uszolot10 Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 Jak już był temat podobny proszę o przeniesienie : ja nie znalazłem... Otóż chciałbym złożyć nowe kółeczka w rozsądnej cenie (jestem licealistą, nie mam stałej pracy, co najwyżej okresowo). Ważę 55 kg - jeżdżę maratony, wycieczki, żadnych szaleństw, skoków itp. i tym bardziej chciałbym złożyć coś naprawdę lekkiego, dlatego myślę o: SR Equaizer 21 - wiadomo - lekkie, tanie i mające dosyć dobre opinie DT Revo - myślę, że pod moją wagą będą OK. Nyple Dartmoor - ładne chyba że jest coś podobnego. Piasty - i tu pojawia się problem - myślałem nad XT, ale wydają mi się trochę ciężkawe, dlatego co tutaj wybrać? Chciałbym się zamknąć z całością w 800 złotych. Proszę o propozycje...
Sorcerer Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 Ciagle przerabiam ten temat i prostej odpowiedzi nie ma co do piast, jednak XT jest chyba jednak najlepszym kompromisem miedzy waga/cena i wytrzymalosciowa TYLKO jesli ma to byc centerlock. Piasty XT na 6 srub sa cholernie ciezkie i komplet wychodzi w granicach 220zl wiec sporo drozej od wersji CL i ciezej. W dodatku na 6 srub jest to sporo starszy model.
Artro Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 Ja nie slyszalem zbyt pochlebnych opinii o XT, natomiast pod twoja waga moga sie sprawdzic Moze jakies piasty Boplighta? Ale chyba sie nie zmiescisz w cenie :/
nabial Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 a myslales o tym, jak np opona 2.1 bedzie sie ukladac na feldze 21mm? no chyba ze masz zamiar zalozyc na to slicki i smigac szosa... jak chcesz zostac przy tych eqalizerach, to 23mm 850g, do tego novatecki d712/711 450g + szprychy wg uznania...lekko z glowa, o ile te equalizery sa dobre...
Sorcerer Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 Equalizery spokojnie przyjmuja 2.3, ja jak na razie przy podobnym dylemacie czy EQ21 vs X717 lub DT4.2d stwierdzam ze EQ21 wcale nie ma negatywnych opinii, nawet pod ciezszymi bikerami co katuja, nawet z DT Revo. Glownym czynnikiem jest dobry zaplot. Owszem zdazaja sie pekajace EQ21, ale to glownie przez zly zaplot przynajmniej tak to wyglada w mojej opinii. Chociaz z drugiej strony tez nie sa jakies najsztywniejsze i to jest pewne. 717 z opinii jest duzo sztywniejsze, fakt 2 razy drozsza i tak naprawde wagowo to jest remis. Wiekszosc EQ21 wazy obecnie 375-380g minimum versja DISC oczywiscie, vbrake jest ciezszy i to sporo. Zysk wagowy wzgledem przebranej X717 czy 4.2D moze byc zaden, ale trzeba polowac. Dodam ze nie mam zadnego z kompletu powyzej ani nie uzywam/lem. Jednakze tyle ile sie naczytalem z roznych zrodel o tych kolach/czesciach sam juz nie wiem Bo stoje przed identycznym dylematem. EQ21 + Revo + DT 370 lub cos innego vs 717/DT4.2d + Revo/comp + piasty. Nyple bierz dartmoora bo sa sporo tansze EDIT: jeszcze moze warto dodac iz wiele osob kombinuje ze sprychami, DT comp po stronie napedu i revo po drugiej. Sens takiej operacji? Nikt Ci nie powie czy faktycznie cos sie traci poza waga, brak syntetycznych testow w swiecie rowerowym jest straszny.
uszolot10 Napisano 20 Września 2009 Autor Napisano 20 Września 2009 DT 370 za drogie:D. Niestety ciężko się będzie zamknąć z Novatecami w 800, chyba poczekam do zimy, może stanieją... edit: a co powiecie o piastach Chosen?
sivydym Napisano 20 Września 2009 Napisano 20 Września 2009 Jeżdze co prawda na egzotykach ale za to lekkich WTB Laser Disc XC plus Kenda Karma. Z tarczą przednie koło waży 1530 gramów czyli raczej chyba mało... Widziałem je kiedyś na aukcji w okolicach 800 pln ( FR kosztują podobnie ale są cięższe ). Skoro ich jeszcze nie połamałem - waga prawie 90kg - to chyba też są wytrzymałe
nabial Napisano 20 Września 2009 Napisano 20 Września 2009 z szerokoscia felgi nie chodzi o to czy przyjmie opone, tylko jak docelowa opona bedzie sie na niej ukladac i jaka zapewni trakcje, bo wsadzic to sie prawie zawsze da... w praktyce wyglada to tak, ze dzieki szerszej feldze mamy lepsza przyczepnosc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.