Gary Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Witam Szukam obreczy do ok 100 zł Co powiedzie o tych obręczach Mavic XM 317 Disc lub AlexRims XD LITE
kie3bas Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Wszystko zależy od tego, do czego będziesz jej używał... Alexrims produkuje klasowy sprzęt i to na XD Lite zdecydowałbym się z tych dwóch ;]
Gary Napisano 11 Października 2009 Autor Napisano 11 Października 2009 Moja waga ok 84 kg. Obecnie mam Alexrims D-16, A uzywac jazda po terenie czasem dosc ostrym
adriansocho Napisano 12 Października 2009 Napisano 12 Października 2009 Moja waga ok 84 kg. Obecnie mam Alexrims D-16, A uzywac jazda po terenie czasem dosc ostrym Ja mam w jednym ze swoich rowerów obręcz AlexRims ACE-018, obręcz za 69zł, raczej lekka i filigranowa (440g) i daje radę, a momentami ważyłem 92kg.
Patryke Napisano 12 Października 2009 Napisano 12 Października 2009 ACE-18 jest trochę cięższa, tutaj waży 460g: http://www.alexrims.com/product_detail.asp?btn=1&cat=2&id=74 Niecałe 440g waży XD-Lite, ale za to XD jest przeznaczona do Allmountain, ma kapslowane otwory więc powinna więcej wytrzymać. Tylko kosztuje prawie dwa razy więcej Sam się do niej przymierzam jak tylko wpadnie kasa
adriansocho Napisano 13 Października 2009 Napisano 13 Października 2009 ACE-18 jest trochę cięższa, tutaj waży 460g: http://www.alexrims.com/product_detail.asp?btn=1&cat=2&id=74 Niecałe 440g waży XD-Lite, ale za to XD jest przeznaczona do Allmountain, ma kapslowane otwory więc powinna więcej wytrzymać. Tylko kosztuje prawie dwa razy więcej Sam się do niej przymierzam jak tylko wpadnie kasa Ta obręcz to chyba nowsza wersja, ma inne malowanie. Swoją obręcz przy okazji przekładania na przód zważyłem i wyszło tyle co napisałem. Też ma kapslowane otwory - teraz nie wyobrażam sobie czegoś innego. Co do obręczy All Mountain - w Meridzie mam Dartmoor Raiderry i nie dosć że są ciut tańsze od tych Alexów, to lepiej wyglądają i na razie (1 rok) zonka nie było
hardcore1125 Napisano 14 Października 2009 Napisano 14 Października 2009 Ja mam również pytanie co myślicie o obręczach Dartmoor fortress 24 cale ?? szukam dobrych i wytrzymałych kół do dirtu i oczywiście w miare lekkich
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.