Skocz do zawartości

[polerowanie] elementów wszelkich

sath

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kurde

Wzorem poprzedników wrzuciłem do kreta swoje ultegry 6400. Problem w tym, że roztwór zrobiłem mocny jak samogon i od razu zwiałem z piwnicy, taki czad był, wróciłem w masce gazowej. Niestety trochę to wszystko za długo trwało, zwłaszcza że korba nie była idealna.

Wodorotlenek skutecznie pogłębił wszystkie rysy i zadrapania, malując je na czarno. Korba wygląda jak kawał g.

Orientujecie się ile można z niej materiału zedrzeć w granicach bezpieczeństwa? głupota głupotą ale korby szkoda...

dsc01321c.jpg

Napisano

Ja miałem troche inny przypadek gdyż nie stosowałem kreta, ale po wstępnym sczyszczeniu tego czarnego spróbuj starą szczoteczką do zębów pod kranem to przelecieć. Może pomoże ale głowy nie daje ;]

Napisano

apropo lakieru zabepieczajacego (o ile dobrze zrozumiałem to chodziło o proszkowy): byłby problem gdyby część nie byłaby całkowicie oczyszczona z farby? W moim przypadku byłyby to klamki , które w środku mają lakier i wewnętrzna cześć ramiona korby.

Napisano

Kolego jakiś problemik?

Mnie mama nauczyła chodzić do Kościoła i myć ręce przed posiłkiem.

Życie natomiast nauczyło mnie ciekawszych rzeczy...

stefan2810, korba-lusterko. Propsy ;]

PS Do mistrza ironii i sarkazmu kaemesa Ci jeszcze dużo brakuje

Najlepiej się zajmij przygotowaniami do egzaminu gimnazjalnego, a jak chcesz rozładować emocje to idź i na ulicy zaczep jakiegoś wyznawce marki Adidas.

Wypisując głupstwa tylko się ośmieszasz

Pozdrawiam i dziękuje

Kolego?! Mierzysz zdecydowanie za wysoko : ) No i nie używaj słów których znaczenia nie rozumiesz, stary... : )

Elziomallo. Tak to właśnie powinno wyglądać. Teraz papier kończąc na 2500 i polerka. Będzie ładnie na jakiś czas, ale lustro długo się nie utrzyma.

A jak wygląda u was polerowanie obręczy? Ktoś robił? Fajne efekty? Jakieś zdjęcia?

Napisano

co do polerowania obreczy...

TAK

polerowałem komplet camp atlanta.

było trawienie anody kretem darcie rąk po łokcie i w sumie nie wiem czy warto.

30164_120071851347209_100000331857790_181627_6082045_n.jpg

ta niestety się sprzedała , natomiast ta druga cały czas śmiga na tyle .

Gdy nie ma potrzebny zabłysnięcia to robi za zwykłą szarą obręcz , jak mam ochotę przecieram ją szmatą z kropelką AUTOSOLu i dalej jest lustro.

No troszke sie porysowała bo jeździła tez w zime :P

Napisano

Dla potomnych

tak wyglądają stery anodowane -

pbpic4298673.jpg

tu po opercji kret - ciekawostka, malowany napis jest NIETKNIĘTY! :mrgreen:

dscf1677z.jpg

Zeszło idealnie, kret w żelu - do sloczka, smyralem to szczoteczka do zębow, co znacznie przyspiesza opercje, i pozwala mniej naruszyc powierzchnie ktorych nie chcemy pozbyc - np od srodka jest malo ruszone.

OCZYWISCIE, WIECIE CO JE CZEKA :) CDN

Napisano

Tak jak mówiłem - logo było malowane, po starciu papierem farby, zostala czarna anoda, stery wmiare wypolerowane, nie spuszczalem sie, bo chcialem zachowac napis, co wygląda mega za######iscie, do tego mam -5 w garażu

dscf1703a.jpg

p4pb6220410.jpg

Napisano

Też tak myślę, wsumie po kretowaniu, ostał się świetnie, ale podczas polerowania, farba zeszla w moment, wiec spisalem napis na straty, ale udalo sie, i również uwazam, ze wygląda rewelka :)

Napisano

@Adaasko: napisz ile pracy kosztowała polerka, ręczna czy jakiś sprzęt?

Ja ostatnio kupiłem sobie filc. Zamontowałem na wiertarkę i wypolerowałem przy użyciu jakiejś pasty do felg moje dwa mostki SR. Spędziłem około 10 minut na każdy, efekt fajny, ale nie mają takiego połysku jak Twoje stery ;-)

Napisano

hmm

Wytarcie sterów szmatką - 15sekund

moczenie w krecie misek i szorowanie ich szczoteczka do zębów (oczywiscie nie uzywam jej do mycia zębów - minuta na miske - 2 minuty

jechanie papierem - 45 minut na dwie miski

polerka - 25 minut

mniejwiecej patrzalem przy tym na zegarek, bo duzo ludzi pyta o czas - btw, stery poleruje sie szybko i przyjemnie.

co do materialow, na poprzednich stronach wkleilem chyba dosc obszerny, dokladny tekst, miłej lektury i LUSTRZANEJ POLERKI:)

Napisano

Mistrzowie polerki mozecie zapodac jakie skladniki widnieja na Krecie?

W uk niestety kreta nie ma, a narod nie jest tak innowacyjny jak w kraju nad wisla :icon_wink: wiec musze rozgladnac sie za czyms...?

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Parę tygodni temu zaczynałem polerować obręcze, były rozmówki w radach i poradach. Obręcze już od ponad tygodnia się kręcą w rowerze, zdjęcia dodaję dzisiaj.

Zdjęcia robione kompaktem więc bez powalającej jakości.

150so.jpg

beztytuuak.png

Z piaścinami które sam malowałem.

163fr.jpg

178nn.jpg

134wn.jpg

Zaplecione już kółka, bez naciągniętych szprych.

059q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...