adik0703 Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 Witam serdecznie ostatnio rozmawiając z wujkiem powiedział mi że kupi mi części rowerowe. Zgodziłem się i moje pytanie brzmi jakie części ma rower proszę o szczegółowy opis!!!
rockrider Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 Jakie dziwne pytanie Rower ma dużo cześci. Tak to jest mi troche trudno wymienic, bo jest tego sporo - podaj mniej więcej co byś chciał(jak nie wiesz jak się ta częśc nazywa to swoimi słowami, a my przetłumaczymy)
miku Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 Bar Ends (Rogi) Bottle Cage (Koszyk na bidon) Brakes (Hamulce) Cables (Pancerze i linki) Cassette (Kaseta) Chain (Łańuch) Crankset (Korby) Derlrs (Przerzutki) Fork (Widelec) Frame (Rama) Grips (Gripy) Handlebar (Kierownica) Headset (Stery) Pedals (Pedały) Seat (Siodło) Seatpost (Sztyca) Shifters (Manetki) Skewers (Zaciski kół) Spacers (Podkładki pod mostek) Stem (Mostek) Tires (Opony) Tubes (Dętki) Wheels (Koła): - Hubs (Piasty) - Rims (Obręcze) - Spokes (Szprychy) - Nipples (Nyple) - Rim tapes (Opaski)
miku Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 Zapomniałeś dodać spinke do łańcucha Może i by się znalazło jeszcze kilka drobiazgów np. zacisk sztycy albo kapsel sterów, który zresztą można traktować jako część składową sterów tak jak spinkę jako część łańcucha.
Mod Team Puklus Napisano 7 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 7 Grudnia 2009 Ja bym dodał jeszcze suport przy korbach (chyba ze ma zintegrowany) Przy hamulcach wypada wyszzcegulnic klocki zacisk/ramiona i klamki no i jakies odblaski nie potrzebna do dizłania ale potrzebne do jazdy po drodze
pawel1315 Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 Wejdź na allegro w dział rowery ---> części Wszystko będziesz miał (tak z grubsza)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.