Skocz do zawartości

[piasty] Co to za firma / model?

skjaatel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mój stary rower dokonał żywota (przywieziony z niemiec Rocky Mountain). Pozostały mi po nim m.in. niezidentyfikowane piasty. Koła były zaplecione na "warkoczyk". 32 szprychy. Piasty na "maszynówkach", przednia oś z dziwnym patentem. Chciałbym się dowiedzieć co to za piasty i ile mogą być warte (tylna ma bębenek do wymiany - pasuje szimanowski), łożyska jak najbardziej ok.

Dla ułatwienia powiem, że rower pochodził z ok 1996 roku, wyposażony w ówczesny hajend - powietrzny RS, hample magury, A-head'y. Na piastach nie ma żadnych napisów, łożyska są z korei.

Foto:

piasta2.jpg

piasta1.jpg

Napisano

Nie, nie ma. Były założone proste szprychy zaplecione w "warkoczyk". Da radę założyć też zwykłe szprychy, ale wtedy tylko słoneczko. Innym pomysłem są jakieś oryginalne koła robione na zamówienie dla Rocky Mountaina. W swoim czasie był to model z najwyższej półki, więc i tak mogło być.

Łożyska w piascie przedniej to KBC 60020. Jest mniej więcej tej wielkości co łożyska w suportach kinex'a. Wielkie po prosu jak na piastę.

Napisano

Też tak myślałem, ale standardowe szprychy i bębenek przekreślają tą możliwość.

dostałem maila od znajomego:

"Witam!!!

Dzisiaj rozmawiałem z Moim znajomym na temat Twoich piast...na 99,90% potwierdził to co mówiłem podczas Naszej ostatniej rozmowy...są to piasty "PULSARA"... co do Magury?!to nigdy czegos takiego nie mieli w swojej ofercie!!!"

No i chyba tak będzie :P

Napisano

No i wszystko jasne :) Jakby6 ktoś zainteresowany był - to będą na sprzedaż. Wystawię je na początku sezonu na allegro. Jeśli ktoś ma propozycję - czekam. Bębenek w tylnej do wymiany będzie w najbliższym czasie - na bieżni pojawiły się rysy. Poza tym wszystko ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...