kluseczkowaty Napisano 12 Grudnia 2009 Napisano 12 Grudnia 2009 Chciałem kupić u nich kierownicę FSA K-Force - mieli ją wystawioną w licytacji od 1zł bez ceny minimalnej. Dodałem aukcję do obserwowanych, z zamiarem zalicytowania w końcówce jeśli cena byłaby akceptowalna. Jeszcze na godzinę przed końcem aukcji aktualna cena wynosiła ok. 150zł czyli była dość atrakcyjna. W pewnym momencie aukcja zniknęła mi z obserwowanych. Pomyślałem, że przegapiłem po prostu godzinę zakończenia. Okazało się że labike wycofał kilkanaście złożonych w aukcji ofert i zakończył ją przed czasem, jako powód podając "Nieosiągnięcie ceny minimalnej." - przypominam: w aukcji nie było ceny minimalnej. O ile w przypadku osób prywatnych takie praktyki nie dziwią i są powszechne, o tyle w przypadku sklepu spotkałem się z czymś takim po raz pierwszy. Jak dla mnie zespół labike zaprezentował zwykłe "olewnictwo" klienta i dbałość tylko o własny interes. Dzięki takiemu podejściu jednego klienta (mnie) stracili już na dobre. Z czystej ciekawości wysłałem mail z prośbą o wujaśnienie takiego postępowania, zobaczymy co odpiszą. Link do aukcji: http://www.allegro.pl/item839759032.html (zarchiwizowana: http://www.allegromat.pl/aukcja43169 )
afly Napisano 12 Grudnia 2009 Napisano 12 Grudnia 2009 Wielkie dzięki za informację, mnie też jako przyszłego ewentualnego klienta stracili.
Sorcerer Napisano 12 Grudnia 2009 Napisano 12 Grudnia 2009 Poszla informacja do allegro, maja ban(ana) na 100%
rockrider Napisano 12 Grudnia 2009 Napisano 12 Grudnia 2009 Jeśli jest to sklep to może mieli jedną sztukę na stanie którą sprzedali na miejscu w sklepie i automatycznie musieli zakończyc aukcję. Sytuacja faktycznie dziwna
laBike Napisano 13 Grudnia 2009 Napisano 13 Grudnia 2009 Witam! Faktycznie ta nieelegancka z naszej strony sytuacja miała wczoraj miejsce. Stało się tak, ponieważ osoba wystawiająca aukcję przez pomyłkę nie wprowadziła ceny minimalnej. Niestety cena która w momencie kończenia przez nas aukcji wynosiła 130zł była wiele poniżej naszej ceny oraz kosztów związanych ze sprzedażą. Rozumiem rozczarowanie i złość z Twojej strony. Dołożymy wszelkich starań, aby taka sytuacja już nigdy nie miała miejsca. Ponieważ jesteśmy "raczkującym" sklepem bardzo proszę o wyrozumiałość i nie zrażanie się do Nas. W ramach rekompensaty za aukcję wszystkim licytującym zaproponowaliśmy drobne upominki. Mam nadzieję, że dzięki temu mimo tej nieudanej aukcji możemy liczyć na miłe/neutralne słowo z Waszych ust i że zrekompensuje to licytującym stracony przy aukcji czas. Pozdrawiamy Zespół laBike
Fifi Napisano 13 Grudnia 2009 Napisano 13 Grudnia 2009 nie wprowadziła ceny minimalnej Yhy... i skapneliście się dopiero podczas ostatniej godziny aukcji. Bez komentarza.
laBike Napisano 13 Grudnia 2009 Napisano 13 Grudnia 2009 Zorientowaliśmy się wcześniej, niestety jednak po złożeniu pierwszej oferty nie można wprowadzić zmian w aukcji. Dopisaliśmy na dole cenę minimalną, więcej zrobić nie mogliśmy.
kello Napisano 13 Grudnia 2009 Napisano 13 Grudnia 2009 Na Waszym miejscu sprzedalbym ta kierownice nawet w cenie 200zl ponizej wartosci rzeczywistej, bo teraz sie rozniesie jak to oszukaliscie klientow, zamiast tego, ze macie bardzo niskie ceny i fajnie u was kupowac. Kuleje u was marketing oj kuleje... Za Wasze bledy powinniscie placic sami, a nie ewentualni kupujacy.
Logith Napisano 13 Grudnia 2009 Napisano 13 Grudnia 2009 Dajcie spokój, bardzo możliwa jest pomyłka. Sklep wygląda na profesjonalny - ma dobre ceny, wszystko jest ładnie opisane i są robione realne zdjęcia ( za co wielki plus) Faktycznie, mogliście to inaczej zakończyć, ale widziałem gorsze aukcje gdzie anulowano np z powodu pęknięcia ramy, a na następny dzień wystawiono ponownie. (Nie nie mam nic wspólnego z tym sklepem, od dawna czytam to forum ale dzisiaj postanowiłem się zarejestrować )
kluseczkowaty Napisano 13 Grudnia 2009 Autor Napisano 13 Grudnia 2009 jesteśmy "raczkującym" sklepem To fakt, bo nie wiecie że dużo osób licytuje w ostatnich sekundach aukcji - to raz. A dwa - czasem warto stracić kilka zł, a zyskać zaufanie i dobrą markę. Z ciekawości - ile osób obserwowało aukcje? Ja osbiście planowałem zalicytowac przed końcem na kwote 240zł. Wasza strata. Niemniej dziękuje za odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.