnie opisane i są robione realne zdjęcia ( za co wielki plus) Faktycznie, mogliście to inaczej zakończyć, ale widziałem gorsze aukcje gdzie anulowano np z powodu pęknięcia ramy, a na następny dzień wystawiono ponownie. :whistling:

(Nie nie mam nic wspólnego z tym sklepem, od dawna czytam to forum ale dzisiaj postanowiłem się zarejestrować :sweat: )

Napisano

jesteśmy "raczkującym" sklepem

To fakt, bo nie wiecie że dużo osób licytuje w ostatnich sekundach aukcji - to raz. A dwa - czasem warto stracić kilka zł, a zyskać zaufanie i dobrą markę. Z ciekawości - ile osób obserwowało aukcje? Ja osbiście planowałem zalicytowac przed końcem na kwote 240zł. Wasza strata. Niemniej dziękuje za odpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...