stasimon Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam Zastanawiam się nad kupnem roweru i mam na oku szosówkę TREK OCLV 120 z 2004 roku. Ile taki rower może kosztować? Zdjęcia zamieściłem niżej. Przepraszam za jakość zdjęć. Innych fotek nie posiadam. Zainteresowany jestem również nowym rowerem Ghost EBS RACE (link niżej) http://www.rower.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=6_698_1237_1246&products_id=274245 Do tej pory miałem kontakt jedynie z rowerami typowo górskimi i nie jestem zorientowany w rynku maszyn szosowych. z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam
stasimon Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Napisano 11 Sierpnia 2009 Ostatnio zainteresował mnie również rower Bulls Desert Falcon http://www.rower.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=6_698_1225_1436&products_id=277103 Ktoś słyszał coś o tej marce rowerów? Na rower planuję wydać kwotę z przedziału 4000-4500 pln Proszę o jakieś rady. Pozdrawiam
accentinferno Napisano 12 Sierpnia 2009 Napisano 12 Sierpnia 2009 bulls to dobra niemiecka firma. Tylko po co ci 3 tarcze z przodu w korbie. Jeżeli nie dasz rady z klasyczna korbą 53-39 to może zdecyduj si na kompakta, ale nie na 3 tarcze bo to tylko zbędna masa i niepotrzebnie dublujące się przełożenia.
stasimon Napisano 13 Sierpnia 2009 Autor Napisano 13 Sierpnia 2009 Trzy tarcze z przodu mogą być optymalnym rozwiązaniem dla osoby mieszkającej w górach, która ma do czynienia z dużymi przewyższeniamia. Interesują mnie wszelkie sugestie i uwagi. Pozdrawiam
accentinferno Napisano 15 Sierpnia 2009 Napisano 15 Sierpnia 2009 Bikeboard maj 2009 temat o korbach szosowych. Compact czy standard? Warto poczytać, ale 3 tarcze z przodu to za dużo
stasimon Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Napisano 16 Sierpnia 2009 accentinferno: dzięki za pomoc. Dałeś mi konkretną i szybką informację. Takich informacji się oczekuje jak człowiek nie ma czasu by siedzieć przed kompem i przedzierać się dziesiątki tematów na forach. Dzięki i stawiam piwo pozdrawiam
qqx Napisano 11 Listopada 2009 Napisano 11 Listopada 2009 Witam Nie kupuj roweru używanego z ramą karbonową, najprawdopodobniej ma jakąś wadę i dlatego ktoś ją sprzedaje. Ja kupiłem ramę Opera Leonardo carbon używaną i miała być jak nowa a okazało się, że takie cuda z nią wyprawiano, że nie wiadomo, czy po 1000km nie rozsypała by mi się, ku niezadowoleniu sprzedającego zwróciłem ją
nikodem Napisano 19 Listopada 2009 Napisano 19 Listopada 2009 mam pytanie jaki rozmiar ma ten oclv? jeżeli jakiś duży (np coś koło 60 ) to śmiem domniemywać, że znam historię tego roweru i nie polecam
stasimon Napisano 19 Listopada 2009 Autor Napisano 19 Listopada 2009 Witam Jak na razie zrezygnowałem z zakupu roweru szosowego. Czekam na polską produkcję Rometa. Podobno nowa kolekcja będzie poszerzona o rower szosowy. Co do pytania NIKODEM'a to niestety nie znam rozmiaru ramy oferowanego mi Treka. Pozdrawiam
qqx Napisano 24 Listopada 2009 Napisano 24 Listopada 2009 Witam Jak na razie zrezygnowałem z zakupu roweru szosowego. Czekam na polską produkcję Rometa. Podobno nowa kolekcja będzie poszerzona o rower szosowy. Co do pytania NIKODEM'a to niestety nie znam rozmiaru ramy oferowanego mi Treka. Pozdrawiam Wiesz co Du..e ZAWRACASZ I TYLE kup se hulajnogę albo ryksze motorową
tymon_tm Napisano 25 Listopada 2009 Napisano 25 Listopada 2009 Witam Jak na razie zrezygnowałem z zakupu roweru szosowego. Czekam na polską produkcję Rometa. Podobno nowa kolekcja będzie poszerzona o rower szosowy. Co do pytania NIKODEM'a to niestety nie znam rozmiaru ramy oferowanego mi Treka. Pozdrawiam dobre, żart roku. faktycznie poczekaj, po co tworzyć sztuczny tłok na drogach?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.