Skocz do zawartości

[www] Pobieraczek.pl

Setezer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wkleję to, co napisałem na innym forum:

Kiedyś szukałem filmu w internecie (z tego co pamiętam to filmu Kieślowskiego o kolarstwie) i chyba znalazłem go tylko na serwisie pobieraczek.pl Działa to jakoś tak, że wykupuje się abonament na limity i można ssać, ale jest też 10 dniowy okres próbny z 1gb. W sam raz na filmik, tak więc zarejestrowałem się i coś poszło nie tak, bo filmu ściągnąć nie mogłem, więc olałem sprawę, a tymczasem...

Szanowny Panie Kieślek,

Serdecznie dziękujemy za złożone w dniu 21.10.2009 zamówienie na stronie Pobieraczek.pl. Bardzo cieszymy się, że spodobał się Panu nasz serwis w 10-cio dniowym okresie próbnym i dziękujemy, że zdecydował się Pan pozostać z nami na dłużej. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań, aby Pobieraczek umożliwiał wszystkim pobieranie dowolnych plików w bezpieczny, szybki oraz łatwy sposób. Nasz serwis jest na bieżąco rozwijany i ulepszany.

Informujemy, iż zgodnie z warunkami zawartej umowy z dnia 21.10.2009 zostanie uaktywniony dla Pana najtańszy dostępny pakiet - Pobieraczek5 - o miesięcznym limicie 5.0 GB. Przypominamy, że dalsze korzystanie z usług naszego serwisu będzie możliwe dopiero po opłaceniu wyżej wskazanego pakietu.

Pakiet ten posiada 12-to miesięczny okres ważności oraz miesięczny limit 5.0 GB. Zgodnie z warunkami umowy kwota za wymieniony pakiet musi zostać uiszczona za cały rok z góry.

Niniejszym prosimy o opłacenie pakietu Pobieraczek5 z 12 miesięcznym okresem ważności oraz o miesięcznym limicie 5.0 GB w cenie 94.80 PLN za cały okres obowiązywania.

Należność należy opłacić w terminie 7 dni od zakończenia Pana okresu próbnego, czyli do dnia 06.11.2009. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.p...ER4R48HRUHYK9EZ

Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:

Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.

Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150

Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - setezer@gmail.com

Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieracz...tLb7DqSDiaTs%3D

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl

Kończąc, życzymy Panu miłej zabawy oraz owocnego pobierania z Pobieraczkiem.

Z pozdrowieniami,

Zespół Pobieraczek.pl

A potem:

Szanowny Panie Kieślek,

Dnia 21.10.2009 z komputera o adresie IP 217.173.blabla zamówił Pan na stronie Pobieraczek.pl naszą usługę i do dnia dzisiejszego jeszcze nie została ona należycie opłacona.

Z uwagi na to, że poprzez rejestrację na stronie zawarł Pan z nami umowę o świadczenie usług Usenet na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204), doręczamy Panu niniejsze wezwanie do zapłaty.

Jednocześnie informujemy, iż dalszy brak uiszczenia należnej kwoty spowoduje poważne konsekwencje prawne. Następstwem wszczęcia przez nas przeciwko Panu stosownych czynności prawnych mających na celu wyegzekwowanie należności wraz z ustawowymi odsetkami za każdy dzień opóźnienia - będą dodatkowe koszty postępowania windykacyjnego, sądowego a następnie komorniczego.

W stosunku do osób uchylających się od terminowej zapłaty możliwe są następujące kroki prawne:

- przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej,

- przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej,

- postępowanie sądowe,

- komornicza egzekucja należności,

- Wpis do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, który wiązać się może m.in. z odmową udzielenia kredytu lub leasingu a nawet całkowitą utratą wiarygodności w kontaktach handlowych.

W związku z tym wzywamy Pana do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.p...ER4R48HRUHYK9EZ

Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:

Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.

Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150

Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - setezer@gmail.com

Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieracz...tLb7DqSDiaTs%3D

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl

Z poważaniem,

Zespół Pobieraczek.pl

Czyli że co, powinienem wysłać do nich pismo przez prawnika, że po (a NAWET w trakcie trwania) 10 dniowym okresie próbnym JEDNAK nie przystaję na korzystanie z ich usługi?

Na stronce jest jeszcze coś takiego (bo przez regulamin nie mam siły ani ochoty brnąć, bo ma więcej niż Krytyka czystego rozumu)

Podczas 10-dniowego darmowego okresu próbnego przysługuje prawo do pisemnego wypowiedzenia zamówienia (fax, email itp.). Po upływie 10-dniowego okresu próbnego ważność umowy od 3 miesięcy i koszt od 7,90 PLN miesięcznie.

