marianoitaliano Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 HA! Wiedziałem że po tej podpowiedzi "coś z niczego" nie będzie trudno o dobrą odpowiedź. Chciałem złożyć ładnie wyglądające koła nie drogie i nie ciężkie. Wiele osób się łakomi na swift arrivy 42mm ale są makabrycznie ciężkie. Moje obręcze to arrivy 30mm kupione po 42zł sztuka i po zdarciu anody i "schodka" i wypolerowaniu ważą po 560-565g. Tanie lekkie i naprawdę świetnie wyglądają po zabiegu, szczególnie w słońcu albo po zmroku. Niedługo pokażę zdjęcia całego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 extra kółka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Czy te obręcze pokryte są anodą /? http://allegro.pl/obrecz-wysoki-stozek-43mm-ostre-kolo-36otw-srebrna-i1554036081.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRozpruwacz Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Stawialbym ze tak. Wiem, ze niektorzy mnie wysmieja, ale 300 gram na obreczy naprawde czuc, takze jesli estetyka nie jest jedynym priorytetem to polecam jednak cos lzejszego. Jesli z kolei chodzi o wytrzymalosc to tez moim zdaniem nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Jeszcze jedno pytanko, jaką wysokość ma obręcz campagnolo shamal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steve Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Jeszcze jedno pytanko, jaką wysokość ma obręcz campagnolo shamal. 4cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 HA! Wiedziałem że po tej podpowiedzi "coś z niczego" nie będzie trudno o dobrą odpowiedź. Chciałem złożyć ładnie wyglądające koła nie drogie i nie ciężkie. Wiele osób się łakomi na swift arrivy 42mm ale są makabrycznie ciężkie. Moje obręcze to arrivy 30mm kupione po 42zł sztuka i po zdarciu anody i "schodka" i wypolerowaniu ważą po 560-565g. Tanie lekkie i naprawdę świetnie wyglądają po zabiegu, szczególnie w słońcu albo po zmroku. Niedługo pokażę zdjęcia całego roweru. Proszę o jak najszybsze wstawienie fotek roweru, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoitaliano Napisano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Proszę o jak najszybsze wstawienie fotek roweru, Zapraszam do ekshibicjonizmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Czy korba Shimano 600 Arabesque ma jakąś warstwę ochronną czy to gołe alu? Mam taką korbę z małymi zadrapaniami i zastanawiam się czy nie dało by się tego zatrzeć drobnym papierem ściernym i zapolerować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 WSZYSTKIE alu części są anodowane[nie liczę części z lat -70's] , a jeśli nie mają anody to znaczy że została zdarta polerowanie korby to udręka, szczególnie tych ala c-record campy i s 600, wiec zastanów się 2 razy na co się rzucasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 WSZYSTKIE alu części są anodowane[nie liczę części z lat -70's] , a jeśli nie mają anody to znaczy że została zdarta polerowanie korby to udręka, szczególnie tych ala c-record campy i s 600, wiec zastanów się 2 razy na co się rzucasz Zastanawiam się i nawet pytam na forum co by nie zniszczyć jednej z najładniejszych korb Shimano. Zadrapanie nie jest duże i jeżeli korba ma anodę to dam sobie spokój z polerowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 2 Maja 2011 Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Mi polerowanie korby SH 105 zajęło 5h ale teraz można się przeglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cynamon Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Mi polerowanie korby SH 105 zajęło 5h ale teraz można się przeglądać 105 też ma jakąś anodę? Jak twarde jest to coś? Można to potraktować papierem wodnym i później pastą do aluminium? Mam też taką korbę i jest już cała matowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Nie wiem czy ona miała anodę czy nie, trafiła do mnie taka jak by ktoś ją przejechał grubym papierem kilka razy,więc ja od razu wziąłem kilka typów papieru wodnego i do dzieła, potem pasta i dużo polerowania. potem wstawię fotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adasiowaty Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 ja na mojej 105 miałem i farbę i anodę tego samego koloru ale nie wiem czy tego ktoś wcześniej nie pomalował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 3 Maja 2011 Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 smurv, nie wszystkie. przykładowo piasty klasycznego recorda nie są anodowane. c-record ma powierzchnie coś ala "chrom" nie widze sensu zdzierania tego czegoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smurv Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 smurv, nie wszystkie. przykładowo piasty klasycznego recorda nie są anodowane. c-record ma powierzchnie coś ala "chrom" nie widze sensu zdzierania tego czegoś. no tak ale klasyczny record, nie jest z lat 80-90' tylko wcześniej, tak przynajmniej podpowiada velobase i na pewno nie chcę się tutaj wymądrzać, bo znam się na pewno gorzej od większości tutaj bardziej chodziło mi o ogólną zasadę 80's + = anoda 80's - = brak anody [albo jej nie stosowali, albo ktoś już ja wcześniej zdarł bo część ma prawie 40 lat] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 4 Maja 2011 Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 także niekoniecznie ale nie chce mi się robić wyliczanki. Czasem ciężko stwierdzić czy cos jest anodowane czy nie , ja wtedy łapie szamtke z autosolem i sprawdzam reakcje , jesli sie maże i nic nie dzieje to raczej jest to anoda, gołe alu powinno choć trochę sie doczyścić. Anode sciagamy wrzucając daną część do wywaru (dosyć mocnego) z KRETA, anoda mięknie i wtedy możemy sie zacząc bawić od papieru 1500 wzwyż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 ######icie tam od do Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whynot5 Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 dobra robota! nigdy nie lubilem srebrnego koloru i takich blyskotek ale takie transformacje jak najbardziej mi sie podobaja : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 · Ukryte przez mrmorty, 19 Sierpnia 2011 - podpinam to pod wulgaryzmy Ukryte przez mrmorty, 19 Sierpnia 2011 - podpinam to pod wulgaryzmy No i napis Dura ace .I. strzelil :PPPPPPPP lansu nie budziet! Odnośnik do komentarza
marianoitaliano Napisano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Adaśko i reszta nie podniecać sie. Aluminium po krecie potrafi wyglądać jeszcze gorzej a na korbie po polerce nadal widać dużo rys i nierówności. Dużo światła kolorów i odpowiedni kąt robienia zdjęcia nie ukryją wszystkiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varg Napisano 20 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 oj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 ty italiano nie bądź taki HULJO IGLESIAS HATER MAJSTER i POJEŻDZACZ, z amatorem nie gadasz, doskonale sobie zdaje sprawe jak bardzo aluminium to miękki material, mikro rysy są praktycznie zawsze, ale nawet dobrym swiatłem i kolorami nie wymyśliłem sobie idealnie ostrego odbicia, a że wczesniejsze - NIE MOJE - kretowanie nadżarło aluminium to juz inna sprawa, MOJE kretowanie nie nadżera materiału, spokojna twoja rozczochrana, PEACE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.