Nudziarz Napisano 6 Grudnia 2009 Napisano 6 Grudnia 2009 Witam Czytałem po internecie czy do takiej obręczy można stosować v-brakei. Zdania są podzielone. Więc postanowiłem napisać posta. Można?? Konkretnie do tego modelu: http://allegro.pl/item840655222_nowa_aluminiowa_obrecz_26_alexrims_dm24.html
spons92 Napisano 6 Grudnia 2009 Napisano 6 Grudnia 2009 To jeszcze do takiej jazdy się v-brake'i stosuje? Z tego co znalazłem, to niektórzy sobie chwalą to, że można je używać z tymi hamulcami. Ta wersja sugeruje, obręcz ma miejsce na V'ki. Są też wersje tylko i wyłącznie pod tarczówki. A próbowałeś napisać do sprzedającego? Powinien wiedzieć co sprzedaje.
Schwefel Napisano 6 Grudnia 2009 Napisano 6 Grudnia 2009 Przecież to jest obręcz pod v'ki. Ma powierzchnię cierną i wskaźnik zużycia.
Andrew Napisano 6 Grudnia 2009 Napisano 6 Grudnia 2009 DM24 istnieje tylko w wersji pod V'ki/tarcze. Bardzo solidna obręcz, naprawdę prawie niezniszczalna. Czołg!
netta1987 Napisano 6 Grudnia 2009 Napisano 6 Grudnia 2009 miałem ją i powiem tak jest pod v-ki tylko obrazu ostrzegam że klocki musisz mieć na szerokim rozwarciu gdyż ma szeroki profil i czasem śmiesznie wygląda rozwarcie. ale solidna to jest co widać i po wadze;)
Andrew Napisano 6 Grudnia 2009 Napisano 6 Grudnia 2009 netta1987 - wystarczy zamienić miejscami półokrągłe podkładki, tzn grubszą dać na zewnątrz, a cieńszą do wewnątrz i już ramiona będą prawie równoległe.
Tomcinkowiec Napisano 7 Grudnia 2009 Napisano 7 Grudnia 2009 W mojej meridzie mam obrecz DM 24 pod Vki ,moj ham to Deore i solidnie hamuje , tez sie balem na początku czy mi wejdą szczęki na szczęście bez wojny sie zamocowaly ;p
Nudziarz Napisano 7 Grudnia 2009 Autor Napisano 7 Grudnia 2009 Dzięki za odp. ja zamierzam zamontować LX-y z równoległym prowadzeniem bo BB5 się zepusł ;/ . P.S Fakt obręcz jak za tą cene świetna kupiłem za 50zł a robiłem tyle niedociągniętych 180 i tyle dropów zaliczyłem (przy mojej wadze 88kg) i nic nadal proste teraz tylko do centrowania bo szprychy luźne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.