skjaatel Napisano 14 Października 2009 Napisano 14 Października 2009 Witam! Kończę odchudzanie roweru i zostały piasty. Wymagania: - lekkie - zwykłe osie - pod tarczę 6 śrub - trwałe - 450 zł max za parę - przód 32 tył 36 szprych Na oku mam Novateca NT-D711SB i NT-D712SB link. Waga real bez zacisków: 158 i 268g. Co o nich sądzicie? Na forum nie znalazłem żadnej opinii o nich. Warto? Interesuje mnie tylko nowy sprzęt. Z góry dzięki za odpowiedzi.
premier2 Napisano 15 Października 2009 Napisano 15 Października 2009 Rotaz a te? Są całkiem lekkie, ale nie wiem, jak z trwałością przy tej wadze
skjaatel Napisano 15 Października 2009 Autor Napisano 15 Października 2009 Nie widzę wersji na 36 szprych, a poza tym w przypadku awarii bębenka nie wiadomo jak z dostępem do części zamiennych :/. Nie ukrywam, chciałbym, by te piasty z 2 sezony (5k km w AM na fullu z miękkim zawieszeniem).
cyklista Napisano 16 Października 2009 Napisano 16 Października 2009 Piasty budową przypominają inne wyroby Novateca (ten sam mechanizm zapadek co w modelu NT-D042), więc kilka tysięcy kilometrów powinny wytrzymać. Sam myślę nad złożeniem kółek na tych piastami.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.