skjaatel Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 Witam! Mój stary rower dokonał żywota (przywieziony z niemiec Rocky Mountain). Pozostały mi po nim m.in. niezidentyfikowane piasty. Koła były zaplecione na "warkoczyk". 32 szprychy. Piasty na "maszynówkach", przednia oś z dziwnym patentem. Chciałbym się dowiedzieć co to za piasty i ile mogą być warte (tylna ma bębenek do wymiany - pasuje szimanowski), łożyska jak najbardziej ok. Dla ułatwienia powiem, że rower pochodził z ok 1996 roku, wyposażony w ówczesny hajend - powietrzny RS, hample magury, A-head'y. Na piastach nie ma żadnych napisów, łożyska są z korei. Foto:
kllnTToOn Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 A tak na oko. ile chciałbyś za te piasty ?
accentinferno Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 Tak z ciekawości jaka jest ich waga?
adriansocho Napisano 20 Listopada 2009 Napisano 20 Listopada 2009 Ja bym strzelał że to jakaś wczesna wersja piast RB. Wieeelkim plusem jest to, że pasuje bębenek Shimanowski, o ile to prawda. http://www.rbdesign.sk/en/en_index.htm i trzeba wejść w piasty.
skjaatel Napisano 20 Listopada 2009 Autor Napisano 20 Listopada 2009 Koledzy z serwisu obstawiają, że to magury. Co o tym sądzicie? Oto fotki z wagami. Przednia z zaciskiem, tylna bez.
Miecho87 Napisano 21 Listopada 2009 Napisano 21 Listopada 2009 Piasty pod marką Magury to DT, a to nie wygląda na DT. Pytanie pomocnicze - czy w otworach na nyple w tych piastach jest gwint?
skjaatel Napisano 22 Listopada 2009 Autor Napisano 22 Listopada 2009 Nie, nie ma. Były założone proste szprychy zaplecione w "warkoczyk". Da radę założyć też zwykłe szprychy, ale wtedy tylko słoneczko. Innym pomysłem są jakieś oryginalne koła robione na zamówienie dla Rocky Mountaina. W swoim czasie był to model z najwyższej półki, więc i tak mogło być. Łożyska w piascie przedniej to KBC 60020. Jest mniej więcej tej wielkości co łożyska w suportach kinex'a. Wielkie po prosu jak na piastę.
onkiel Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 a mi te piasty przypominaja piasty Mavic
skjaatel Napisano 22 Listopada 2009 Autor Napisano 22 Listopada 2009 Też tak myślałem, ale standardowe szprychy i bębenek przekreślają tą możliwość. dostałem maila od znajomego: "Witam!!! Dzisiaj rozmawiałem z Moim znajomym na temat Twoich piast...na 99,90% potwierdził to co mówiłem podczas Naszej ostatniej rozmowy...są to piasty "PULSARA"... co do Magury?!to nigdy czegos takiego nie mieli w swojej ofercie!!!" No i chyba tak będzie
1415chris Napisano 22 Listopada 2009 Napisano 22 Listopada 2009 Sam bylem ciekaw co to jest, wyglada ze: http://www.bikepro.com/products/hubs/hubs_pulstar.html
skjaatel Napisano 22 Listopada 2009 Autor Napisano 22 Listopada 2009 No i wszystko jasne Jakby6 ktoś zainteresowany był - to będą na sprzedaż. Wystawię je na początku sezonu na allegro. Jeśli ktoś ma propozycję - czekam. Bębenek w tylnej do wymiany będzie w najbliższym czasie - na bieżni pojawiły się rysy. Poza tym wszystko ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.