Także PRZESTRZEGAM, trzymajcie się od takich ######a... serwisów wyłudzających kasę bazując na zaufaniu z daleka. Ja rozumiem, że moim obowiązkiem jest czytać regulamin, ale to jest splunięcie w twarz konsumentowi, gdy AUTOMATYCZNIE po okresie próbnym związany jestem umową i to na rok O___________O.

Tak sobie poza tym myślę, że te niby groźby, że muszę zapłacić to puste słowa. Ja przecież z usługi korzystać nie mogę, dopiero gdy zapłacę, więc o co im chodzi? Może bazują na strachu ludzi, którzy widząc słowa typu SANKCJE, WINDYKATOR, KARA ŚMIERCI itp. wolą zapłacić i mieć problem z głowy? A może wpakowałem się w niezłe bagno?

---

Jeżeli podałbym prawdziwe dane i otrzymał NA PIŚMIE umowę, to mam jedynie 10 dni na odstąpienie, a nie otrzymując umowy aż 3 miesiące. Z kolei podając wymyślone dane (nie, nie podałem nazwiska sąsiada, po prostu zupełnie zmyślone dane) nic mi (?) nie mogą zrobić, bo zawarli umowę z nieistniejącym osobnikiem? Nie żebym się bał, bo na pewno tych 9dych im nie zapłacę.

Potem wertowałem na wykop.pl i dużo osób jest w takiej sytuacji, ale póki co NIKT nie miał sprawy w sądzie, więc są to z pewnością puste słowa. Niemniej takie straszenie, na które na pewno sporo osób się nabiera, jest co najmniej godne machnięcia na siedzibie firmy sprayem hwdpobieraczkowi.

Sam podałem fałszywe dane, ale z tego co się zorientowałem i podając prawdziwe nic się nie dzieje. Niektórzy ludzie na wykopie prowadzili korespondencję z niejaką panią Agnieszką (?) z pobieraczka, co jest dosyć zabawną lekturą.

http://www.wykop.pl/...sprawa-w-sadzie Polecam, chociaż z czasem trochę monotonne.

Napisano

Nie dostałeś potwierdzenia umowy na piśmie, więc - jak słusznie zauważyłeś - możesz od niej odstąpić bez podawania przyczyn w ciągu 3 miesięcy, a te jeszcze nie minęły.

Napisano

Sam sie na to złapałem :P

Skończyło się jak na wykopie - nic nikomu nie zrobili. Nic nie podpisywałem, nic na piśmie nie dostałem - też mnie straszyli sądami a tu cisza.

Nauczyło mnie to czytania regulaminu - jeden plus :P

Straszyli, że jak nie zapłacę, dostane wyrok - za co? :P Że im nie dałem pieniążków za coś, co można za friko dostać? Paranoja ludzie :D

Kurcze, minął mi już czas na edycję więc będzie dual post, ale co tam - ta zniewaga krwi wymaga :D

Rejestrując się tam godzisz się na 10 dniowy okres próbny. Oni ci to przedłużają "automatycznie" na rok czasu. Czy to zgodne z prawem? NIE! :P

Więc jesteś kryty - z resztą poczytaj w ustawach, albo na wykopie kilka postów (są sensowne niektóre) i koniecznie ustawy.

Mamy identyczny problem,wiec zwróciliśmy się do adwokata,oto co następuje:

jeżeli firma ta nie potwierdziła Państwu na piśmie, zgodnie z art.9 drugiej

ustawy, wszelkich informacji związanych z zamówioną usługą - droga mailowa nie

jest tu wystarczająca, skoro pismo to pismo, czyli forma papierowa, zresztą obie

ustawy odsyłają w sprawach nieuregulowanych do kodeksu cywilnego - to proszę

napisać oświadczenie o odstąpieniu od umowy i wysłać na adres tej fimy listem

poleconym za dowodem nadania lub nawet potwierdzeniem odbioru; proszę dodać, że

w razie gdy nadal będą wysyłać mailem wezwania do zapłaty, które tak nawiasem

mówiąc nie mają żadnej mocy prawnej, gdyż nie zostały w żaden sposób podpisane i

nawet nie mają dowodu na to, że Państwu to zostało doręczone, to ich wezwania

pozostaną bez odpowiedzi, jednakże użyje je Pani celem zgłoszenia zawiadomienia

na policji o podejrzeniu popełnienia przestępstwa usiłowania wyłudzenia od

Państwa pieniędzy za usługę, z której Państwo właśnie rezygnujecie.

Jeden z komentarzy na wykopie. Jest dość wiarygodny. Rozmawiałem z moją ciotką, która jest prawnikiem. Potwierdziła te słowa :P

• 4 tygodnie później...
Napisano

Z tego co wiem to o tych naciągaczach był jakiś reportaż w tv. Sporo osób dało się na to złapać. Wystraszyli się i płacili.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...