Skocz do zawartości

[Przerzutki] Shimano SIS 42T Awaria

bucovianin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam problem z przednimi przerzutkami. Mianowicie kiedy chcę przerzuci z największej zębatki na mniejsze łańcuch nie przeskakuje - linka od przerzutek przestaje by napięta. Czy coś się da z tym zrobi? Jak to naprawić? Czy przerzutki są do wymiany? Jeśli ktoś może pomóc będę wdzięczny...

Pozdrawiam

Napisano

Prowadnica w na mniejsza zębatkę nie idzie, jeśli ręcznie ją ustawie na najmniejszej a potem przerzucam na większe przeskakuje... pokombinuje z tymi śrubkami...

Napisano

Przeczyść przerzutkę i psiknij WD40 na nią w miejsca gdzie ramię łączy się z mocowaniem do ramy roweru sworznie. Przesmaruj wszystkie ruchome części. Przerzutka może mieć pękniętą sprężynę sprawdź to.

Napisano

Zacznij od regulacji tak jak pisał c1ach, druga sprawa, na temat regulacji przerzutki przedniej znajdziesz tu trochę info na stronie.

BTW nie ma modelu przerzutek SIS !

Sis to system indeksowania shimano(przełożeń).

Napisano

Witam.

Mam problem z przednimi przerzutkami. Mianowicie kiedy chcę przerzuci z największej zębatki na mniejsze łańcuch nie przeskakuje - linka od przerzutek przestaje by napięta. Czy coś się da z tym zrobi? Jak to naprawić? Czy przerzutki są do wymiany? Jeśli ktoś może pomóc będę wdzięczny...

Pozdrawiam

zacznij od wyczyszczenia/wymiany linki i pancerza, oraz ew. wyczyszczenia przerzutki.

• 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...