13kisiel13 Napisano 29 Sierpnia 2009 Napisano 29 Sierpnia 2009 Mam do was pytanie. Ostatnio wymieniłem koło z tyłu. Piasta na jakiej zostało złożone to właśnie Dartmoor x-force i tu jest pytanie: Czy ta piasta a właściwie jej oś wytrzyma mój styl jazdy? Rowerem jeżdżę głównie po mieście ale często robię sobie weekendowe wypady za miasto do lasu, czyli śmigam sobie 30 km/h po niezłych korzeniach niejedno krotnie zaliczam także parę Hopek. Dodam jeszcze, że ważę ok 90 kg i w rowerze mam sztywną ramę.
Mod Team Puklus Napisano 29 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 29 Sierpnia 2009 Ja tam o piaste martwił bym sie najmniej, zwłaszcza ze dartmoory sa przewidziane do mocniejszego nacisniecia na pedał. Bardziej bym swoje troski skierował ku szprychom i obreczy, jak nie masz kapslowanej a lubisz poskakac to ci moze wyrwać szprychy z obreczy a piasta nawet tego nie poczuje. podobnie ze szprychami za 10-20 gr
DonYoorandO Napisano 14 Września 2009 Napisano 14 Września 2009 mam tę piastę jakieś 4 miechy i jestem raczej zadowolony. po kilku odcinkach mokrych piasków (zrobiła 1,5K po wybrzeżu) do cykania bębenka dołączył niemiły szum. ten zniknął po następnym 1K.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.