Skocz do zawartości

[koła]Stan's Notubes.com 2008 ZTR Olympic

Patriota

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

jak wygląda wytrzymałość kół?

moja waga to 65kg maks. przeznaczenie XC/ maratony zdarza sie czasem uderzyć kołem o przeszkode czy te koła zdadzą egzamin?

Napisano

halo halo teoretycy..... moj zestaw 1388g olympic king/kong/ xc ray i waga 85-90kg i zestaw jest duzo lepszy od corssmaxow sl (1699g), sztywniejszy, skad wy biezecie te opinie? jezdzone xc only, przebieg ponad 1k km kola jak nowe :rolleyes:

Napisano

no chyba nie dam znac bo przy takim przebiegu to na pewno zmienie kolka 1 lub 2 razy :rolleyes:

jak zrozumialem pytanie nie dotyczylo sie dlugowiecznosci zestawu, w tej kwesti sie nie wypowiadam, porownuje obecny zestaw do poprzedniego, i moje wrazenia sa takie jak powyzej...

piasty to wlasnie najwiekszy risk w tych kolach, bede je niedlugo rozbieral, wiec na pewno dam znac co i jak, juz nie jednemu to obiecalem...

Napisano

Hmmm, dokładnie. Super lekkie obręcze są dobre, jeśli jest się w stanie zmieniać je co jakiś czas... Chciałbym mieć możliwość wypróbowywania w ten sposób kół, eh :rolleyes:

Napisano

Mozna polemizowac o piastach, szprychach ale co moge powiedziec to obrecze sa rewelacyjne, nie ja jeden wagowo przecwiczylem je... jesli chodzi o wage wytrzymalosc cene to jest mistrzostwo...

Aaa.. i nie uzywajmy 'super lekkie' w kontekscie ztr bo na rynku sa duzo lzejsze obrecze :)

Napisano

Patrząc na cenne 2000zł za komplet kół które bija SLR na głowe czytając wypowiedzi to warto kupić bo w ręce zostaje 1000zł na ewentłalny serwis wymiane obręczy itd. No musiały by przejechać te 3000km rocznie i ptanie czy dadzą rade?

Napisano

W pierwszym roku na pewno ;)

Zakladajac ztr, obrecze staja sie najmniejszym problemem zestawu, jesli oczywiscie mowimy o lekkich kolach.

2000zl pytanie jaki zestaw?

Napisano
Zakladajac ztr, obrecze staja sie najmniejszym problemem zestawu, jesli oczywiscie mowimy o lekkich kolach.

Miałeś na myśli to, że lekkie koła = koła na mały przebieg?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...